Simone's Kitchen

Sandwich met pompoen en chorizo

Sandwich met pompoen en chorizo | simoneskitchen.nl

Pompoenpuree over?

Stel: je hebt een pompoentaart gemaakt en je hebt in je enthousiasme twee enorme pompoenen staan roosteren om de puree te maken. Dus heb je nog van alles over en na het zoveelste gebakding met pompoenpuree ben je wel weer eens toe aan iets hartigs. Maar je wilt de pompoen ook opmaken want weggooien is natuurlijk zonde van al dat werk. Dat had ik dus ook en ineens bedacht ik me dat het wellicht wel heel lekker zou zijn om die pompoen op een boterham te smeren en die dan onder de gril te doen met chorizo en nog wat lekkere kaas. Ik wilde eigenlijk halloumi gebruiken maar had dat dan toevallig weer niet voor handen dus het werd mozzarella.

Sandwich met pompoen en mozzarella | simoneskitchen.nl

Sandwich met pompoen en chorizo

En misschien maar goed ook want ik denk dat de halloumi te zout was geworden en bovendien smelt het niet zo lekker. De mozzarella was dus perfect in deze top sandwich. Qua sla had ik wellicht beter rucola kunnen gebruiken. Dat kan ietsje beter tegen de hitte van een gril maar het bietenblad dat ik gebruikte was al met al ook eigenlijk wel lekker. Het klinkt wellicht een tikkeltje vreemd: een sandwich met pompoen, maar geloof me als ik zeg dat het absoluut de moeite waard is.

De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor 1 dubbele boterham. Ik heb nog meer pompoen over, dus ga zeker eens kijken of ik wellicht nog een andere variatie kan maken!

O en dat hele gave bordje komt uit de Khoikhoi lijn van Dassie Artisan.

Sandwich met pompoen en chorizo | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Sandwich met pompoen en chorizo

Porties: 1 persoon

Ingrediรซnten

  • 2 stevige bruine boterhammen
  • 2 el pompoenpuree
  • 1/2 bol buffel mozzarella
  • 50 gr chorizo plakjes
  • plukje sla
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Apparatuur:

  • gril of koekenpan

Instructies

  • Besmeer een helft van je brood met de pompoenpuree. Beleg dit vervolgens met de plakjes chorizo en dek af met de gescheurde mozzarella.
  • Eindig met een beetje sla en doe de tweede boterham erop.
  • Bestrijk de sandwich aan de buitenkanten met wat olijfolie en leg op de verhitte gril of koekenpan.
  • Bak tot de mozzarella gaat lopen.
  • Serveer meteen

Voedingswaarde

Calorieรซn: 594kcal, Koolhydraten: 77g, Eiwit: 29g, Vet: 19g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 54mg, Natrium: 1165mg, Kalium: 226mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Vitamine A: 6233IU, Vitamine C: 9mg, Calcium: 1171mg, Ijzer: 6mg

Bewaren

Delen is fijn!

3 comments

  1. Avatar

    Ziet er erg lekker uit! Nooit aan gedacht eigenlijk, om pompoenpuree gewoon op een broodje te doen.

  2. Avatar

    Ik mis alleen een beetje yoghurt…..
    ๐Ÿ˜›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!