Simone's Kitchen

De makkelijkste club sandwich met zalm en roomkaas

Club sandwich met zalm | simoneskitchen.nl

Zalm clubsandwich

Wat is eigenlijk een club sandwich? Heb je daar wel eens over nagedacht? Iedereen kent de naam en de meeste mensen weten ook wel wat het is, maar waar komt het eigenlijk vandaan? Enig speurwerk brengt aan het licht dat niemand dat eigenlijk precies weet. De een zegt dat de naam afkomstig is van een luxe herenclub die eind 19e eeuw de sandwich bedacht, een ander zegt dat het afkomstig is van een man die laat thuis kwam ’s nachts en daar de sandwich maakte met de nog aanwezige bacon, kip en mayonaise in zijn koelkast.

Club sandwich met zalm | simoneskitchen.nl

Lekker fris en crunchy

En ach, uiteindelijk maakt het ook niet uit waar het vandaan komt. Het belangrijkste is dat het gewoon erg lekker is! Ik heb al een lekker recept met de gewone club sandwich maar het ontbrak nog aan de versie met zalm. Ik varieer met het beleg afhankelijk van wat ik op dat moment nog in de koeling heb liggen. In dit geval had ik nog een zak met spinazie en dat smaakt prima hierbij. Lekker fris door de komkommer, crunchy door de rauwe spinazie en romig door de zalm en roomkaas. Je zou er ook nog een gekookt eitje op kunnen doen als je wilt.

Gerookte zalm

Ik maak de club graag met gerookte zalm. De roomkaas maak ik wat pittiger door er mierikswortel aan toe te voegen.

Club sandwich met zalm en roomkaas
Totale tijd
10 mins
 
Soort: Lunch
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 100 gr gerookte zalm
  • 50 gr roomkaas
  • 1 tl mierikswortel
  • 2 el bieslook
  • handje spinazieblaadjes
  • 1/2 komkommer in linten
  • 6 sneetjes lekker brood geroosterd
Instructies
  1. Meng de roomkaas met de mierikswortel en  fijn geknipte bieslook. Roer dit goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  2. Besmeer 4 van de zes boterhammen met het roomkaas mengsel. Beleg twee boterhammen met de zalm en de andere twee met de spinazieblaadjes.
  3. Op de zalm leg je de komkommerlinten en vervolgens gaat de boterham met de spinazie daar weer bovenop. Dek af met de laatste boterham en snij eventueel doormidden. Serveer meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos