Simone's Kitchen

Salade van freekeh met courgette, tomaat en rode chili dressing

Freekeh salade met courgette | simoneskitchen.nl

Het is grappig hoe het soms kan lopen met een bepaald ingredient. Neem nou de hele hype rondom quinoa… Dat ontstaat zomaar ineens en dan ‘moet’ inderdaad quinoa eten. Op zich niks mis mee maar gezien de situatie die het vervolgens oplevert in landen als Peru wellicht een beter idee om quinoa alleen te kopen als het hier in Nederland gekweekt is. Freekeh is ongetwijfeld ook zo’n vreemd graan dat ineens opkomt. De allereerste keer dat ik een recept plaatste met freekeh was in maart van dit jaar. De freekeh (of firik, frekeh enzvoort) had ik toen meegenomen uit Dubai. Ik zag het daar liggen en het leek me leuk om eens een vreemd ingredient uit te proberen. Aldus geschiedde en ik maakte er een recept mee (uit een kookboek van Ghillie James)

Freekeh salade met courgette | simoneskitchen.nl

In het stukje vermeldde ik er vervolgens bij dat je het hier nergens kunt kopen. Ik kreeg een paar tips van mensen dat je het soms in de Turkse supermarkt kon kopen maar dat was het ongeveer. Vervolgens: niet zo heel veel later begon freekeh ineens overal op te duiken. Blogs schreven erover en tot mijn stomme verbazing blijk je het nu ook gewoon in de Appie te kunnen kopen. Tot zover mijn exotische ingrediënt dus… 😉 Haha. Nu goed, het smaakt er zeker niet minder om en voordeel is dan weer dat dit een snelkook variant betreft. Was mijn eerste recept nog gebonden aan 45 minuten kooktijd, dit is voorgekookt en dus in 15 minuten klaar. Ach, als je haast hebt is dat best een voordeel.

Freekeh met courgette | simoneskitchen.nl

Freekeh salade met courgette, ui en hazelnoten
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
Instructies
  1. Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel even na met koud water en laat afkoelen.
  2. Snij de ui in ringen en de courgette in blokjes. Bak in een koekenpan met wat rode chili olie tot de ui mooi glazig is en de courgette gaar.
  3. Doe bij de freekeh en roer door elkaar
  4. Snij de kerstomaatjes in vieren en doe bij de salade en voeg als laatste wat fijn gesneden munt toe.
Dressing
  1. Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar. Roer goed door en proef of er nog extra peper en zout bij moet. Doe de dressing vlak voor serveren bij de salade

Delen is fijn!

1 comment

  1. Avatar

    ik heb ook al heeeeeel lang een doos in de kast staan….. Nog steeds niks mee gedaan…. Hahhaaha
    Dank voor de herinnering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos