Simone's Kitchen

Biet, appel en freekeh salade #DH 22

Biet appel en freekeh salade | simoneskitchen.nl

Laat ik eerst even beginnen met een mededeling van huishoudelijke aard; als je deze salade overweegt te gaan maken dan zou ik hem niet zó in elkaar zetten. Het ziet er natuurlijk leuk uit zo’n stapeltje maar – laten we eerlijk zijn – het eet voor geen meter… Hahaha… Dus dat beter niet te doen. De smaken daarentegen passen perfect bij elkaar dus in die zin is de salade op zich zeker een aanrader.

Biet, appel en freekeh salade | simoneskitchen.nl

Ik ben ook blij dat het me gelukt is om weer eens een Donna Hay recept af te tikken in het magazine want nou ja, dit is pas nummer 21 dus schiet nog niet echt op he. Ik wil nu natuurlijk even niet beginnen aan alle heerlijke zoetheden die erin staan dus die moeten echt even wachten tot nader order. Maar goed, over tot het recept.

Freekeh is redelijk hot, hip en happening zoals jullie wellicht al hebben gemerkt en ik vind het erg lekker en prima passen bij de biet, appel en feta in dit gerecht. Mocht je toch wild willen doen en ook van die leuke plakjes torens willen maken dan kan ik je aanraden om een goede mandoline te gebruiken of een ander handig snijapparaat want ik heb dit met de hand trachten te doen en zoals je kunt zien misschien is het a. niet allemaal even dik of dun en b. zo scheef als een hoepel.

Appel, biet en freekeh salade | simoneskitchen.nl

Biet appel en freekeh salade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Biet, appel en freekeh salade

Het recept was niet heel duidelijk of het nu ging om gekookte of geroosterde bietjes of rauwe biet. Ik heb gekozen voor gekookte bietjes en aangezien ik geen gele kon vinden heb ik rode gebruikt. Werkt ook prima!
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr freekeh firik
  • 100 gram plakjes bacon
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el maple siroop
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Dijon mosterd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 Granny Smith appels of vergelijkbaar dun gesneden
  • 2 Pink Lady appels of vergelijkbaar dun gesneden
  • 3 gele bietjes geschild en dun gesneden
  • 3 radijsjes dun gesneden
  • 250 gr feta verkruimeld
  • bieslook

Instructies

  • Bak de plakjes bacon goudbruin en krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Kook de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Heb je voorgekookte freekeh zoals je die tegenwoordig kunt kopen dan duurt dit 10 minuten. Zo niet, reken dan 45 minuten voor het koken!
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de azijn, maple syrup, olie, mosterd, zout en peper in een grote kom en klop om het te mengen. Voeg de freekeh, appel, bietroot, radijs en feta toe en schud om alles goed te combineren.
  • Verdeel de salade over de borden en serveer met de krokante pancetta en fijn geknipte bieslook.

Ottodisclaimer

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Dat niet alles wat mooi is op de foto ook handig is kwam ik laatst ook achter. Nadat ik ontzettend mijn best had gedaan op mij eerste “laagjes taartje” dacht ik dat het wel leuk zou zijn voor de foto om er sterretjes in te steken. Inderdaad erg leuk voor de foto, maar daarna zat het hele taartje onder een soort zwavel as…taartje kon zo de prullenbak in 😀

  2. Avatar

    Het was misschien onhandig eten, maar deze salade ziet er wel prachtig uit zo! De combinatie van freekeh, appel, biet, bacon en feta klinkt heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!