Simone's Kitchen

Speltsalade met courgette en feta

Speltsalade met courgette en feta | simoneskitchen.nl

Het is eigenlijk heel vreemd… Elke keer als wij een kookboekshoot hebben met hele gezonde dingen, ga ik van de weersomstuit hele ongezonde dingen eten. Dingen als gevulde koeken, chocola, brood met hazelnootpasta enzo… Je weet vast wel wat ik bedoel.. En op het moment dat de shoot voorbij is ga ik als vanzelf weer gezond eten. Is dat nou de ultieme vorm van balans of is het gewoon je reinste gekheid?

Speltsalade met courgette | simoneskitchen.nl

Een beetje stom is het natuurlijk wel. Het is de onregelmatigheid ook die niet meehelpt. Lange dagen, druk, eigenlijk geen tijd om fatsoenlijk te lunchen enzovoort. Deze speltschotel kun je warm of koud eten. Helemaal waar je zelf zin in hebt.

Na de shoot van vorige week hadden we nog best wel wat groente over, dus deze speltsalade heb ik in elkaar gedraaid van leftovers uit de koelkast. Ik heb hem ’s middags gemaakt voor het avondeten en gewoon even in de koekenpan opgewarmd. Voor mezelf met feta en voor Tom heb ik er krokant gebakken stukjes kip doorheen gedaan. Je kunt er een dressing of een saus bij maken, maar dat heeft het eigenlijk niet nodig. Ik heb het weggelaten.

Speltsalade met courgette en feta | simoneskitchen.nl

Speltsalade met courgette en feta
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Soort: Lunch
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 125 gr spelt
  • 1 gele courgette groen kan natuurlijk ook
  • 1 zoete puntpaprika
  • 125 gr champignons
  • 1 tl baharat kruiden Jonnie Boer
  • peper en zout naar smaak
Dressing:
Optioneel:
Instructies
  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en zet apart
  2. Snij de courgette in stukjes evenals de puntpaprika en de champignons. Bak alles even kort in de koekenpan en kruid met de baharat en peper en zout
  3. Maak de dressing en doe door de spelt.
  4. Serveer met feta of uitgebakken kip.

 

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos