Mozzarella in carozza | simoneskitchen.nl

Mozzarella in carrozza

Zeg sandwich dan word ik al blij. Maar zeg gefrituurde sandwich met veel zachte kaas? Dan begin ik op en neer te springen. Deze overheerlijke mozzarella sandwich wordt ook wel mozzarella in carrozza genoemd.

Toen ik opgroeide maakten we thuis een tosti door twee boterhammen dik in te smeren met roomboter, te beleggen met ham en kaas en dan te bakken in de koekenpan. Hoewel een tosti apparaat de wat gezondere versie is (want minder vet nodig) blijf ik een tosti uit de koekenpan toch het allerlekkerste vinden.

Deze mozzarella in carrozza kun je daar nog het beste mee vergelijken. Om de sandwich te maken heb je om te beginnen een goede mozzarella nodig.

20170307 W6A7331

Buffelmozzarella

Voor mij is dat buffelmozzarella. De “gewone” mozzarella vind ik persoonlijk toch wat minder lekker. Veel minder smaak en smelt ook minder mooi in deze mozzarella in carrozza.

In tegenstelling tot de sandwiches die wij vroeger in de koekenpan bakten doop je deze mozzarella sandwiches eerst nog in een eimengsel. Ik deed er ook nog verse oregano en italiaanse kruiden op.

Je kunt als variatie ook een plakje worst of ham meebakken maar in de basis is een mozzarella in carrozza simpelweg een sandwich met alleen mozzarella. Het is wel enorm machtig dus ik zou aanraden om de sandwiches kleiner te maken, want 1 hele is flink wat om in je eentje op te eten.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om de sandwiches te serveren met een lekker sausje. Daarvoor gebruik ik graag mayonaise in combinatie met pittige sriracha saus. Niet verplicht natuurlijk. Gewone ketchup smaakt echt ook prima.

Om het wat gezonder te maken kun je er ook wat rucola in stoppen of wat paprikareepjes. Alles wat ook in een tosti past kun je hier gebruiken!

Check ook eens deze sandwich met pompoen en mozzarella!

20170307 W6A7329

Mozzarella in carozza

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

6 repen brood

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 4 plakken buffelmozzarella
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • zeezout
  • peper
  • verse oregano verse
  • 1 tl italiaanse kruiden gedroogd

optioneel:

  • ronde uitsteker

  • Snij de korsten van het brood. Verdeel de mozzarella over twee van de sneetjes brood en bestrooi met zout en peper en doe er wat van de blaadjes oregano op. Bestrooi met de italiaanse kruiden en druk de tweede boterham er goed op. Druk vooral de randen even goed aan.
  • Snij de boterham in vier stukken. Dit is overigens optioneel. je kunt hem natuurlijk ook in zijn geheel bakken, maar dan is het wel heel machtig! Je kunt ook uitstekers gebruiken zoals wij hier gedaan hebben met een ronde uitsteker
  • Klop de eieren met peper en zout los in een brede kom en haal de repen brood even door het ei zodat ze rondom goed bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de repen brood in de pan tot ze goudbruin zijn. (een paar minuten aan elke kant) De mozzarella zal eruit gaan lopen maar dat hou je niet tegen. Bestrooi met nog een beetje zout en serveer meteen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.