Deze eenvoudige bietensalade met waterkers en hazelnootjes staat in no time op tafel en is een ideale lunchsalade.

bietensalade met waterkers

Bietensalade met waterkers

Ik hou enorm van bieten. Ik vind ze makkelijk om door een salade te verwerken (als je de gekookte variant koopt tenminste) en de combinatie van die zoete smaak met dat aardse van de biet is voor mij top. In deze bietensalade met waterkers komt dat prima tot zijn recht. De salade is lekker makkelijk om te maken en maakt het daarmee ideaal als lunchsalade.

Wil je het meenemen naar je werk hou de waterkers dan apart tot je gaat eten en meng het er dan pas door. Op die manier zorg je ervoor dat de waterkers lekker knapperig blijft. Heb je geen waterkers dan kun je hiervoor natuurlijk ook een andere sla gebruiken. Denk aan veldsla of rucola.

Bietensalade met waterkers en appel

Met nootjes

De bietensalade maak je met relatief veel noten. Ben je op de lijn aan het letten dan kun je het aantal nootjes natuurlijk ook verminderen. Of gebruik in plaats van de pecannoten en hazelnoten een eetlepel of zo van zonnebloempitjes of pompoenpitjes. Magerder en ook lekker knapperig door de salade.

Wil je de bietensalade nog een beetje pimpen dan is wat verbrokkelde feta hier ook geweldig bij! Voor de dressing gebruikte ik pistache olie. Een hele fijn olie, maar je kunt dit ook goed vervangen door bijvoorbeeld avocado olie of een lekkere olijfolie. Ik gebruikte in combinatie met de olie de perzik-abrikoos azijn (uit onze eigen shop) maar dit kan vervangen worden door elke andere lekkere azijn. Ik vind appel cider azijn ook heel fijn bij de bietensalade.

Het appeltje door de salade vind ik zelf heerlijk, maar ik ken mensen die gruwen van fruit door hun eten. Is natuurlijk geen must maar ik vind het wel echt een toevoeging. Ben je wel fan van fruit door je eten kijk dan zeker ook eens naar de bietensalade met blauwe bessen.

Salade met bietjes en waterkers | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Bietensalade met waterkers en hazelnoten

Een lekker frisse en snelle lunchsalade
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Dieetsoort glutenvrij
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 rode biet gekookt
  • 1 appel
  • 25 gr pecannoten
  • 25 gr hazelnoten
  • 1/2 zakje waterkers of veldsla

Dressing:

  • 2 el pistache olie
  • 1 el zoete azijn ik gebruikte perzik-abrikoos azijn, maar appelcider azijn is ook lekker
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwijder de schil van de biet en snij in blokjes. De appel kun je met of zonder schil gebruiken, de keus is aan jou. Verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes. Meng met de bietjes
  • Hak de noten even grof en doe door het bietenmengsel. Als laatste doe je de waterkers erbij. Haal de grote stengels eraf of snij ze wat kleiner.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en doe door de salade.
Gang: Salade
Keuken: Gezonde keuken
Trefwoord: appel, bieten, pecannoten
Dieetsoort: glutenvrij

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 766kcal, Koolhydraten: 53g, Eiwit: 11g, Vet: 62g, Verzadigd vet: 7g, Meervoudigd onverzadigd vet: 11g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 42g, Natrium: 179mg, Kalium: 1283mg, Vezels: 15g, Suiker: 35g, Vitamine A: 1779IU, Vitamine C: 42mg, Calcium: 150mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!