Freekeh salade met courgette | simoneskitchen.nl

Het is grappig hoe het soms kan lopen met een bepaald ingredient. Neem nou de hele hype rondom quinoa… Dat ontstaat zomaar ineens en dan ‘moet’ inderdaad quinoa eten. Op zich niks mis mee maar gezien de situatie die het vervolgens oplevert in landen als Peru wellicht een beter idee om quinoa alleen te kopen als het hier in Nederland gekweekt is. Freekeh is ongetwijfeld ook zo’n vreemd graan dat ineens opkomt. De allereerste keer dat ik een recept plaatste met freekeh was in maart van dit jaar. De freekeh (of firik, frekeh enzvoort) had ik toen meegenomen uit Dubai. Ik zag het daar liggen en het leek me leuk om eens een vreemd ingredient uit te proberen. Aldus geschiedde en ik maakte er een recept mee (uit een kookboek van Ghillie James)

Freekeh salade met courgette | simoneskitchen.nl

In het stukje vermeldde ik er vervolgens bij dat je het hier nergens kunt kopen. Ik kreeg een paar tips van mensen dat je het soms in de Turkse supermarkt kon kopen maar dat was het ongeveer. Vervolgens: niet zo heel veel later begon freekeh ineens overal op te duiken. Blogs schreven erover en tot mijn stomme verbazing blijk je het nu ook gewoon in de Appie te kunnen kopen. Tot zover mijn exotische ingrediënt dus… 😉 Haha. Nu goed, het smaakt er zeker niet minder om en voordeel is dan weer dat dit een snelkook variant betreft. Was mijn eerste recept nog gebonden aan 45 minuten kooktijd, dit is voorgekookt en dus in 15 minuten klaar. Ach, als je haast hebt is dat best een voordeel.

Freekeh met courgette | simoneskitchen.nl

Freekeh salade met courgette | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Freekeh salade met courgette, ui en hazelnoten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel even na met koud water en laat afkoelen.
  • Snij de ui in ringen en de courgette in blokjes. Bak in een koekenpan met wat rode chili olie tot de ui mooi glazig is en de courgette gaar.
  • Doe bij de freekeh en roer door elkaar
  • Snij de kerstomaatjes in vieren en doe bij de salade en voeg als laatste wat fijn gesneden munt toe.

Dressing

  • Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar. Roer goed door en proef of er nog extra peper en zout bij moet. Doe de dressing vlak voor serveren bij de salade

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!