Sushi met romige zalm en pittige avocado | simoneskitchen.nl

Ik wist natuurlijk al tijden dat Alex en Ria bezig waren met plannen voor een eigen kookboek. Al maanden waren ze druk met voorbereidingen, plannen en koffie drinken met elkaar op leuke locaties onder het mom van ‘werkmeeting’. En op gegeven moment kwam dan de vraag if ik de foto’s zou willen maken voor het boek. Ik weet dat Alex twijfelde… Want de stijl die ze wilde hebben is niet direct mijn “natuurlijke” manier van fotograferen maar laten we eerlijk zijn; er zijn wel meer klanten die dingen willen die ik misschien niet zelf had uitgekozen. Maar de klant is koning en ik vond het wel een gaaf concept. “Ja maar het moet heel wit en vaag,” Tot zover het vertrouwen dat Alex in mij had…:)

Screen Shot 2014-11-30 at 12.46.00
Ik geloof dat het goed is gekomen en het resultaat vind ik prachtig geworden. Met heerlijke hemelse recepten van Alex en Ria, vormgeving door Ria en styling door Alex.. Een prachtig boek ook om jezelf of iemand anders kado te doen voor de kerst. En de gerechten zijn met recht hemels. Ik kan het weten want tijdens de shoot hebben we er veel te veel van geproefd. Gewoon omdat het te (hemels) lekker was om te laten liggen.
Inmiddels is de officiële lancering achter de rug, nog amper een week geleden, en is van de oplage van 1000 stuks al meer dan de helft verkocht. Wil je jouw exemplaar dus veilig stellen dan zou ik er zeker niet te lang mee wachten want het is op voor je er erg in hebt!

Screen Shot 2014-11-30 at 12.43.00

En om jullie vast een beetje lekker te maken heb ik alvast één hemels lekker recept voor je hier. Eentje die op de kersttafel zeker niet misstaat. Omdat ik hier al een overdosis zoete recepten heb de komende tijd leek het me handig om een van de hartige gerechten uit te zoeken. O en heb je nog leuke stylingtips nodig voor je kersttafel dan kun je ook in het boek terecht voor wat goede DIY tips om je tafel te pimpen!

Hemels is in eigen beheer uitgebracht en verkrijgbaar via de Hemels website voor € 19,95 ( excl verzendkosten)

Sushi met romige zalm en pittige avocado | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Sushi met romige zalm en pittige avocado

Ingrediënten

 • 200 gram sushi rijst
 • 300-400 ml water afhankelijk van de rijst
 • 2-3 eetlepels rijstazijn
 • 1 avocado eetrijp
 • 2 tl wasabi of meer naar smaak
 • 2 vellen vellen nori
 • 200 gram verse zalmfilet in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
 • zwart sesamzaad
 • sojasaus

Instructies

 • Kijk op de verpakking welke verhouding rijst-water je moet nemen. Kook de rijst in een kookpan volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca 15 minuten gaar. Laat de rijst nog tien minuten staan met de deksel op de pan. Roer de rijstazijn door de rijst. Laat de rijst helemaal afkoelen.
 • Schil en prak de avocado en roer er minimaal 2 tl wasabi doorheen of meer naar smaak. De avocadocreme mag best wat pit hebben, want de rest van de ingredienten zijn niet uitgesproken gekruid. Knip de norivellen met een schaar tot kleine vierkante stukjes.
 • Pak een glaasje en begin met een laagje nori. Maak je handen een beetje nat en leg een laagje rijst op de nori. Met een lepeltje leg je een laagje avocado op de rijst. Daarop komt een laagje zalm. En dan herhaal je weer alle laagjes - nori, rijst, avocado, zalm - todat het glas vol is. Eindig met de zalm bovenop. Strooi wat zwart sesamzaad erover om het af te maken. Serveer direct of zet in de koelkast totdat je alle glazen serveert. Druppel wat sojasaus naar smaak over het gerecht voor je het opeet.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!