Sandwich met gegrilde groente

Vegan sandwich

Deze heerlijke vegan sandwich is heel makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen als snelle lunch voor onderweg.

Vroeger at ik veel brood. Ik ben er mee opgegroeid en standaard begonnen we de dag met brood, tussen de middag kregen we naar school een stapel boterhammen mee en dan ’s avonds de warme maaltijd. Ik vermoed dat het in veel gezinnen nog steeds zo gaat.

De boterhammen die we mee kregen hadden meestal kaas als beleg. Of worst. Ik weet het niet meer zo precies. Echt heel speciaal was het niet in ieder geval.

Groente als beleg

Tegenwoordig, als ik al een keer brood eet, doe ik er graag wat extra groente op. Mijn voorkeur voor de lunch is wat gevarieerder geworden als alleen die boterham, maar soms vind ik het wel nog echt lekker. En makkelijk.

Deze vegan sandwich is een van mijn favoriete manieren om snel een lunch in elkaar te draaien.

Het lijkt wel een beetje op mijn vega club sandwich die ik alweer een hele tijd geleden maakte. Maar dan makkelijker en sneller.

Uiteraard is de basis van deze vegan sandwich goed brood. Ik vind zuurdesem het lekkerste brood wat er is, maar kun je dat niet vinden of heb je daar geen zin in dan voldoet elke soort lekker brood.

Je kunt je groentes natuurlijk zelf roosteren maar als je op zoek bent naar een snelle vegan sandwich dan is dat niet het beste idee. Bovendien is het tegenwoordig echt wel makkelijker om kant- en klaar gegrilde groentes in de supermarkt te kopen. Zonder gekke toevoegingen.

Ik vind geroosterde paprika het lekkerste maar je hebt zelfs geroosterde wortel of courgette wat je kant- en klaar in het koelschap vindt. Heel handig voor je vegan sandwich.

Radijscress vind je in hetzelfde koelschap en geeft een lekkere pittige finish aan de sandwich.

Sandwich met gegrilde groente
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Sandwich met geroosterde groente

Dit is ideaal als je bijvoorbeeld geroosterde groentes over hebt of koop ze kant en klaar geroosterd
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 sneden goed zuurdesembrood
  • Geroosterde paprika gegrilde courgette
  • 1 bakje hummus
  • Verse radijscress

Instructies

  • Besmeer twee boterhammen dik met hummus. Beleg dit met de geroosterde groentes en een pluk radijscress. Doe de andere boterham erop, snij doormidden en serveer meteen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!