Simone's Kitchen

Souvlaki bowl

Souvlaki bowl

Souvlaki bowls

De planning was om eigenlijk vorige maand naar Griekenland te gaan. Ik hou van Griekenland. Het klimaat, de mensen, het eten. Dus toen die reis niet doorgaan dankzij een code oranje voor de Zuid-Egeïsche eilanden was ik best een beetje teleurgesteld. We hadden ons zo verheugd op ons bezoek aan Karpathos! Deze souvlaki bowl is dan misschien een mager alternatief voor een reis naar Griekenland.

Maar wel lekker! Ik hou van bowls, maar dat is waarschijnlijk al geen verrassing meer. Dus dat er een keer een Griekse bowl moest komen was eenvoudigweg een kwestie van tijd.

Bloemkoolrijst

Om de souvlaki bowl te maken kun je desgewenst nog een bodem toevoegen van bloemkoolrijst of bloemkool, maar in dit geval koos ik daar niet voor. Dat betekent wel dat de hoeveelheid groente in deze bowl wat minimaal is. Serveer het dus met bijvoorbeeld een grote groene salade of de eerder genoemde bloemkoolrijst.

Souvlaki bowl

In tegenstelling tot de meeste recepten die ik maak, koos ik hier voor kipfilet. En dat is voor de simpele reden dat ik hier een beetje droog lekker vind. Klinkt misschien gek maar door de kipfilet krijg je het effect van ‘drooggeroosterd’. Maar dat kan ook aan mij liggen.

Heb je daar geen zin in dan kun je de kipfilet natuurlijk prima vervangen voor kipdijfilet. Die dan lekker hard uitbakken in de koekenpan en ik weet zeker dat het net zo lekker is.

Athene

Heel misschien ga ik dit jaar nog naar Griekenland. Dan niet naar een van de eilanden maar naar Athene. Dat is allemaal nog niet zeker en ligt aan de maatregelen en kleurcodes. Voorlopig staat Athene nog op oranje zag ik net. De rest van Griekenland staat op geel dus dat is positief.

Maar hoe dan ook, in de tussentijd kun je natuurlijk deze heerlijke souvlaki bowl eten en wil je wat Griekenland inspiratie check dan zeker ook de Griekse posts op Paper Travels.

Souvlaki bowl
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Souvlaki bowls

Even terug naar Griekenland met deze souvlaki bowl!
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilets in blokjes (of meer naar wens)
  • ½ komkommer in blokjes
  • 100 gr olijven zonder pit, in plakjes
  • 2-3 geroosterde paprika’s in stukjes
  • 1 citroen

Tzatziki

  • ½ komkommer geraspt en goed uitgeknepen
  • 150 ml mayonaise
  • 1 el amandel- of kokosyoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el verse dille

Souvlakikruiden

  • ½ tl zout
  • 1 tl paprika
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1/4 tl cayennepeper
  • ½ tl zwarte peper
  • ¼ tl kaneel

Instructies

  • Meng eerst de souvlakikruiden bij elkaar en mix even door.
  • Wrijf hier de blokjes kipfilet ruim mee in en bak deze in olie op hoog vuur gaar en goudbruin. Verdeel over 4 bowls.
  • Verdeel de komkommer, olijven en geroosterde paprika ook over de kommen en doe in elke kom een kwart citroen.
  • Maak de tzatziki door de mayonaise te mengen met de komkommer, knoflook, dille en yoghurt. De yoghurt is vooral om het wat minder zwaar te maken, maar is niet een must.
  • Serveer de bowl met de tzatziki.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Griekse keuken

Voedingswaarde

Calorieën: 420kcal, Koolhydraten: 10g, Eiwit: 18g, Vet: 35g, Verzadigd vet: 5g, Transvet: 1g, Cholesterol: 64mg, Natrium: 1013mg, Kalium: 591mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Vitamine A: 2185IU, Vitamine C: 96mg, Calcium: 58mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Gemaakt en het was lekker! Maar 300 gram kipfilet voor 4 personen is 75 gram kip per persoon dat is een half kipfiletje dat is wel heel erg weinig, als ik zo naar de foto kijk bij het recept lijkt me dat ook veeel meer dan 75 gram eerder 200 gram 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.