Groene smoothie 1

Goodmorning vanuit Wenen!

Ja Tom en ik zitten op dit moment in heerlijk zonnig Wenen terwijl ik dit tik. Het is hier echt prachtig weer dus we hebben voor de verandering eens de goede dagen uitgekozen om hier een paar dagen rond te slenteren. Op het programma vandaag: de Spaanse rijschool en het Sissi museum. Ben heel benieuwd!

Eten op reis

Ik merk wel altijd dat ik eten op reis best een beetje lastig vindt. Niet dat ik nou de hele dag verstandige keuzes wil maken, maar ik wil eigenlijk ook niet 10 kilo zwaarder thuiskomen. Ken je dat? En de hele stad zit hier vol met het allerlekkerste gebak. Niet normaal. Ik heb me tot nu toe nog ingehouden. We zijn aan het onderzoeken welke bakkerij het lekkerste gebak heeft. Want als we dan een stuk Sachertorte eten, dan moet het natuurlijk wel ook echt een lekkere zijn!

Evengoed vind ik het vinden van de juiste balans tussen genieten van het lokale eten en niet helemaal los gaan dus lastig. Ik snap al die mensen die zeggen ‘joh, het is maar voor een paar dagen dus doe lekker wat je niet laten kunt en geniet ervan.’ Maar dat is dan ook meteen het probleem. Als ik tevéél ga eten geniet ik er helemaal niet meer van. Dan ben ik aan het “vreten” en niet aan het eten.

Meer dan 300 kilo

Ken je het programma op TLC van ‘My 600LB life’? Of zo heet het ongeveer. Daar worden mensen gevolgd die dus meer dan 300 kilo wegen. En dan denk je: dat is de ver van mijn bed show, maar toch. Veel van het gedrag herken ik wel. En natuurlijk is het extreem (!!! met drie uitroeptekens) maar ik denk ook dat in onze huidige maatschappij het maar zo gebeurd kan zijn dat je zwaar overgewicht hebt. Misschien geen 300 kilo, maar als iemand die niet zo lang geleden meer dan 100 kilo woog… weet ik dat het hek snel van de dam is. Geniet in Wenen dus maar wel enigszins met beleid!

Spinazie smoothie

Vandaag dus dit recept voor een lekkere spinazie smoothie. Lekker eenvoudig en vergeet ook vooral niet om een beetje te kauwen op je smoothie. Beter voor de vertering! Of probeer eens deze groene smoothie met papaya en ananas

Wil je je groene smoothie nou nog wat extra power geven? Probeer dan eens elke dag een schepje Green juice te gebruiken. Ik heb er veel baat bij en merk goed het verschil als ik het consequent gebruik!

Groene smoothie 1
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

SPINAZIE SMOOTHIE

Wist je dat je een smoothie het beste een beetje kunt kauwen in je mond voor je het doorslikt? Op die manier zet je de vertering meteen in gang en neemt je lichaam beter al die vitamines en mineralen op!
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr spinazie
  • 1 tl gemberpoeder
  • halve sinaasappel stukjes zonder schil
  • 1 peer geschild en klokhuis verwijderd

Instructies

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 93kcal, Koolhydraten: 20g, Eiwit: 3g, Vet: 2g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 171mg, Kalium: 442mg, Vezels: 5g, Suiker: 12g, Vitamine A: 4762IU, Vitamine C: 35mg, Calcium: 191mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!