Simone's Kitchen

Bieten-waterkers salade met hazelnootjes

Salade met bietjes en waterkers | simoneskitchen.nl

Wat een week is het geweest… Met het overlijden van mijn moeder als dieptepunt en het eerste exemplaar van mijn boek als hoogtepunt. Een hele vreemde combi kan ik je verzekeren en zoals dat vaak gaat op dit soort dagen is het eten meestal niet het beste. Laat, teveel emoties en dus geen trek, of simpelweg vergeten om te eten. Tussendoor snel even een hap van wat er op dat moment voorhanden is en dat varieert dan van een koek tot een broodje kroket. Nou ja, niet gezond, zoveel is wel duidelijk.

Salade met bietjes en waterkers | simoneskitchen.nl

En eigenlijk is dat stom, maar ook wel een beetje niet te voorkomen. Het gebeurt gewoon. Nu de rust weer een beetje is weergekeerd maak ik veel liever dit soort snelle en erg lekkere salades. Nog gezond ook en dat zorgt er in ieder geval voor dat ik me een stuk beter voel als met dat junkfood.

Sporten is er ook al niet van gekomen deze week. Nou ja soms zijn er gewoon belangrijkere zaken in het leven he. Aankomende donderdag is de officiele lancering van mijn boek. Of nou ja officieel: niet een grote happening hoor. We doen het in de studio en houden het lekker klein. 🙂 Maar wel leuheukkkkkk! En het is zo bizar om je eigen boek voor je neus te hebben liggen. Ik kan er elke keer weer doorheen bladeren en ik word er zo blij van!

Wil jij ook kijken hoe het boek er in het echt uitziet? 😉 Dan kun je hem bestellen via bol.com hier.

Salade met bietjes en waterkers
Totale tijd
15 min
 
Soort: Salade
Servings: 1 persoon
Ingredienten
  • 1 rode gekookte biet
  • 1 appel
  • 50 gr pecannoten
  • 25 gr hazelnoten
  • 1/2 zakje waterkers
Dressing:
Instructies
  1. Verwijder de schil van de biet en snij in blokjes. De appel kun je met of zonder schil gebruiken, de keus is aan jou. Verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes. Meng met de bietjes
  2. Hak de noten even grof en doe door het bietenmengsel. Als laatste doe je de waterkers erbij. Haal de grote stengels eraf of snij ze wat kleiner.
  3. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en doe door de salade.

Bewaren

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos