Sandwich met zalm en avocado is natuurlijk de perfecte combi om te eten. Lekker romig en vol met smaak. De avocado combineert perfect met de zalm.

Sandwich zalm met avocado

Sandwich zalm en avocado

Eerlijk gezegd eet ik niet meer zo heel vaak brood. Ik vind het waanzinnig lekker maar ik krijg er altijd wel een beetje een plofbuik van. Dat kan komen doordat ik er meestal ook meteen teveel van eet, maar hoe dan ook. Ik doe het beter op wat minder brood. Het blijft evenwel de ideale snelle lunch en als je het combineert met goede vetten zoals in de avocado en de zalm, dan kun je die koolhydraten uit het brood meestal ook een stuk beter aan.

Lekker snel

Het klaarmaken van de sandwich met zalm en avocado is natuurlijk kinderspel. Ik kies ervoor om het brood eerst te roosteren. Niet alleen blijft het dan langer knapperig maar ik vind het ook echt lekkerder. Ideaal ook natuurlijk om oud brood op te maken. De geroosterde boterhammen besmeer ik vervolgens met roomkaas, de gerookte zalm en plakjes avocado.

Sandwich met zalm en avocado | simoneskitchen.nl

Plakjes of pureren

Je kunt er ook voor kiezen om de avocado te prakken. Dat belegt vaak wel wat handiger maar is geen must. De sandwich kun je ook een klein beetje aandrukken. Dan blijft alles ook wel in elkaar zitten. Het lijkt wel een beetje op de club sandwich met zalm die ik ook regelmatig maak, maar is net weer een klein beetje anders. Wil je het vega maken dan kun je ervoor kiezen om de zalm te vervangen door geroosterde groentes. Ook lekker en heb je meteen weer wat van je dagelijkse groente quota naar binnen.

Sandwich zalm

Sandwich zalm en avocado

Nog geen review
GangSandwiches
KeukenPasen

Een lekker snelle lunch met deze sandwiches met zalm en avocado
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 100 gram zalm
  • 1 avocado
  • 1 bakje roomkaas
  • bieslook

  • Rooster de boterhammen in een broodrooster en besmeer ruim met roomkaas. Beleg de roomkaas met de zalm en doe hier plakjes avocado op.
  • Knip wat bieslook erover en doe de tweede boterham erop. Smullen maar.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 573kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 20g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g | Cholesterol: 78mg | Natrium: 572mg | Kalium: 905mg | Vezels: 10g | Suiker: 5g | Vitamine A: 843IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 113mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.