Vega club sandwich met hummus en geroosterde paprika

Vega club sandwich | simoneskitchen.nl

Vega sandwich

Na twee weken als vegetariër beginnen sommige dingen een beetje te wennen. Het is wel nog heel erg zoeken naar wat ik wel en niet kan eten. Maar ik vermoed dat dat iets langer gaat duren. Ik raadpleeg meer kookboeken dan voorheen. Puur omdat ik een beetje een goed idee wil hebben van een fatsoenlijke maaltijd. En dat gaat prima. Ik mis het vlees niet en eet goed en gevarieerd. Het enige wat ineens meer moeite kost is het maken van een lekkere boterham. Greep ik vroeger nog wel eens naar een boterham met een plakje ham voor de ‘snelle hap’, dat gaat nu natuurlijk niet meer.

Tijd dus voor wat andere boterham-beleg dingen. En dat beviel zo goed dat ik van de weeromstuit ineens veel te veel brood ging eten. Haha… Wacht maar tot je het recept langs ziet komen van de vegetarische paté. Die smaakt zoooo goed! Maar goed, zoals jullie misschien weten heb ik een zwak voor de club sandwich. Nog uit de tijd van de “Grote club sandwich test” overgehouden. Ik deed toen een soort test en bij elk tentje waar ik kwam bestelde ik een Club Sandwich. Die werd vervolgens beoordeeld op uiterlijk, smaak en prijs. Maar ja op gegeven moment kwamen ze me de keel uit en stierf de Grote Clubsandwich een zachte dood.

Maar goed die boterham dus. Nu is een van mijn favoriete vegetarische boterhammen een boterham met hummus en daarop geroosterde paprika. Zo simpel en toch zo lekker. Logisch dus dat dat tevens de basis werd voor mijn vega clubsandwich. Je kunt hem natuurlijk nog aanvullen met van alles maar ik vind hem erg lekker zo!

Vega clubsandwich | simoneskitchen.nl

Club sandwich vega met hummus en gerookte paprika

Ingredients:

  • 3 sneetjes geroosterd brood
  • 100 gr hummus
  • 1 avocado
  • 1 gerookte paprika (uit pot)
  • veldsla
  • 50 gr gehakte pecannoten
  • 1/2 tl chilipoeder

Directions:

  1. Besmeer 1 boterham dik met hummus en beleg deze met de reepjes geroosterde paprika.
  2. Leg hier 1 boterham op. Beleg deze vervolgens met avocado en prak deze een beetje fijn (plakjes mag natuurlijk ook). Strooi hier de gehakte pecannoten overheen. Bestrooi met een beetje chilipoeder, dek af met de sla en doe de laatste boterham erop.
   

Vega clubsandwich | simoneskitchen.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Erg smakelijk! Een lekkere combinatie, smeuïge hummus, krokante noten en pittige chili. Echte aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *