Quiche met ui en gerookte zalm

Quiche recept met ui en gerookte zalm

Hoe vaak maak jij een quiche recept? Is dat wekelijks? Maandelijks? Nooit? Ik ben er dol op. Het is makkelijk om te doen en je kunt er enorm veel variaties mee bedenken. De komende tijd komen hier wat nieuwe quiche recepten online, maar je kunt alvast beginnen met deze favoriete hartige taart recepten.

Dit quiche recept is bovendien glutenvrij en heeft een bodem gemaakt van amandelmeel. Je kunt met de bodems ook heel goed variëren. Ook als je glutenvrij wilt eten. Bodem van zoete aardappel, pompoen of dus zoals hier van amandelmeel.

Koolhydraatarme quiche

Door de bodem en de vulling is deze quiche ook nog eens koolhydraatarm.

Het is heel makkelijk om te maken en je moet vooral even goed opletten dat je de bodem goed aandrukt. Het is het makkelijkst te maken in een taartvorm met een losse bodem. En dan eentje die niet te diep is. Ik noemde dat tot voor kort een vlaaivorm maar dat blijkt dus een heel ander soort vorm te zijn.

Maar je ziet wel welke ik bedoel als je naar de foto kijkt. Vet hem goed in voor je de vulling erin doet. Druk de amandelmix goed aan. Ik bak het eerst 15 minuten voor. Dat is geen must maar ik vind het altijd wel lekkerder als de korst een beetje is voorgebakken.

Ui karameliseren

Natuurlijk is de essentie van dit quiche recept de gekarameliseerde ui. Je hebt hiervoor ongeveer 4 grote uien nodig. Laat die vooral lekker lang sudderen, want hoe langer je dat doet, des te zoeter worden de uien. De balsamico maakt ze nog lekkerder. Die kun je overigens ook weglaten als je minder koolhydraten wilt eten. Het is niet veel extra maar weglaten is wel een optie.

Je verdeelt de uien goed over de bodem, bedekt het met je eimengsel en je bakt het in de oven tot het ei mooi gestold is. Laat ietsje afkoelen en serveer met de gerookte zalm!

Quiche met ui en gerookte zalm

Uienquiche met gerookte zalm en dille

4.50 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Voor deze quiche is de baktijd erg afhankelijk van welke bakvorm je gebruikt. Een platte quichevorm is sneller klaar dan een springvorm. Ga uit van een baktijd tussen de 20 minuten en een half uur, maar check vooral hoe het met je eiermengsel gaat.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 35 minuten
totaal 50 minuten

8 personen

Ingrediënten

Voor de korst:

  • 260 gram amandelmeel
  • 5 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 3 el water op kamertemperatuur

Voor de vulling:

  • 1 el olijfolie
  • 4 uien in dunne ringen
  • 1 el balsamico azijn
  • 6 eieren
  • 2 el gehakte bieslook
  • 120 ml kokosmelk
  • zout en peper
  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • verse dille

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
    Meng in een kom alle ingrediënten voor de korst en kneed goed door.
  • Vet een springvorm of een quichevorm in en bekleed met bakpapier. Gebruik je een quichevorm dan zonder bakpapier.
  • Verdeel het deeg met je handen over de bodem van de vorm en vorm een rand omhoog.
  • Bak de bodem 15 minuten voor.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan en laat de uienringen op laag vuur langzaam karameliseren. Hoe langer je ze laat sudderen des te zoeter ze worden. Een minuutje of 10-15 is lekker. Voeg op het laatst de eetlepel balsamico toe en bak dit even mee.
  • Klop de eieren in een kom met de kokosmelk, bieslook, zout en peper.
  • Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de uien hierover.
  • Bak de quiche in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verdeel de gerookte zalm erover en serveer met vers geknipte dille.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 408kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 17g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 7g | Transvet: 1g | Cholesterol: 129mg | Natrium: 393mg | Kalium: 207mg | Vezels: 4g | Suiker: 4g | Vitamine A: 234IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 106mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.