Salade met bietenblad en halloumi | simoneskitchen.nl

Vier het voorjaar met deze frisse salade met halloumi

Zoals jullie inmiddels wellicht al tot in den treure hebben gehoord, gaan we zeer binnenkort mooie azijnen en oliën verkopen die we hier al een tijdje in de keuken gebruiken. Het idee is vervolgens ook om een linkje met mijn blog te maken, zodat mensen die een lekkere frambozenazijn kopen er ook een leuk receptenkaartje bij krijgen en op de site nog meer recepten kunnen vinden die de producten gebruiken. En ik heb er al een aardig aantal van, maar deze ontbrak nog… Want deze salade is geweldig met frambozenazijn, mango azijn of vijgen dadel….

Bietenblad salade met halloumi | simoneskitchen.nl

En heb je geen halloumi dan kun je het ook vervangen door bijvoorbeeld feta. Wel een totaal andere smaak maar daarom niet minder lekker! Hetzelfde geld voor bietenblad want dat is ook niet altijd goed verkrijgbaar, maar je kunt er uiteraard ook veldsla of rucola voor gebruiken of een andere sla naar keuze.

Salade met bietenblad en halloumi | simoneskitchen.nl

Salade met bietenblad, halloumi en mango azijn

5 van 1 stem
GangSalade

Ik gebruikte hier als dressing onze mango azijn, maar je kunt hier ook heel goed een andere lekkere azijn gebruiken; denk eens aan vijgen dadel of frambozenazijn. Je hoeft eigenlijk geen olie meer toe te voegen maar vind je het te zuur doe dan een heel klein beetje olijfolie door de dressing
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 handenvol bietenblad
  • 100 gr halloumi
  • 50 gr kerstomaatjes
  • 1 el honing
  • 1 el baby bieslook of gewone bieslook
  • 2 el amandelschaafsel

Voor de dressing:

  • mango azijn
  • Klein scheutje olijfolie als je het te zuur vind
  • Peper
  • zout

  • Snij de halloumi in blokjes. Verhit een dun laagje zonnebloemolie, kokosolie of andere bakolie in een koekenpan tot goed heet. Bak vervolgens de halloumi snel. Let op want het spettert altijd erg. Laat uitlekken op keukenpapier zodra goudbruin.
  • Was de bietenblad en sla droog. Doe op een bord samen met de kerstomaatjes.
  • Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen tot ze goudbruin zijn. Voeg een eetlepel van de honing eraan toe en roer door tot je zeker weet dat alle amandelen een beetje hebben meegekregen. Let op dat het niet verbrand want dat gebeurd snel.
  • Zodra de halloumi iets is afgekoeld verdeel je die over je salade, voeg de amandelen toe en de bieslook. Sprenkel iets van de dressing erover en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.