Simone's Kitchen

Mozzarella en tomaat sandwich met pesto

Mozzarella en tomaat sandwich met pesto | simoneskitchen.nl

Lekker en snel

Een recept kun je het natuurlijk eigenlijk bijna niet noemen maar deze sandwich met mozzarella en tomaat is klaar in een handomdraai en altijd lekker. Wil je de mozzarella even goed laten smelten dan kun je er voor kiezen om hem even tussen de platen van een panini rooster te leggen of even in de oven. Dat kan natuurlijk ook.

Homemade pesto

Natuurlijk is deze sandwich mozzarella en tomaat nog net even wat lekkerder door het feit dat ik de pesto ook zelf gemaakt heb. Je kunt ervoor kiezen om pesto uit een potje te gebruiken. Dat maakt het zeker sneller maar niet noodzakelijk ook lekkerder. Kies je voor een supermarkt versie zoek dan wel een goede uit!

Tom was nog laat aan het werk afgelopen nacht, dus dat is altijd mijn kans om iets te maken wat hij niet lust. Ik woon namelijk samen met een vent die niet van kaas houdt… Jammer genoeg nou net een van de dingen die ik heerlijk vind.

Homemade dus

Meestal makkelijk op te losssen, dus afgelopen avond maakte ik iets dat snel was én waar iets met kaas in zit. Ik wilde altijd al een keer zelf pesto maken, dus dat is wat ik deed. Ik had verse basilicum gekocht, pijnboompitjes en een stuk parmezaanse kaas. Het hele proces duurde niet lang behalve dat ik alles moest vermalen en toen mengen met de olie. Dat had wat makkelijker gekund maar ik had alleen een vijzel dus dat ging niet zo handig en het was behoorlijk ‘chunky’ nog. Wel heel erg lekker dus zeker voor herhaling vatbaar!

Ik had buffel mozzarella gekocht, welke de allerlekkerste is en roma tomaten die (in ieder geval deze tijd van het jaar) het lekkerste zijn. Wat brood afgebakken in de oven, sandwich gemaakt en voila!

Ben je fan van makkelijke sandwiches Kijk dan ook eens naar mijn zomerse aardbeien met ricotta!

Mozzarella en tomaat sandwich met pesto | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Mozzarella sandwich

Ingrediënten

  • 1/4 teen knoflook
  • 3 handen vol met verse basilicum gehakt
  • zeezout
  • pijnboompitten 1 kleine handvol, licht geroosterd
  • extra virgin olie
  • vers gemalen peper
  • beetje citroensap
  • 1 bol mozzarella buffelmozzarella is het lekkerste maar gewone kan ook
  • 2 tomaten

Instructies

  • Wrijf de knoflook en de basilicum samen met een beetje zout in een vijzelf of gebruik een keukenmachine. Als je wilt kun je meer knoflook toevoegen maar 1/4 is op zich genoeg.
  • Voeg de licht geroosterde pijnboompitjes toe en wrijf deze ook fijn.
  • Doe het mengsel in een kom en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Roer goed door en voeg dan zoveel olie toe als nodig is om het de juiste dikte te geven.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak en de rest van de hoeveelheid kaas. Voeg nog een beetje olie toe en proef. Blijf net zo lang kaas en olie toevoegen tot het de juiste dikte en smaak heeft. Op het laatst voeg je een beetje citroensap toe maar dit is optioneel
  • Maak de sandwich door deze te beleggen met de plakken tomaat, de plakken mozzarella en de pesto

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    En waar is de mozzarella??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!