Pastasalade met halloumi
Een lekker makkelijke pastasalade met halloumi, met doperwtjes, tuinbonen en rucola. Je maakt de groene pastasalade extra romig door er een avocado doorheen te snijden.
Groene pastasalade met halloumi
Pastasalades – en zo ook deze groene pastasalade met halloumi – ontstaan hier meestal heel spontaan. Het is een kwestie van kijken welke ingrediënten er voor handen liggen, wat past bij elkaar en dat is het zo ongeveer. Pasta is per definitie een van mijn favoriete manieren om left over groentes te gebruiken.
Vers of diepvries
In dit geval had ik nog doperwten liggen en tuinbonen en maakte er een groene pastasalade van. Ik combineerde het vervolgens met lekker krokant uitgebakken stukjes halloumi en maakte er een dressing bij op basis van mayonaise.
Heb je geen verse tuinbonen? Gebruik dan diepvries. Ik gebruik liever niet uit een pot want die vind ik persoonlijk altijd minder lekker. Ze worden wat grauwer. Datzelfde geldt voor doperwten. Vers of diepvries. Leg ze maar eens naast elkaar om de kleur te vergelijken.
Krokant uitgebakken halloumi
De groene pastasalade hou ik in dit geval vegetarisch door er lekker krokant uitgebakken halloumi door te doen. Doe die er pas op het laatste moment overheen, anders verlies het de krokante buitenkant en dat maakt het nou net zo lekker.
Pittige dressing met wasabi
De pastasalade kon wel wat pit gebruiken dus ik maakte er een lekkere dressing bij met een beetje wasabi. Ben je geen wasabifan maar wil je toch die pit in de groene pastasalade brengen? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld wat tabasco toe te voegen of – een van mijn favoriete ingrediënten – chipotle.
Gebruik je chipotle neem dan die in adobosaus en snij of pureer de peper voor je het door de mayonaise doet.
Af en toe kun je wasabi rucola kopen in de supermarkt. Ik weet niet precies wanneer ze dat wel en niet hebben maar kun je dat vinden dan geeft dat nog eens een keer een extra kick.
Bewaren van de groene pastasalade
Wil je de groene pastasalade meenemen naar je werk? Dat kan prima, want de salade kan goed tegen een stootje. Maar ook hier geldt dat je de halloumi in dat geval liefst apart bewaard in een klein doosje. Het is ook minder krokant lekker, maar dat is een keuze
Non-vega optie
Liever geen halloumi en hoeft het voor jou niet vegetarisch? Dan is krokant uitgebakken chorizo hier ook heel erg lekker bij. Of gebruik uitgebakken spekjes.
Ben je ook fan van pastasalades? Probeer dan zeker eens deze snelle pastasalade met kip en pesto.
Groene orzo salade met halloumi
Ingrediënten
- 150 gr orzo (of andere pasta)
- 100 gr edamame
- 100 gr doperwten
- 200 gr halloumi in blokjes
- 1 el basilicum gesneden
- 75 gr rucola
- 1 citroen
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Laat afkoelen. Doe er eventueel wat olie door om plakken te voorkomen
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de edamame boontjes voor een paar minuten. Voeg aan het eind de doperwtjes toe. Laat uitlekken.
- Snij de halloumi in blokjes en bak deze uit in een koekenpan tot ze krokant en goudbruin zijn. let op want halloumi kan heel erg spetteren. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en roer goed door. De avocado prak je en doe je erdoor. Dat kan ook met een staafmixer
- Doe de boontjes en erwten door de pasta en meng met de dressing en de avocado. Breng op smaak met peper en zout. Serveer op een bord met de rucola en wat basilicum. Doe op het laatst de halloumi erbij en eet meteen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: 10 x recepten met halloumi kaas - Beaufood