Simone's Kitchen

Makkelijk hartig ontbijt: Chorizobowl

Makkelijk hartig ontbijt: chorizobowl

Chorizobowl

Door de week vind ik het lekker om een snel en hartig ontbijt in elkaar te draaien. Nu vinden veel mensen deze bowl al veel werk, want ja, je moet de chorizo uitbakken en het ei moet natuurlijk ook gebakken worden. Dus mega snel is het dan ook weer niet meteen maar wel gewoon een uitstekend begin van de dag. Geef mij een dergelijke bowl en ik heb op geen enkel moment van de ochtend de neiging om te gaan snaaien.

Hartig ontbijt

Als je de keus had, zou je dan kiezen voor een hartig ontbijt of zou je gaan voor een zoet(ig) ontbijt? Ik merk dat ik beter draai op een hartig ontbijt met genoeg eiwit en vet. Een zoete bowl zoals deze is ook heerlijk maar dan heb ik toch snel weer trek in lekkere dingen. Op zich ook heel logisch want een hartig ontbijt zorgt ervoor dat je bloedsuiker beter in balans blijft, waardoor je later minder ‘snaaitrek’ krijgt. We kennen allemaal wel die beroemde dip na het eten van een zoet ontbijt (of koekjes of veel koolhydraten)

Bezig met afronden

Ondertussen ben ik druk bezig om bepaalde content van mijn “oude sites” over te zetten naar hier. Dat is nog best wel een klusje en zorgen dat alles goed gaat is ook niet heel eenvoudig trouwens. Redirect hier en redirect daar. Dan kan ik deze chorizobowl goed gebruiken om mijn energie op peil te houden! Geen zin in al dat vlees op de vroege morgen dan is deze zoete aardappelbowl een goed alternatief!

CHORIZOBOWL
Totale tijd
10 min
 
Een salade als ontbijt klinkt misschien gek maar probeer deze maar eens met knapperig uitgebakken chorizo, een gebakken eitje en sla naar keus. Heerlijk!
Servings: 1 persoon
Ingredienten
  • 1 stukje chorizo in blokjes gesneden
  • Flinke pluk veldsla of andere sla naar keus
  • Handje kerstomaatjes
  • 1 ei
  • ¼ komkommer in plakjes
  • 1 el zelfgemaakte pesto
Instructies
  1. Bak eerst de chorizo uit. Doe geen vet in de pan. Er komt enorm veel vet uit de chorizo dus dat is niet nodig. Laat even bakken tot ze krokant zijn en laat dan uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak het ei zoals jij het lekker vindt.
  3. Doe veldsla in een kom en top dit met komkommerplakjes, tomaatjes, de uitgebakken chorizo en het eitje.
  4. Doe wat van de pesto eroverheen.

Probeer ook eens deze zoete aardappelbowl of als je meer van kamp zoet bent probeer dan de chocolade smoothiebowl eens

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos