Spelt salade met kersen en asperges
Jaaa kersentijd! Ik ben gek op kersen. Ze zijn mooi, lekker zoet en nou ja, wat moet ik er nog meer over zeggen? Mijn favoriete kersen zijn de witte kersen, maar die zie je niet zo vaak hier in de buurt. Bovendien heb ik op de een of andere manier een lichte allergie bij die specifieke kersen. Als ik ze eet krijg ik geheid jeuk aan mijn gehemelte. Ja lach maar… Het is echt waar. Het is dezelfde allergie die ik heb bij appels, rozijnen en walnoten. Niet ernstig gelukkig maar als ik bepaalde soorten appel eet krijg ik jeuk aan mijn kin, oren en gehemelte. Zelfde dus met ‘rauwe’ rozijnen en walnoten. Stop ze in een appeltaart en bak ze in de oven dan is er niks aan de hand maar eet ik ze zo dan krijg ik dus jeuk.
Raar maar waar, alhoewel het wereldwijd de meest voorkomende allergie blijkt te zijn. Heb ik althans ooit ergens gehoord of gelezen. Hang me er niet aan op. Goed bij witte kersen heb ik dat dus ook, maar niet erg genoeg om me tegen te houden ze te eten. Deze salade zit vol met lekker zomers fruit, spelt, munt en asperge tips. Ik hou van fruit in mijn eten, al schijnt het niet ieders ding te zijn.
Ik probeerde bij deze salade ook eens een andere styling uit. De eerste foto is zoals ik het altijd doe. Gooi het in een kom en voila… Bij de tweede foto deed ik een poging om het eruit te laten zien zoals een sterrenchef. Whahaha. Nou ja dat is een beetje mislukt maar het idee was leuk. Ik ga dat nog wel eens proberen. Ik zie altijd van die prachtige bordjes langskomen bij sterrenchefs en dan denk ik: dat moet ik toch ook kunnen? Voorlopig dus nog niet. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
Het gerecht was er denk ik ook wat minder geschikt voor. Teveel grote elementen. Ofzo. Maar hoe dan ook. Lekker is het zeker!
Voor nog meer lekkere recepten met kersen check je even hier
Speltsalade met kersen en asperges
Ingrediënten
- 125 gr spelt
- 150 gr kersen ontpit
- 2 sinaasappels
- 150 gr aspergetips
- platte peterselie
Dressing:
- 3 el olijfolie
- 2 el granaatappelazijn
- zout
- peper
Instructies
- Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Kook de aspergetips even kort (ongeveer 5 minuten max) tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
- Schil de sinaasappels dik zodat het wit ook verdwijnt en snij dan in dunne plakken. Verwijder eventuele pitjes.
- Snij de kersen in vieren en laat er een paar heel.
- Maak de dressing door de ingrediënten te combineren. Heb je geen granaatappelazijn neem dan een andere zoete azijn.
- Combineer de ingrediënten voor de salade, doe er wat van de dressing over en eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Kersencake met kokos en sinaasappel | Simone's Kitchen
Wat een vreemde combinatie. Lijkt me eigenlijk wel heel erg lekker, vooral met die kersen.
Haha… Ja echt alledaags is het niet he. Ik had vorig jaar een salade gemaakt met linzen en kersen. Ook al zo’n maffe combi die eigenlijk heel erg lekker was dus vandaag dat ik het maar weer een keer heb geprobeerd. Ik ben er fan van!