Aziatische zalm recept met wokgroente
Aziatische zalm
In mijn nooit aflatende tocht naar het eten van meer vis kom ik wel vaak op zalm uit. Aziatische zalm vandaag dus. Ten eerste omdat het makkelijk verkrijgbaar is (wel even letten of je verantwoord gevangen zalm koopt) en ten tweede omdat het een makkelijke vis is om te verwerken.
Genoeg omega 3 binnen krijgen blijft wel een aandachtspuntje hier. Ik slik overigens trouw elke dag extra omega 3 want ik weet dat ik zeker niet genoeg vis eet. Dan schijnt het ook nog zo te zijn dat gekweekte zalm minder omega 3 bevat dan wilde zalm.
Vandaar dat ik voor de zekerheid maar extra slik. Standaard heeft bijna iedereen een tekort aan omega 3. Anyway, dit lekkere en makkelijke recept voor Aziatische zalm is ideaal voor een makkelijke avondmaaltijd en het bevat behalve vis ook nog eens lekker veel groente.
Roerbakgroentes
Bij de Aziatische zalm serveer ik lekker veel roerbakgroentes. Hier paksoi en broccoli die ik eenvoudig roerbak met knoflook en gember.
De zalm marineer je eerst even heel kort met coconut aminos, gember, knoflook, limoen en sesamolie. En je bakt het daarna in een aparte pan. Overigens kun je de marinade leftovers (als die er zijn) ook goed verwerken in de rest van je roerbak. Gewoon bij de groente doen en even lekker omschudden.
Hou rekening mee dat de broccoli wel even nodig heeft in de wok om beetgaar te worden. Kleine roosjes breken helpt daarmee.
Voor de paksoi hou ik het bladgedeelte en het onderste gedeelte altijd even apart. Ik wok dan eerst de wat hardere onderkant en voeg het bladgroen pas op het laatste moment toe. Op die manier heeft alle groente de nodige garing gehad.
Wil je dat je broccoli wat sneller gaar is blancheer het dan even kort voor je het gaat roerbakken. Dan heeft het al wat garing meegekregen en is het straks bij je Aziatische moot zalm lekker knapperig maar wel gaar genoeg.
Check ook de zalmmoot uit de oven.
Aziatische zalm met wokgroente
Ingrediënten
- 2 stukken zalmfilet
- 2 el coconut aminos
- 1 tl gember geraspt
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 tl sesamolie
- 2 el limoensap
- Peper en zout
- 1 paksoi in reepjes gesneden
- 1 broccoli in roosjes even kort voorgekookt
- 1 tl gember
- 1 teentje knoflook gesneden
- 1 el kokosolie
Instructies
- Maak een marinade door de coconut aminos, gember, knoflook, sesamolie, limoensap en peper en zout met elkaar te mengen. Giet dit over de zalmfilet en laat dit minimaal 15 minuten staan.
- Verhit een wok met de kokosolie en voeg de gember en knoflook kort toe. Voeg de broccoli toe en roerbak deze even goed door voor je de paksoi erbij doet.
- Bak de zalm in een aparte koekenpan en serveer de zalm op de roerbakgroente.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.