Heerlijke eierdonuts

Maak eierdonuts

Wat een onzekere toestanden zijn we in beland ineens… Van een relatief normale wereld (want ja wat is normaal) tot ineens de deur niet meer uit mogen tenzij voor het noodzakelijke. Contact met andere mensen vermijden, afstand houden. Thuis blijven. Ik merk dat ik het persoonlijk behoorlijk pittig vind.

Al mijn shoots van de komende tijd zijn geannuleerd, met uitzondering van paleo magazine en nog 1 andere klant. Ik kan dus in ieder geval nog wel iets doen. Maar het leven als ZZP-er is dan ineens heel onzeker. Kan ik volgende maand de hypotheek nog betalen? Hoe lang gaat dit duren? Het zijn vragen waar we allemaal mee te maken hebben of krijgen.

Pittige corona-tijden dus

Aan de andere kant is corona het enige wat je nog hoort in het nieuws, in praatshows en op straat. En dat zorgt ook weer voor stress en zeker niet voor de broodnodige ontspanning. Heb je kids dan zit je ineens dag en nacht op elkaars lip. Ben je ineens moeder of vader, juf, meester en moet je tussendoor ook nog je werk doen. Online. Het is echt bizar hoeveel er in een week veranderd is en we staan pas aan het begin.

Koken als afleiding

Even aangenomen dat je alle ingredienten nog kunt vinden is koken natuurlijk wel een hele fijne afleiding. Paleo eten is in deze tijd een extra handicap want voorraadartikelen gebruik je toch echt minder dan de gemiddelde Nederlander. Probeer daar zelf dan ook een beetje flexibel mee om te springen waar nodig. En maak gewoon zelf een feestje door je eiermuffins de vorm te geven van een gezellige donut. 🙂

Je kunt bijvoorbeeld ook het recept voor deze courgette muffins in een donut vormpje bakken! Op zoek naar paasinspiratie?

Eierdonuts

Lekkere eierdonuts

Nog geen review
GangOntbijt
Keukenpaleo

Natuurlijk kun je deze donuts ook in een gewone muffin vorm bakken!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

6 donuts

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 gr champignons fijngehakt
  • 50 gr spekreepjes
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • Peper en zout
  • 1 el kokosolie om te bakken

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de champignons en de spekreepjes gaar. Laat even uitlekken.Verdeel de spek en champignons over de vormpjes.
  • Klop de eieren los met peper en zout en bieslook en giet over de donuts heen.Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 94kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 82mg | Natrium: 179mg | Kalium: 82mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 141IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 21mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.