Geroosterde biet met mozzarella en balsamico
Ik doe momenteel een poging om alle bestanden die ik op mijn computer heb staan te herorganiseren. En soms kom je dan ineens iets tegen, waarvan je denkt; he dat is leuk! Die heb ik helemaal nog niet gepost! Dat is dus het geval met deze super eenvoudige bietjesschotel die ik alweer ruim een jaar geleden met Alexandra als vrij werk maakte. En dus verdwenen in de krochten van mijn archief.
Bij bieten denk ik vaak aan winterse gerechten maar doordat er zoveel soorten bieten zijn en verschillende zaai periodes heb je bieten ook in de zomer. En als salade is dit heerlijk! Je kunt het warm eten of koud. Als bijgerecht of als lichte lunch. Kortom: keuze genoeg. Ga ik nu weer verder met archiveren. Ik kom vast nog wel weer een lekker gerechtje tegen! 🙂
Geroosterde biet met mozzarella en balsamico
Ingrediënten
- 4-5 bieten verschillende kleuren en soorten
- 100 gram mozzarella zachte
- 1 takje basilicum
- 1 el balsamico
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C en borstel de bietjes even schoon onder kraan. Verpak ze in aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Rooster ze vervolgens voor 45 minuten (of langer, afhankelijk van het formaat van de bieten) Als de bieten erg groot zijn, is het handig om ze van tevoren al te snijden in helften of in kwarten. Anders duurt het roosteren erg lang.
- Zodra de bieten gaar zijn (prik even met een scherp mes of in vork in de bietjes. Het moet makkelijk meegeven. Dan zijn ze gaar) haal je ze uit de oven en laat even afkoelen voor je er plakjes van snijdt.
- Leg de plakken op een schaal of in een kom en breek de mozzarella eroverheen. Doe hetzelfde met de basilicum blaadjes en eindig met wat druppeltjes goede balsamico
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.