Persoonlijk vind ik altijd dat een recept voor een smoothiebowl zo eenvoudig is dat je het amper een recept kunt noemen. Maar dat neemt niet weg dat deze chocolade smoothiebowl verschrikkelijk lekker is en een heel goed begin van je dag!

Nog maar heel eventjes…. en de whole30 is alweer voorbij! Ik post morgen een soort recap van hoe het is gegaan en wat het wel of niet heeft gedaan dit keer. Ik verheug me nu wel al dat ik straks dit soort heerlijke bowls weer kan eten ’s morgens!

Chocolade smoothie bowl | simoneskitchen.nl

Niet dat dit per definitie niet whole30 is maar helemaal approved is het dan weer niet. Dat heeft meer te maken met het soort gerecht dan met de ingredienten. Maar goed, dat even terzijde.

Je krijgt deze chocolade smoothiebowl het beste glad als je een high speed blender hebt maar heb je die niet dan kun je ook prima een gewone blender gebruiken. Laat het dan even iets langer weken voordat je gaat draaien. Dat scheelt met het glad krijgen.

Chocolade smoothie bowl | simoneskitchen.nl

Chocolade smoothiebowl

4.34 van 3 stemmen
GangBreakfast, Ontbijt

Deze smoothie wordt het mooiste glad met een high speed blender, maar het kan natuurlijk ook met een gewone blender
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

Topping


  • Verwijder de pitten van de dadels en doe ze met de amandelmelk in je (high speed) blender. Laat even staan zodat je dadels ietsje zachter worden. Pel intussen de banaan en snijd in grove stukken. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken
  • Voeg de banaan, avocado en cacao toe aan de blender en mix tot een romig chocolademengsel.
  • Schep het in twee kommen. Pel voor de topping de banaan, snijd in plakjes en verdeel met de blauwe bessen, geraspte kokos en hazelnoten over de kommen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Probeer ook eens de frambozen chiapudding.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.