Een lekker vullend broodje braadworst; daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Het is makkelijk om te maken en in combinatie met geroosterde groente een prima lunch!

Broodje braadworst

Broodje braadworst

Braadworst staat hier eigenlijk niet zo heel vaak op het menu. Maar in een zoektocht naar wat meer sandwich recepten leek dit me een goede aanvulling op wat ik al op de site heb staan. Vorige maand kwam er ook al een lekkere tempeh sandwich online.

Hartstikke vega natuurlijk, wat je niet bepaald van dit broodje kunt zeggen. Haha. Overigens kun je het sneller maken als je kant- en klaar geroosterde groentes gebruikt. Rode paprika vind je in pot en je hebt in het koelschap van de supermarkt tegenwoordig vaak kant- en klaar geroosterde paprika en courgette. Ideaal voor als je dit wilt maken maar dan zonder de bereidingstijd.

Broodje braadworst

Lekkere sandwich met braadworst

Je kunt dit broodje dus zo snel of zo langzaam maken als je zelf wilt. Als je de groentes eerst moet bakken dan kost dat wel even tijd. In de koekenpan duurt dat trouwens ook niet mega lang, dus dat kan natuurlijk prima. De braadworst zelf heeft ook wel even tijd nodig. Ik ben trouwens wel echt fan van de goede braadworsten van Brandt & Levie (geen reclame, wel fan!) en dan met name die met venkel is mijn favoriet.

Voor dit broodje braadworst kun je natuurlijk willekeurig elke braadworst gebruiken die je maar wilt, maar ik zou dan wel bij voorkeur een goed exemplaar kiezen. Wil je geen worst braden dan kun je hier ook een hotdog van maken. Die hoef je tenslotte alleen te verwarmen en dan op je broodje te serveren. Neem dan twee worsten voor op één broodje. Een hotdog is altijd een stuk dunner en even afhankelijk welk brood je gebruikt is dat handiger.

Broodje braadworst

Met toppings

Qua toppings kun je ook helemaal los gaan. Je kunt het eenvoudig houden door bijvoorbeeld wat verse kruiden erop te doen en variëren met sauzen is ook heel goed mogelijk. Ik vind het zelf lekker om er wat sla op te doen, mosterd, augurkjes en eventueel gekarameliseerde ui.

Super makkelijk en heel lekker!

Broodje braadworst

Broodje braadworst

Nog geen review
GangLunch
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 braadworsten
  • 4 sneetjes brood bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood
  • 1 ui in halve ringen
  • ½ rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • ½ groene paprika in dunne reepjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el ahornsiroop
  • Zout en peper naar smaak
  • Toppings naar keuze bijvoorbeeld mosterd, ketchup, augurken

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de braadworsten volgens de instructies op de verpakking, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten.
  • In dezelfde pan voeg je de resterende eetlepel olijfolie toe. Voeg de ui, rode paprika en groene paprika toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de balsamicoazijn en ahornsiroop toe aan de pan met de groenten. Roer goed door en laat het geheel nog een paar minuten sudderen, totdat de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de braadworsten in de lengte doormidden, maar niet helemaal door. Hierdoor kunnen ze makkelijker op het brood geplaatst worden.
  • Beleg twee sneetjes brood met de gebakken braadworst. Schep een lepel van de gekarameliseerde groenten bovenop de braadworst.
  • Voeg eventueel gewenste toppings toe, zoals mosterd, ketchup, augurken of verse kruiden.
  • Plaats de andere twee sneetjes brood bovenop de belegde sneetjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 652kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 20g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 21g | Transvet: 0.2g | Cholesterol: 61mg | Natrium: 937mg | Kalium: 575mg | Vezels: 6g | Suiker: 21g | Vitamine A: 1111IU | Vitamine C: 67mg | Calcium: 98mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.