Vega club sandwich | simoneskitchen.nl

Vega club sandwich

Deze heerlijke vega club sandwich maak ik met romige hummus, lekker geroosterde paprika en wat veldsla.

Na twee weken als vegetariër beginnen sommige dingen een beetje te wennen. Het is wel nog heel erg zoeken naar wat ik wel en niet kan eten. Maar ik vermoed dat dat iets langer gaat duren. Ik raadpleeg meer kookboeken dan voorheen.

Puur omdat ik een beetje een goed idee wil hebben van een fatsoenlijke maaltijd. En dat gaat prima. Ik mis het vlees niet en eet goed en gevarieerd. Het enige wat ineens meer moeite kost is het maken van een lekkere boterham. Greep ik vroeger nog wel eens naar een boterham met een plakje ham voor de ‘snelle hap’, dat gaat nu natuurlijk niet meer.

Tijd dus voor wat andere boterham-beleg dingen. En dat beviel zo goed dat ik van de weeromstuit ineens veel te veel brood ging eten.

Haha… Wacht maar tot je het recept langs ziet komen van de vegetarische paté. Die smaakt zoooo goed! Maar goed, zoals jullie misschien weten heb ik een zwak voor de club sandwich. Nog uit de tijd van de “Grote club sandwich test” overgehouden.

Ik deed toen een soort test en bij elk tentje waar ik kwam bestelde ik een Club Sandwich. Die werd vervolgens beoordeeld op uiterlijk, smaak en prijs. Maar ja op gegeven moment kwamen ze me de keel uit en stierf de Grote Clubsandwich een zachte dood.

Vega clubsandwich | simoneskitchen.nl

Vega boterhammen

Maar goed die boterham dus. Nu is een van mijn favoriete vegetarische boterhammen een boterham met hummus en daarop geroosterde paprika.

Zo simpel en toch zo lekker. Logisch dus dat dat tevens de basis werd voor mijn vega club sandwich. Je kunt hem natuurlijk nog aanvullen met van alles maar ik vind hem erg lekker zo!

Om de vega club sandwich te maken kun je gewoon kant en klare hummus gebruiken en een pot geroosterde paprika. Dat is uiteraard het snelste. Maar wil je zelf hummus maken dan kan dat ook prima. En zelf de paprika’s roosteren is zeker ook een goed idee.

Vega clubsandwich | simoneskitchen.nl
Vega club sandwich | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Club sandwich vega met hummus en gerookte paprika

Heerlijke en makkelijke vegetarische club sandwich met hummus en gerookte paprika
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 12 min
Porties: 1 clubsandwich

Ingrediënten

  • 3 sneetjes geroosterd brood
  • 100 gr hummus
  • 1 avocado
  • 1 gerookte paprika uit pot
  • veldsla
  • 50 gr pecannoten gehakte
  • 1/2 tl chilipoeder

Instructies

  • Besmeer 1 boterham dik met hummus en beleg deze met de reepjes geroosterde paprika.
  • Leg hier 1 boterham op. Beleg deze vervolgens met avocado en prak deze een beetje fijn (plakjes mag natuurlijk ook). Strooi hier de gehakte pecannoten overheen. Bestrooi met een beetje chilipoeder, dek af met de sla en doe de laatste boterham erop.
Gang: Sandwich
Keuken: Hollands
Trefwoord: club sandwich, vega

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!