Deze lekkere freekeh salade maak je eenvoudig met knapperig uitgebakken halloumi, rucola en tomaatjes. Ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg.

Freekeh salade met halloumi | simoneskitchen.nl

Freekeh salade met halloumi

Freekeh is een jonge tarwesoort, waardoor het een stuk minder gemodificeerd is als een ‘gewone’ tarwe. Het is bovendien heel lekker in een salade zoals in deze freekeh salade met halloumi. Sinds ik terug ben gekomen uit Dubai en het daar heb ontdekt lijkt het alsof iedereen ineens met freekeh aan de slag gaat. Vreemd hoe dat werkt. Of het valt me nu ineens op. Dat kan natuurlijk ook.

Freekeh salade met halloumi | simoneskitchen.nl

Met knapperig uitgebakken halloumi

De freekeh is even wat werk om te wassen en dan te koken, maar je kunt overwegen om wat extra te maken en dat dan gekookt en al in te vriezen. Overigens kun je de freekeh salade ook maken met een ander soort graan. Gebruik eens spelt of bulgur of zelfs rijst kun je voor deze lekkere salade gebruiken. Keus genoeg.

Het enige nadeel van halloumi vind ik altijd dat het enorm spettert in de pan. Ik heb het met alle soorten bakvet geprobeerd maar het blijft spetteren. Een spatscherm is dan ook wel aan te raden, maar als jij de ultieme niet spetter tip voor halloumi hebt dan hou ik me aanbevolen.

freekeh salade met halloumi | simoneskitchen.nl

Eenvoudig

Verder is de freekeh salade heel eenvoudig. Ik combineerde het met verschillende kleuren kerstomaatjes en een handje rucola. Als dressing eenvoudig de basilicumolie en de tomaatazijn en de salade is klaar!

Freekeh salade met halloumi | simoneskitchen.nl

Freekeh salade met halloumi

5 van 1 stem
GangLunch
KeukenGezonde keuken

Lekker makkelijke salade als snelle lunch of ook handig om mee te nemen
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 17 minuten
totaal 17 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 125 gram freekeh
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 100 gram halloumi
  • rucola
  • eventueel basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel basilicum olie
  • 1 eetlepel tomaat azijn

  • Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen,
  • Snij de tomaatjes in vieren en de halloumi in blokjes
  • Verhit olie in een pan en bak de halloumi snel goudbruin. Let op dit spat echt enorm, dus een spatscherm is geen overbodige luxe.
  • Laat uitlekken op keukenpapier
  • Doe alle ingredienten bij elkaar, schud om en besprenkel met basilicum olie en tomaat azijn

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 437kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwit: 24g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Natrium: 609mg | Kalium: 166mg | Vezels: 7g | Suiker: 4g | Vitamine A: 367IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 540mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten met freekeh

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.