Farro salade met avocado en tomaat | simoneskitchen.nl

Vorige week waren we uit eten met vrienden bij Wilde Zwijnen in Amsterdam. Lekker eten voor een betaalbare prijs trouwens, maar wat pas echt indruk maakte was het dessert. Niet alleen vanwege het dessert zelf maar ik was instant verliefd op het bord waarop het geserveerd werd. Nog geprobeerd of ik er eentje kon kopen, maar dat bleek helaas geen optie (zo jammer, ik denk dat ze de horeca dat echt vaker moet doen. Kun je nog eens een extra centje verdienen lijkt me) Het merk kon ik natuurlijk op de achterkant zien. Dat bleek Steelite te zijn.

Farro salade met avocado en tomaat | simoneskitchen.nl

Mailtje gestuurd en kreeg nog dezelfde dag antwoord. Ze leveren in principe alleen aan de horeca maar ik kon eventueel wel kopen via Celia van Cichi Dining Experience. Na een mailtje en telefoontje stond ik dan niet heel veel later bij Celia voor de deur.

Het probleem voor mij is vaak dat ik servies niet eindeloos kan gebruiken. Als je serviesstuk 1 hebt gebruikt voor een kookboekshoot of voor een commerciele opdracht dan kun je het nog wel eens her en der gebruiken maar op gegeven moment moet je echt gaan recyclen. En dat is best een dure hobby. Want ook voor mijn blog ben ik op gegeven moment uitgekeken op sommige borden.

Farro salade met avocado en tomaat | simoneskitchen.nl

Maar Celia was zo aardig om me wat servies uit te lenen van Steelite. En als ik het zat ben cq te vaak heb gebruikt, mag ik het omruilen voor wat nieuws… Kun je me zien grijnzen van oor tot oor hier? Mijn favoriet is het witte servies met die mooie spikkels, maar daar was alleen dit rechthoekige bord van. Dus geheel tegen mijn principes dit keer een salade op een rechthoekig bord.

Nou ja het was niet helemaal de bedoeling om de hele post over dit servies te praten maar ik vind het echt prachtig. Liefde op het eerste gezicht. Dus…. je zult het her en der vanzelf langs zien komen. 🙂

De salade zelf is ook niet onaardig. Ik had nog een half potje chili jam staan en mengde wat Griekse yoghurt en munt ermee. Killer dressing! De salade is eenvoudig met tomaten en avocado en ook hier wat munt en natuurlijk farro. Toppertje!

O en Celia verhuurt dat prachtige servies ook voor feesten en partijen. De moeite waard om even een kijkje op haar site te nemen!

Farro salade met avocado en tomaat | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Farro salade met avocado en chili dressing

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram farro
  • handvol tomaten verschillende soorten
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen

Dressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el chili jam
  • munt
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel na met koud water en laat afkoelen.
  • Snij de tomaten in stukjes en meng met de avocado in stukjes. Sprenkel het sap van de citroen erover. Doe de farro erdoor
  • Maak de dressing door de Griekse yoghurt te mengen met de chili jam en fijn gesneden munt. Breng op smaak met zout en peper
Gang: Maaltijdsalade
Trefwoord: farro, spelt

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!