Simone's Kitchen

Groene pasta salade

Groene pasta salade | simoneskitchen.nl

Weer terug uit Berlijn! Of eigenlijk terug uit Gross Behnitz maar dat kent vast niemand (tenzij je er woont) dus Berlijn is dan even makkelijker. Er komt nog een post over onze belevenissen bij de Oosterburen maar omdat het lekker weer is leek een pasta salade me op zijn plek. Deze maakte ik samen met Esmee twee (?) weken geleden en het is een lekkere salade, maar laat niet de halloumi erin zitten want die worden binnen no time een beetje slap. Je wilt ze lekker krokant hebben. Ik kocht deze halloumi overigens bij de Albert Heijn. Daar hebben ze sinds kort halloumi in de schappen liggen.

Groene pasta salade met halloumi | simoneskitchen.nl

En dat is op zich natuurlijk handig maar ik was er eigenlijk niet zo van ondersteboven. De textuur is anders en hij was een beetje slap van smaak. De halloumi die ik normaal heb (weet het merk even niet maar dat zoek ik nog op) is lekker krokant aan de buitenkant nadat je hem hebt gebakken en zacht aan de binnenkant én lekker zout. Want daar gebruik je ook halloumi voor, voor een lekker zoutig accentje in je salade. Dat lukte dus niet bij de AH-variant. Het is maar dat je het weet. Je kunt ook heel goed krokant uitgebakken chorizo hierdoor heen doen. Is misschien nog wel lekkerder.

Groene pasta salade met halloumi en tuinbonen | simoneskitchen.nl

Groene pasta salade
Totale tijd
30 min
 

Deze salade is natuurlijk het lekkerste met verse doperwten en verse tuinbonen maar bij gebrek aan vers kun je het ook goed met diepvries doen

Servings: 2 personen
Ingredienten
  • tuinboontjes
  • doperwten
  • stuk halloumi of gebruik een goede chorizo
  • basilicum
  • wasabi rucola
  • avocado
  • 1 citroen
  • 150 gr pasta naar keuze
  • Dressing
  • 2 el wasabi mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el citroensap
  • witte peper
  • 1/2 tl zout
  •  
Instructies
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Laat afkoelen. Doe er eventueel wat olie door om plakken te voorkomen
  2. Blancheer de tuinboontjes en doperwtjes even kort in kokend water
  3. Snij de halloumi in bijtklare stukjes en bak deze uit in een koekenpan tot ze krokant en goudbruin zijn. let op want halloumi kan heel erg spetteren. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe de ingredienten voor de dressing bij elkaar en roer goed door.
  5. Snij de avocado in stukjes en besprenkel met het sap van de citroen
  6. Doe de boontjes en erwten door de pasta en meng met de dressing en de avocado. Serveer op een bord met de wasabi rucola (of gebruik gewone rucola) en wat basilicum.  Doe op het laatst de halloumi erbij en eet meteen.

Delen is fijn!

1 comment

  1. Pingback: 10 x recepten met halloumi kaas - Beaufood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos