Mozzarella en tomaat sandwich met pesto
Of je dit nu een caprese sandwich noemt of een mozzarella sandwich, feit is dat dit een heerlijke lunch is. Met burrata in plaats van mozzarella wordt het helemaal een luxe sandwich!
Lekker en snel
Een recept kun je het natuurlijk eigenlijk bijna niet noemen maar deze sandwich met mozzarella en tomaat is klaar in een handomdraai en altijd lekker. Wil je de mozzarella even goed laten smelten dan kun je er voor kiezen om hem even tussen de platen van een panini rooster te leggen of even in de oven. Dat kan natuurlijk ook.
Homemade pesto
Natuurlijk is deze sandwich mozzarella en tomaat nog net even wat lekkerder door het feit dat ik de pesto ook zelf gemaakt heb. Je kunt ervoor kiezen om pesto uit een potje te gebruiken. Dat maakt het zeker sneller maar niet noodzakelijk ook lekkerder. Kies je voor een supermarkt versie zoek dan wel een goede uit!
Homemade dus
Zelf een pesto maken is eigenlijk ook zo gepiept dus bijna geen reden om dat niet te doen. Ik had verse basilicum gekocht, pijnboompitjes en een stuk parmezaanse kaas. Het hele proces duurde niet lang behalve dat ik alles moest vermalen en toen mengen met de olie. Dat had wat makkelijker gekund maar ik had alleen een vijzel dus dat ging niet zo handig en het was behoorlijk ‘chunky’ nog. Wel heel erg lekker dus zeker voor herhaling vatbaar!
Wil je sneller pesto maken dan is dit het handigste om te doen in een kleine keukenmachine of met de staafmixer.
Ik had buffel mozzarella gekocht, welke de allerlekkerste is en roma tomaten die (in ieder geval deze tijd van het jaar) het lekkerste zijn. Wat brood afgebakken in de oven, sandwich gemaakt en voila!
Overigens maakte ik deze caprese sandwich laatst met burrata en dat is zo mogelijk nog lekkerder. Burrata is eigenlijk een heel grappig soort verse kaas, omdat het een mengeling is van mozzarella en room. De buitenkant is mozzarella en de binnenkant is gemengd met room waardoor de burrata zachter en romiger is dan mozzarella. Zo lekker! Als je het kunt vinden probeer dan deze mozzarella sandwich eens met burrata!
Ben je fan van makkelijke sandwiches Kijk dan ook eens naar mijn zomerse aardbeien met ricotta!
Check ook onderstaande recepten eens
Mozzarella sandwich
Benodigdheden
- Vijzel
Ingrediënten
Pesto
- 1/4 teen knoflook
- 3 handen handen vol met verse basilicum of 1 plantje
- zeezout naar smaak
- 50 gr pijnboompitten licht geroosterd
- 50 gr parmezaanse kaas
- extra virgin olie
- vers gemalen peper
- beetje citroensap
Sandwich
- 1 bol buffelmozzarella of burrata
- 2 tomaten
Instructies
- Wrijf de knoflook en de basilicum samen met een beetje zout in een vijzelf of gebruik een keukenmachine. Als je wilt kun je meer knoflook toevoegen maar 1/4 is op zich genoeg.
- Voeg de licht geroosterde pijnboompitjes toe en wrijf deze ook fijn.
- Doe het mengsel in een kom en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Roer goed door en voeg dan zoveel olie toe als nodig is om het de juiste dikte te geven.
- Voeg zout en peper toe naar smaak en de rest van de hoeveelheid kaas. Voeg nog een beetje olie toe en proef. Blijf net zo lang kaas en olie toevoegen tot het de juiste dikte en smaak heeft. Op het laatst voeg je een beetje citroensap toe maar dit is optioneel
- Maak de sandwich door deze te beleggen met de plakken tomaat, de plakken mozzarella en de pesto
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
En waar is de mozzarella??
😂😂Best knap op zich dat je de eerste bent die er iets over zegt. Het is een recept van tien jaar geleden. Maar je hebt gelijk, de mozzarella is foetsie. Ik ga hem toevoegen.
Hahaha, nou dan weet je gelijk dat je recept na 10 jaar nog steeds wordt gelezen!
Nou dat wel ja. Hij staat er bij hoor! (ik denk dat de logica was om alleen het recept voor de pesto te geven overigens… 😉