Simone's Kitchen

Groene pastasalade met krokante halloumi

Groene pasta salade | simoneskitchen.nl

Groene pastasalade

Een lekker makkelijke pastasalade met doperwtjes, tuinbonen en rucola. Je maakt de groene pastasalade extra romig door er een avocado doorheen te snijden.

Pastasalades – en zo ook deze groene pastasalade – ontstaan hier meestal heel spontaan. Het is een kwestie van kijken welke ingrediënten er voor handen liggen, wat past bij elkaar en dat is het zo ongeveer. Pasta is per definitie een van mijn favoriete manieren om left over groentes te gebruiken.

Groene pasta salade met halloumi | simoneskitchen.nl

Vers of diepvries

In dit geval had ik nog doperwten liggen en tuinbonen en maakte er een groene pastasalade van. Ik combineerde het vervolgens met lekker krokant uitgebakken stukjes halloumi en maakte er een dressing bij op basis van mayonaise.

Heb je geen verse tuinbonen? Gebruik dan diepvries. Ik gebruik liever niet uit een pot want die vind ik persoonlijk altijd minder lekker. Ze worden wat grauwer. Datzelfde geldt voor doperwten. Vers of diepvries. Leg ze maar eens naast elkaar om de kleur te vergelijken.

Krokant uitgebakken halloumi

De groene pastasalade hou ik in dit geval vegetarisch door er lekker krokant uitgebakken halloumi door te doen. Doe die er pas op het laatste moment overheen, anders verlies het de krokante buitenkant en dat maakt het nou net zo lekker.

Groene pasta salade met halloumi en tuinbonen | simoneskitchen.nl

Pittige dressing met wasabi

De pastasalade kon wel wat pit gebruiken dus ik maakte er een lekkere dressing bij met een beetje wasabi. Ben je geen wasabifan maar wil je toch die pit in de groene pastasalade brengen? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld wat tabasco toe te voegen of – een van mijn favoriete ingrediënten – chipotle.

Gebruik je chipotle neem dan die in adobosaus en snij of pureer de peper voor je het door de mayonaise doet.

Af en toe kun je wasabi rucola kopen in de supermarkt. Ik weet niet precies wanneer ze dat wel en niet hebben maar kun je dat vinden dan geeft dat nog eens een keer een extra kick.

Bewaren van de groene pastasalade

Wil je de groene pastasalade meenemen naar je werk? Dat kan prima, want de salade kan goed tegen een stootje. Maar ook hier geldt dat je de halloumi in dat geval liefst apart bewaard in een klein doosje. Het is ook minder krokant lekker, maar dat is een keuze

Non-vega optie

Liever geen halloumi en hoeft het voor jou niet vegetarisch? Dan is krokant uitgebakken chorizo hier ook heel erg lekker bij. Of gebruik uitgebakken spekjes.

Ben je ook fan van pastasalades? Probeer dan zeker eens deze snelle pastasalade met kip en pesto.

Koude pastasalade met halloumi
Print recept Pin recept
No ratings yet

Groene pasta salade

Deze salade is natuurlijk het lekkerste met verse doperwten en verse tuinbonen maar bij gebrek aan vers kun je het ook goed met diepvries doen
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr tuinboontjes
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr halloumi of gebruik een goede chorizo
  • 1 el basilicum gesneden
  • 75 gr rucola
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 150 gr penne

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el citroensap
  • witte peper
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Laat afkoelen. Doe er eventueel wat olie door om plakken te voorkomen
  • Blancheer de tuinboontjes en doperwtjes even kort in kokend water
  • Snij de halloumi in bijtklare stukjes en bak deze uit in een koekenpan tot ze krokant en goudbruin zijn. let op want halloumi kan heel erg spetteren. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de ingredienten voor de dressing bij elkaar en roer goed door.
  • Snij de avocado in stukjes en besprenkel met het sap van de citroen
  • Doe de boontjes en erwten door de pasta en meng met de dressing en de avocado. Serveer op een bord met de wasabi rucola (of gebruik gewone rucola) en wat basilicum.  Doe op het laatst de halloumi erbij en eet meteen.
Gang: Pasta
Keuken: Hollandse
Trefwoord: doperwten, halloumi, pasta, pastasalade

Voedingswaarde

Calorieën: 800kcal, Koolhydraten: 81g, Eiwit: 33g, Vet: 40g, Verzadigd vet: 13g, Cholesterol: 7mg, Natrium: 1301mg, Kalium: 988mg, Vezels: 19g, Suiker: 10g, Vitamine A: 1585IU, Vitamine C: 69mg, Calcium: 647mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: 10 x recepten met halloumi kaas - Beaufood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.