Dit broodje wat ik best op een lobster roll vind lijken maakten we tijdens een spontane kooksessie met Beau en Fatima alweer een tijdje geleden. Een van de broodjes was dit broodje met geitenkaas en tomaat uit de oven(ook zo lekker!)

broodje ei met rivierkreeft

Broodje rivierkreeft met ei

In een originele lobster roll zit natuurlijk kreeft, maar rivierkreeft is veel lokaler en veel betaalbaarder dan echte kreeft en net zo lekker. Het verschil met een ‘gewone’ lobster roll is dat hier ook ei bij wordt geserveerd en geloof me dat is eigenlijk een briljante toevoeging. Dus of je het nu een broodje rivierkreeft noemt of een lobster roll… het is mij om het even.

Voor het broodje zelf gebruikten we hier Turkse afbakbroodjes. Die zijn niet te hard wat het eten wel wat makkelijker maakt. Officieel zit een lobster roll volgens mij meestal in een zacht broodje, dus dat kan zeker ook.

Wij vonden dit heel erg lekker. Overigens belegden we de twee helften elk apart. Als je het doet moet je het goed doen toch?

Broodje rivierkreeft met ei

Rivierkreeft

Om het broodje rivierkreeft te maken heb je uiteraard rivierkreeftjes nodig. Die kun je kant- en klaar gepeld kopen bij de supermarkt. Dat is de snelste manier. Ik kan me nog herinneren dat Charlotte’s vader altijd in zijn achtertuin zelf rivierkreeftjes ving. (dat was in Ankeveen) Dus woon jij aan het water en zitten daar rivierkreeftjes? Dan kan dat natuurlijk ook.

Maar de gemiddelde Nederlander zal het waarschijnlijk in de supermarkt of bij de visboer moeten kopen. Ook niks mis mee.

Om het broodje rivierkreeft te maken kluts je de eieren en deze scramble je in de pan. Maak ze al op smaak met zout en peper. Vervolgens verdeel je het ei over de broodjes. De rivierkreeftjes zijn al klaar om te gebruiken dus die verdeel je over de broodjes.

Dan komt de saus, die hier natuurlijk een hoofdrol speelt. Ik vind persoonlijk elk broodje met saus lekkerder. Haha. Voor dit broodje gebruiken we gochujang. Dat kun je tegenwoordig steeds makkelijker ook in de gewone winkels kopen, anders in de toko. Heb je geen zin om het te zoeken dan is sriracha ook een goede optie.

Of maak een saus door mayonaise met wat tabasco te mengen en wat tomatenketchup. Er is van alles mogelijk. Wij hadden nog kewpie mayonaise liggen. Dat is een specifieke Japanse mayonaise die echt heel lekker is. Uiteraard kan ook hier normale mayonaise gebruikt worden.

broodje ei met rivierkreeft

Broodje ei met rivierkreeft

5 van 1 stem
GangLunch
KeukenHollandse

Dit broodje is behoorlijk decadent maar toch super eenvoudig om te maken!
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 Turkse broodjes afbak
  • 4 eieren
  • 100 gr rivierkreeftjes schoongemaakt en gekookt
  • 1 el tuinkers

Saus

  • 2 el gochujang
  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl honing
  • 2 el Kewpie mayonaise Of gewone mayonaise

  • Verwarm de oven voor op 220ËšC. Bak de broodjes af in de oven.
  • Kluts de eieren los met peper en zout en roerbak deze in een koekenpan.
  • Maak de rode saus door de gochujang te mengen met de honing, olijfolie, appelciderazijn. Mix dit even goed door.
  • Beleg de broodjes met het roerei en verdeel hierover de rivierkreeftjes. Verdeel daarover wat van de tuinkers en drizzle de rode saus en de kewpie mayonaise erover. Serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 447kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 18g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 9g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 341mg | Natrium: 498mg | Kalium: 253mg | Vezels: 1g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1032IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 64mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.