Simone's Kitchen

Maak je eigen gochujang saus (Koreaanse chilisaus)

Hoe maak je gochujang saus | simoneskitchen.nl

Gochujang saus

Hoe maak je zelf gochujang? Wat is het precies en waar gebruik je het voor? Een kort overzicht over deze pittige Koreaanse saus

Wat is gochujang?

Van oorsprong komt deze pittige chilisaus uit Korea en wordt traditioneel gemaakt met rijst en chilipoeder (en nog meer ingrediënten natuurlijk) De saus werd vervolgens soms jaren lang gefermenteerd voor het geschikt werd geacht voor consumptie.

Gelukkig kun je deze Koreaanse saus ook prima thuis maken. Compleet origineel is het niet, maar de smaken van mijn gochujang saus komen absoluut in de buurt. Bovendien is deze versie vegan.

Koreaanse keuken

De Koreaanse keuken is in opmars. Hoorde je er vroeger echt niks over, met uitzondering van kimchi, tegenwoordig is het bezig aan een opmars. Had niemand jaren geleden nog ooit van gochujang gehoord? Tegenwoordig zie je het in steeds meer restaurants en blogs opkomen.

En met goede reden want gochujang is een prima basis om van alles mee te doen. Je kunt het eigenlijk vergelijkbaar gebruiken als bijvoorbeeld harissa.

Gochujang is niet ingewikkeld. En het is superlekker. Je kunt het gebruiken om Aziatisch getinte gerechtjes te roerbakken, je kunt er een schepje van door de mayonaise roeren of nou ja, wat doe je allemaal nog meer met pittige saus?

Vegan saus

De Gochujang is een vegan saus, wat het meteen geschikt maakt voor iedereen. Het oorspronkelijke recept haalde ik van de site van Minimalist Baker waar je overigens nog veel meer heerlijke recepten kunt vinden.

Wil je ook eens deze pittige Koreaanse chilisaus maken? Check dan het recept hieronder en maak het in 5 minuutjes!

Hoe maak je gochujang saus | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 3 stemmen

Gochujang saus

Deze lekkere pittige Koreaanse saus is supersnel om te maken!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 10 min

Ingrediënten

  • 80 gr miso paste
  • 60 ml ahornsiroop
  • 27 gr chili vlokken dit horen officieel Koreaanse chilivlokken te zijn maar gewone kan ook
  • 60 ml coconut aminos
  • 9 gr knoflook gehakt
  • 60 ml water

Instructies

  • Combineer alle ingredienten in een kleine keukenmachine of blender en draai tot het glad is.
  • Bewaar maximaal twee weken in de koeling of 1 maand in de vriezer
Gang: Basis
Keuken: Koreaans
Trefwoord: chilisaus, gochujang

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.