Simone's Kitchen

Poke bowl met zalm

Poke bowl met zalm

Poke bowl met warm gerookte zalm

De poké bowl vind ik echt met stip een van de lekkerste én makkelijkste gerechten om te maken als je geen zin hebt om te koken en even snel wat gezonds op tafel wilt zetten.

Het is mijn ultieme snelle maaltijd. Want ja dit kost je echt niet meer dan een paar minuten. En die zijn voor het koken van de eieren. Kind kan de was doen.

Die zalm

Die zalm ontdekte ik dus pas recent. Het is kant- en klaar gerookt maar niet zoals je normaal ziet met die plakjes gerookte zalm. Dit is een moot filet die warm gerookt is en zo ontzettend lekker! Bij de Plus verkopen ze het van Gijs en bij de Albert Heijn heb ik het ook al een keer meegenomen.

Poke bowl met zalm

Standaard doe ik vaak komkommer, mango en bietjes op de poke bowl, maar ik wilde dit keer wel eens iets anders. Dus koos ik voor doperwtjes, wortel, mango (dat blijf ik erg lekker vinden bij een poke bowl met zalm) die gerookte zalm en wat sesamzaadjes en tuinkers voor erover.

Saus

En bloemkoolrijst natuurlijk! Je kunt hier ook sushi rijst voor gebruiken als je daar de voorkeur aangeeft, maar ik ben meer van de bloemkoolrijst. Lekker extra groentes. En het maakt deze poke bowl met zalm extra gezond.

Je kunt er natuurlijk ook heel makkelijk mee variëren. Dus wil jij liever geen doperwtjes eten bijvoorbeeld? Vervang het dan door stukjes gebakken courgette bijvoorbeeld of gebruik een andere groente in de poke bowl met zalm. De keuze is reuze.

Om de saus voor de poke bowl met zalm te maken gebruik ik als basis mayonaise en dat vul ik aan met bijvoorbeeld appel cider azijn of ik gebruik sweet chili saus. Net waar ik zin in heb. In beide gevallen lekker. Ook mixen met chipotle is heerlijk.

Poke bowl met zalm
Print recept Pin recept
No ratings yet

Poke bowl met zalm

Deze heerlijke poke bowl maak je met warm gerookte zalm
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr warm gerookte zalm
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 75 gr doperwten
  • 100 gr geraspte wortel
  • 200 gr mango in blokjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el tuinkers geknipt
  • 2 eieren

Saus

  • 4 el mayonaise
  • 1 el smaakmaker naar keus sweet chili saus, appelcider azijn ed.

Instructies

  • Zet de eieren op in een pannetje met water en kook tot ze naar wens zijn. Ik hou van half zacht maar laat ze langer of korter koken naar wens. Giet af en laat schrikken. Pel de eieren.
  • Blancheer de doperwten even kort
  • Neem twee kommen en verdeel hier de bloemkoolrijst over. Bekleed met de geraspte wortel, mango blokjes, doperwten en de zalmfilet.
  • Pel de eieren en snij doormidden. Serveer de eieren op de bowl.
  • Maak de saus door de mayonaise te mengen met de smaakmaker naar keuze en serveer dit bij de bowl met de sesamzaadjes en de geknipte tuinkers erover.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkool, doperwten, zalm

Voedingswaarde

Calorieën: 571kcal, Koolhydraten: 35g, Eiwit: 33g, Vet: 35g, Verzadigd vet: 6g, Transvet: 1g, Cholesterol: 230mg, Natrium: 366mg, Kalium: 1496mg, Vezels: 9g, Suiker: 22g, Vitamine A: 10529IU, Vitamine C: 132mg, Calcium: 159mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.