Simone's Kitchen

Salade met Halloumi en bietenblad

Salade met bietenblad en halloumi | simoneskitchen.nl

Zoals jullie inmiddels wellicht al tot in den treure hebben gehoord, gaan we zeer binnenkort mooie azijnen en oliën verkopen die we hier al een tijdje in de keuken gebruiken. Het idee is vervolgens ook om een linkje met mijn blog te maken, zodat mensen die een lekkere frambozenazijn kopen er ook een leuk receptenkaartje bij krijgen en op de site nog meer recepten kunnen vinden die de producten gebruiken. En ik heb er al een aardig aantal van, maar deze ontbrak nog… Want deze salade is geweldig met frambozenazijn, mango azijn of vijgen dadel….

Bietenblad salade met halloumi | simoneskitchen.nl

En heb je geen halloumi dan kun je het ook vervangen door bijvoorbeeld feta. Wel een totaal andere smaak maar daarom niet minder lekker! Hetzelfde geld voor bietenblad want dat is ook niet altijd goed verkrijgbaar, maar je kunt er uiteraard ook veldsla of rucola voor gebruiken of een andere sla naar keuze.

Salade met bietenblad, halloumi en mango azijn
Totale tijd
15 mins
 
Ik gebruikte hier als dressing onze mango azijn, maar je kunt hier ook heel goed een andere lekkere azijn gebruiken; denk eens aan vijgen dadel of frambozenazijn. Je hoeft eigenlijk geen olie meer toe te voegen maar vind je het te zuur doe dan een heel klein beetje olijfolie door de dressing
Soort: Salade
Servings: 1 persoon
Ingredienten
  • 2 handenvol bietenblad
  • 100 gr halloumi
  • 50 gr kerstomaatjes
  • 1 el honing
  • 1 el baby bieslook of gewone bieslook
  • 2 el amandelschaafsel
Voor de dressing:
  • mango azijn
  • Klein scheutje olijfolie als je het te zuur vind
  • Peper
  • zout
Instructies
  1. Snij de halloumi in blokjes. Verhit een dun laagje zonnebloemolie, kokosolie of andere bakolie in een koekenpan tot goed heet. Bak vervolgens de halloumi snel. Let op want het spettert altijd erg. Laat uitlekken op keukenpapier zodra goudbruin.
  2. Was de bietenblad en sla droog. Doe op een bord samen met de kerstomaatjes.
  3. Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen tot ze goudbruin zijn. Voeg een eetlepel van de honing eraan toe en roer door tot je zeker weet dat alle amandelen een beetje hebben meegekregen. Let op dat het niet verbrand want dat gebeurd snel.
  4. Zodra de halloumi iets is afgekoeld verdeel je die over je salade, voeg de amandelen toe en de bieslook. Sprenkel iets van de dressing erover en smullen maar!

5 comments

  1. Klinkt als een heerlijke combinatie! De halloumi, honing en mango in één salade vind ik goed gevonden.

  2. Mmmm ik krijg er trek van, het ziet er echt lekker uit!

  3. Veel succes met de heerlijke olijfolies. Ik ben daar zo zot van en geef daar graag veel geld aan uit 🙂
    Lekkere en mooie foto trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos