Simone's Kitchen

Maak je eigen gochujang saus (Koreaanse chilisaus)

Hoe maak je gochujang saus | simoneskitchen.nl

Gochujang saus

Ineens hoor je het links en rechts fluisteren: gochujang… Het valt een beetje in de regionen van zaken als kimchi of de ramen noodle bowl. Vanuit het niets lijkt het of iedereen er zomaar mee bezig is. Of het in zijn gerechten wil verwerken.

Gochujang is niet ingewikkeld. En het is superlekker. Je kunt het gebruiken om Aziatisch getinte gerechtjes te roerbakken, je kunt er een schepje van door de mayonaise roeren of nou ja, wat doe je allemaal nog meer met pittige saus?

Vegan saus

Bonus is dat deze saus vegan is. En hier helaas alweer op. Tijd dus om een nieuw voorraadje te maken want het is verslavend lekker!

Gochujang saus
Totale tijd
10 mins
 
Soort: Basis
Keuken: Koreaans
Auteur: Minimalist Baker
Ingredienten
  • 80 gr miso paste
  • 60 ml ahornsiroop
  • 27 gr chili vlokken dit horen officieel Koreaanse chilivlokken te zijn maar gewone kan ook
  • 60 ml coconut aminos
  • 9 gr knoflook gehakt
  • 60 ml water
Instructies
  1. Combineer alle ingredienten in een kleine keukenmachine of blender en draai tot het glad is.

  2. Bewaar maximaal twee weken in de koeling of 1 maand in de vriezer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos