Simone's Kitchen

Kruidenkaas met gerookte zalm – voorgerechtje

Kruidenkaas met zalm

Kruidenkaas met gerookte zalm

Kleine glaasjes gevuld met kruidenkaas en afgemaakt met gerookte zalm. Het is een heerlijk begin van de kerstmaaltijd. Makkelijk en snel.

Deze kruidenkaas met gerookte zalm is een lekker en snel gerechtje dat je goed als amuse kunt gebruiken voor een kerst diner of andere feestelijke gelegenheid. Wissel af met de presentatie; kan zowel op een amuse lepel als in een amuse glaasje. Het kost je echt letterlijk maar een paar minuten om dit op tafel te zetten dus ideaal als je nog op het laatste moment aanpassingen aan je kerstdiner moet maken!

Liever geen zalm

Ben je geen liefhebber van zalm of is de helft van je gezelschap geen liefhebber van zalm dan kun je dit ook makkelijk vervangen voor bijvoorbeeld uitgebakken spekjes. De zalm laat je dan weg en dit vervang je door de spekjes.

Zo maak het voor iedereen een lekker gerecht.

Kerstvoorgerecht binnen 10 minuten

Wil je dus een last minute kerstgerechtje maken dan staat deze kruidenkaas met gerookte zalm binnen 10 minuten op tafel. En niet alleen ziet het er feestelijk uit; het is gegarandeerd een succes.

Ben je op zoek naar meer makkelijke voorgerechtjes voor de kerstdagen? Check dan ook eens deze lekkere geroosterde peer of een makkelijke waldorfsalade

Kruidenkaas met zalm
Kruidenkaas met zalm
Print recept Pin recept
4 van 10 stemmen

Kruidenkaas met gerookte zalm

Een lekker fris en makkelijk voorgerechtje dat er toch feestelijk uitziet. Gebruik hiervoor kleine glaasjes. Het is snel teveel!
Voorbereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 120 g gerookte zalm
  • 1 sjalotje
  • 2 el bieslook gehakt
  • 2 el peterselie peterselie
  • 500 gr verse roomkaas bv philadelphia
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Je kunt de kruiden in dit gerecht vervangen door elke soort kruiden die jezelf lekker vind. Dille is een klassieke combinatie met zalm maar een beetje koriander kan ook prima
  • Snij de sjalot fijn. Hou het heel even een 30 seconden onder heet water en droog op een stuk keukenpapier
  • Snij de zalm in dunne strips
  • Laat de kaas een beetje uitlekken in doe vervolgens in een grote kom. Voeg de sjalotjes, olijfolie en de gehakte kruiden toe. Voeg een beetje zout en peper toe en meng het goed door.
  • Verdeel het mengsel over de (kleine!) glazen en doe een paar reepjes zalm er bovenop. Decoreer met een paar takjes van de kruiden die je hebt gebruikt en doe in de koelkast tot je klaar bent om te eten.
Gang: Voorgerecht
Trefwoord: bieslook, gerookte zalm, peterselie

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.