Simone's Kitchen

Spelt salade met pompoen, granaatappel en feta

Spelt salade met geroosterde pompoen en granaatappelpitjes | simoneskitchen.nl

Januari is natuurlijk dé maand bij uitstek waarin iedereen bruist van de goede voornemens. Van stoppen met roken, tot afvallen, tot meer tijd besteden aan familie/vrienden/geliefde/hobby/werk… (vul in naar keuze) en normaal doe ik daar altijd braaf aan mee. Niet omdat ik nou geloof dat 1 januari de beste tijd is voor dit soort dingen maar omdat ik me ook nooit helemaal in kan houden.

Spelt salade met geroosterde pompoen en granaatappel en feta | simoneskitchen.nl

Dit jaar is mijn voornemen enkelvoudig en heel simpel: genezen en herstellen. Dus dat is dan weer snel klaar. Nu is het wel zo dat bij dat goede voornemen de nodige ‘sub-voornemens’ horen. Want bij genezen hoort – vind ik dan – ook gezonde voeding. Gevarieerd, lekker en veelzijdig. Natuurlijk een beetje jammer dat ik nogal afhankelijk ben van iemand anders om het klaar te maken maar goed, een mens mag niet klagen he.

Spelt salade met geroosterde pompoen | simoneskitchen.nl

Deze salade maakte ik trouwens wel gedeeltelijk zelf. Nou ja, ik heb de dressing gemaakt en alles bij elkaar gegooid.. Telt dat ook mee? Ik voel me al een hele pief als ik in die rolstoel heen en weer kan crossen (vergt best enige oefening overigens) maar realistisch gezien kan ik niet overal bij. En pannen met kokend water over me heen… daar zit niemand op te wachten. Dus die laat ik maar even aan Tom over.

Het recept komt van BBC Good Food en het enige dat ik heb aangepast is de rijst vervangen door spelt. Maar rijst past hier zeker goed bij of  bulghur of iets in die trant. Aan jou wat je lekker vind. Ik hou van spelt. Mijn favoriete graansoort.

Spelt salade met geroosterde pompoen en granaatappel
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 kleine flespompoen ongeveer 375 gr, geschild en in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el komijn zaadjes
  • 250 g spelt
  • 140 g gedroogde cranberries
  • 200 g granaatappel zaadjes
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • klein bosje dille fijn gehakt
  • klein bosje peterselie fijn gehakt
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 200 g feta verkruimeld
Dressing
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 4 el heldere honing
  • 4 el appelciderazijn of sherry azijn
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
Instructies
  1. Snij de pompoen in blokjes en doe in een ovenschaal. Oven voorverwarmen op 200 ˚C. Bestrooi de pompoen met de komijn, olijfolie en peper en zout. Zet in de oven voor ongeveer een half uur of tot de pompoen is zacht
  2. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en hou onder de koude kraan. Laat verder afkoelen.
  3. Doe de hazelnoten, spelt, peterselie, dille, ui, gedroogde cranberries, granaatappel pitjes en feta samen in een grote kom en hussel door elkaar.
  4. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Doe een gedeelte door de salade.
  5. Zodra de pompoen gaar is meng je die ook door de salade, schep op borden en serveer met de rest van de dressing.

Delen is fijn!

3 comments

  1. Avatar

    Het ziet er echt verrukkelijk uit Simone!

  2. Avatar

    SIMPLY DEEEEEEELICIOUS

  3. Avatar

    Dit we gemaakt… Very easy & simply delicious… Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos