Makkelijke smoothiebowl met kokosyoghurt

Nog niet al te lang geleden vond ik het best een beetje stom om je smoothie in een bowl te doen. Ik vond het vooral een social media hype en ok, dat is het ook wel een beetje maar er is een goede reden om een smoothie in een bowl te maken als je er goed over nadenkt.

Lekker kauwen

Het nadeel van een smoothie is namelijk dat je het zo klok-klok-klok naar achteren kunt werken. Dat zorgt ervoor dat je je speekselklieren helemaal niet aan het werk zet en de vertering van al dat lekkers dus ook meteen een achterstand heeft. Dat voorkom je voor het grootste gedeelte door je smoothie in een bowl te doen en te ‘beleggen’ met diverse toppings.

Smoothiebowl met mango, aardbeien en dadel #paleorecept #paleorecepten #lekkererecepten #makkelijkerecepten

Door al die toppings zorg je ervoor dat je verplicht bent te kauwen op je smoothie voor je het doorslikt. En geef je meteen je speekselklieren dus de boost die ze nodig hebben om speeksel te produceren. Dat komt je spijsvertering echt ten goede! Nu is dit eigenlijk geen smoothie maar gewoon (kokos) yoghurt met fruit, zaden en wat dadel erop. Geen hogere wiskunde maar wel gewoon erg lekker.

En ik wilde mijn nieuwe bowl even showen.. 😉 Vlak voor we op vakantie gingen naar Curaçao had ik namelijk een doos vol met mooie nieuwe props gekocht. Die ik vervolgens zo hop naar binnen had geschoven en nog niet had uitgepakt. Schandalig natuurlijk, en al dat moois stond dus vandaag op me te wachten. Vandaar dat ik het meteen even wilde uitproberen.

20190223 W6A7225
Humphrey kwam ook even polshoogte nemen, maar werd afgeleid door spannende zaken in de tuin (deur staat open want de zon schijnt!)
Kokosyoghurt bowl met fruit

Kokosyoghurt bowl met fruit, pitten en dadels

Nog geen review
GangOntbijt

Lekker makkelijk ontbijt voor als je weinig tijd hebt!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kokosyoghurt of gewone yoghurt
  • 100 gr mango blokjes
  • 100 gr aardbeien in plakjes
  • 1-2 dadels in kleine stukjes
  • 25 gr pompoenpitten
  • 1/2 el chiazaad

  • Doe de kokosyoghurt in een kom en spreid een beetje uit over de bodem
  • Beleg de yoghurt met de diverse ingredienten en eet meteen op

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 7g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 20g | Natrium: 15mg | Kalium: 565mg | Vezels: 3g | Suiker: 17g | Vitamine A: 541IU | Vitamine C: 49mg | Calcium: 45mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.