Buddhabowl

Buddhabowl, poke bowl of whatever bowl

Van de week zag ik een heerlijk kommetje met eten langskomen bij Anniepannie op instagram en zei hij het over een buddha bowl. Of ze het nu een buddha bowl mocht noemen. Dus dat deed me vervolgens denken waarom je een bowl een bepaalde naam geeft. Zitten er regels aan? is een buddha bowl altijd vegan en een poké bowl altijd met verse vis ofzo? Of weet niemand het meer eigenlijk?

Ik ben er even ingedoken want ik wilde nu wel eens weten hoe het in elkaar zat.

Buddha bowl

Een buddha bowl is dus een vegetarische bowl. Een vegan bowl zoals deze is dus per definitie een buddha bowl. De bowl is altijd koud en wordt vaak geserveerd op een bedje van granen zoals in dit geval de quinoa. Maar dat kan ook rijst of iets wat daar op lijkt zijn. De ingredienten liggen altijd gerangschikt en niet door elkaar gehusseld.

Bliss bowl

Voor zover ik heb kunnen vinden is een bliss bowl in principe hetzelfde als de buddha bowl en is ook in dit geval meestal plantaardig. De twee termen kunnen dus door elkaar gebruikt worden.

Poké bowl

De poké bowl is de enige bowl met een echte oorsprong en wel uit Hawaï. Traditioneel was de poke bowl daar een bowl die bestond uit schoongemaakte en rauwe vis die vaak geserveerd werd met zeewier, zeezout en noten. Zo rond het jaar 2012 begon de poké bowl populair te worden in Noord-Amerika en zo langzamerhand heeft de poké trend zich voortgezet door de hele wereld. Tegenwoordig bevat een poké bowl wel nog vaak rauwe vis maar je kunt het tegenwoordig eigenlijk in elke mogelijke variant terugvinden.

Buddhabowl met hummus

Deze buddhabowl heeft dan tenminste wel de goede naam want hij is geheel vegan. Haha… En gewoon erg lekker. Ik serveer het met flink wat hummus maar een andere dressing van je keus kan natuurlijk ook!

Mijn favoriete poke bowl annex buddhabowl (want vegetarisch) is deze met bloemkoolrijst.

Buddhabowl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4.67 van 3 stemmen

Buddhabowl met hummus

Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 100 gr quinoa
 • 1 avocado in dunne plakjes
 • 100 gr kerstomaatjes in kwartjes
 • ½ komkommer in de lengte in vieren en dan in plakjes
 • 100 gr kidneybeans afgespoeld
 • 1 bosje radijs
 • 2 el appel cider azijn
 • Hummus om te serveren

Instructies

 • Zet een pan met ruim kokend water op en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet apart om af te koelen.
 • Snij de radijs in hele dunne plakjes en doe in een kommetje met de appel cider azijn. Laat dit staan tot je klaar bent om te serveren.
 • Als de quinoa is afgekoeld verdeel je dit over twee kommen. Beleg vervolgens de quinoa met de avocado, kerstomaatjes, komkommer, kidneybonen, gepickelde radijs en de komkommer.
 • Serveer met flink wat hum

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!