20150105-MH2A4898

Ik doe momenteel een poging om alle bestanden die ik op mijn computer heb staan te herorganiseren. En soms kom je dan ineens iets tegen, waarvan je denkt; he dat is leuk! Die heb ik helemaal nog niet gepost! Dat is dus het geval met deze super eenvoudige bietjesschotel die ik alweer ruim een jaar geleden met Alexandra als vrij werk maakte. En dus verdwenen in de krochten van mijn archief.

Bij bieten denk ik vaak aan winterse gerechten maar doordat er zoveel soorten bieten zijn en verschillende zaai periodes heb je bieten ook in de zomer. En als salade is dit heerlijk! Je kunt het warm eten of koud. Als bijgerecht of als lichte lunch. Kortom: keuze genoeg. Ga ik nu weer verder met archiveren. Ik kom vast nog wel weer een lekker gerechtje tegen! 🙂

20150105-MH2A4900

Geroosterde bietjes met geitenkaas en balsamico | simoneskitchen.nl

Geroosterde biet met mozzarella en balsamico

4 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 45 minuten
totaal 55 minuten

Ingrediënten

  • 4-5 bieten verschillende kleuren en soorten
  • 100 gram mozzarella zachte
  • 1 takje basilicum
  • 1 el balsamico

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en borstel de bietjes even schoon onder kraan. Verpak ze in aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Rooster ze vervolgens voor 45 minuten (of langer, afhankelijk van het formaat van de bieten) Als de bieten erg groot zijn, is het handig om ze van tevoren al te snijden in helften of in kwarten. Anders duurt het roosteren erg lang.
  • Zodra de bieten gaar zijn (prik even met een scherp mes of in vork in de bietjes. Het moet makkelijk meegeven. Dan zijn ze gaar) haal je ze uit de oven en laat even afkoelen voor je er plakjes van snijdt.
  • Leg de plakken op een schaal of in een kom en breek de mozzarella eroverheen. Doe hetzelfde met de basilicum blaadjes en eindig met wat druppeltjes goede balsamico

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.