Na een relatief korte rit van Willemstad naar Landhuis Jan Thiel komen we aan voor de poort. Na aanbellen gaat die tergend langzaam aan. Een voorproefje van de ‘rust en geniet’ stand die hier pas echt goed in kan gaan. De tip voor dit unieke plekje kreeg ik van Helmi, die al 20 jaar op het eiland woont en een logische vraag dus toen bleek dat ons ‘normale appartementje’ al vol zat. Over Helmi komt straks ook nog leuk nieuws, maar daarover later meer…

Landhuis Jan Thiel is nog niet zo lang beschikbaar als vakantieverblijf en pas sinds een jaar zijn de deuren geopend en is Loekie de ideale gastvrouw. Zelden heb ik iemand mee gemaakt die zo gastvrij is, zo hulpvaardig en die zo hard werkt om het ons naar de zin te maken.

Landhuis Jan Thiel | simoneskitchen.nl
Overal zijn plekjes om te relaxen

Jan Thiel

Het landhuis ligt in de buurt van Jan Thiel, maar weg van de gekte van de strandtenten aldaar en dichtbij genoeg dat je er – met de auto – binnen een paar minuten bent. Ook fijn is dat je een beachpas krijgt voor het parkeerterrein langs het strand. Iets waar je anders per keer voor moet betalen, maar nu gewoon door kunt rijden. Hou je niet van de grote massa dan is Koko beach een aanrader. De strandstoelen staan wat verder uit elkaar en er hangt een relaxter sfeertje dan bij Zanzibar of Papagayo. Maar dat vind ik dan he… Uiteraard kun je ook bij een van de andere stranden terecht. Keus genoeg.

Landhuis Jan Thiel | simoneskitchen.nl

Zes kamers

In het landhuis zelf zijn zes kamers, die elk een andere kleur hebben en aangeduid worden als ‘de roze kamer’, de blauwe kamer enzovoort. Wij sliepen in de roze kamer. Achter in het huis op de eerste verdieping waar de wind heerlijk door de kamer waait. Soms zelfs een tikkie aan de harde kant, want het kan flink spoken! Het landhuis ligt volgens mij iets hoger dan de rest dus vandaar dat het er altijd waait. Behalve de kamers zijn er ook nog een aantal appartementen voor als je nog meer privacy wilt.

Landhuis Jan Thiel | simoneskitchen.nl

Dieren

Een ding moet ik wel zeggen: als je niet van dieren houdt, dan zit je hier misschien niet zo goed. Rondom het huis lopen kippen, katten, Olivia het schaap, drie honden en – geen huisdier maar ze lopen er wel – salamanders. Olivia is vanaf dat ze een lammetje van 1 week was grootgebracht met de hand, want verstoten door moeders. En ze denkt af en toe dat ze een hond is, maar zeg nou zelf: hoe leuk is een schaap in de gang? 🙂

Landhuis Jan Thiel | simoneskitchen.nl

Letterlijk, want toen wij binnenkwamen zag ik in mijn ooghoek wel iets liggen, maar ik dacht dat het een beeld was of zoiets. Tot het beeld ineens luidkeels beeeehhh riep! Hahaha… Olivia ligt dus graag binnen op de koele plavuizen en dat hoort er wel gewoon bij. Handig om te weten, want het hoort er wel bij. Als je trouwens kijkt naar de foto hieronder dan zie je binnen nog net een schapenhoofd op de favoriete rustplek van Olivia.

Landhuis Jan Thiel | simoneskitchen.nl

Verwennen

Hou er rekening mee dat een bezoek aan het landhuis gegarandeerd betekent dat je verpest bent voor de rest van je trip. Dus je kunt het beter aan het einde plannen of gewoon – net als wij – voor iets langere tijd blijven. Want service staat hier met koeienletters (pardon: schapenletters!) geschreven. Het ontbijt wordt elke ochtend vers door Loekie gemaakt. Ze maakt lekkere sapjes, schenkt eindeloos koffie (of thee of water), maakt op verzoek eitjes zoals jij die wilt, homemade granola met lokale honing (binnenkort uit de eigen bijenkorf achter in de tuin!), pannenkoekjes, muffins… nou ja, de lijst is eindeloos.

Landhuis Jan Thiel | simoneskitchen.nl

Persoonlijke aandacht

Je komt hier voor het ultieme genieten, de persoonlijke aandacht en de kleinschaligheid. Want zelfs als alle kamers vol zijn is het nog gemoedelijk, rustig en er zijn over het hele terrein meer dan genoeg prive plekjes te vinden als je je zou willen afzonderen. Het zwembad ontbreekt ook niet en is heerlijk om aan het eind van de dag (of aan het begin van de ochtend) lekker even af te koelen.

Landhuis Jan Thiel | simoneskitchen.nl
Toevalstreffer met kolibrietje en bijtje in een foto.. 😉

Ik kan dit heerlijke landhuis dan ook alleen maar van harte aanbevelen, want wij hebben er genoten (voor het geval dat nog niet duidelijk was na bovenstaand verhaal.. Haha…)

Wil je meer lezen over Curacao of meer tips voor lekker eten bijvoorbeeld? Check dan alle posts over dit fijne eiland hier

Delen is fijn!