Paasrecepten met ei

Makkelijke paasrecepten met ei

Pasen is natuurlijk niet compleet zonder de nodige lekkere paasrecepten waar ei de hoofdrol in speelt. Behalve het standaard gekookte ei zit ei natuurlijk in enorm veel gerechten. Van taarten tot hartige gerechten. De lijst met paasrecepten kan dan ook oneindig groot worden. Ik heb me daarom beperkt tot de recepten waar ei een hoofdrol speelt en geen bijrol. Alhoewel in sommige gevallen daar de mening waarschijnlijk over zal verschillen.

De lekkerste eiersalade

Het allereerste paasrecept wat ik je hier meegeef is een recept voor de lekkerste eiersalade die je je kunt voorstellen. En behalve lekker is dit ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Lekker om te serveren tijdens de paasbrunch of het paasontbijt.

Paasrecepten met ei

Gevulde eieren

Het gevulde ei is echt bezig met een hernieuwde populariteit. Was het voorheen ouderwets en ‘not done’, tegenwoordig is het gevulde eitje weer helemaal terug. Ik heb meerdere recepten voor je. Van een basisrecept voor een gevuld ei, tot een gevuld eitje met zalm en zelfs een Halloween gevuld spinneneitje.

gevulde eieren paasrecepten

Verstopte eieren uit een pannetje

Ook leuk om te maken voor de paasbrunch zijn verstopte eieren uit een pannetje. Wat je in dat pannetje doet is nogal variabel. Je kunt het heel eenvoudig houden door er wat groente, champignons of paprika in te doen. Of je maakt een “mandje” van ontbijtspek. De opties zijn groot.

Leuk om dit te maken in eenpersoons pannetjes zoals hieronder.

Verstopte eieren uit een pannetje | simoneskitchen.nl

Warme aspergesalade met hazelnoten

Toegegeven dat in dit recept het eitje wellicht niet meteen de hoofdrol speelt maar deze warme aspergesalade met hazelnoten vind ik wel een ultiem paasrecept. Daarom toch in dit rijtje!

Paasrecept met asperges en hazelnoten

Tom’s supersnelle eiertaartjes

Uit de categorie dudefood komen deze supersnelle eiertaartjes die je maakt met bladerdeeg en ei.

20150222-MH2A6264

Paasquiche

Ook met bladerdeeg maak je deze kleine paasquichjes die je ook weer kunt vullen met de dingen die jij lekker vindt.

Paasquiche | simoneskitchen.nl

Courgettenestjes met ei en chorizo

Een van mijn favoriete paasrecepten is zonder meer dit met courgettenestjes en ei. Een hele leuke manier om een paasgerecht te maken, want je hebt én een nestje én een ei. De chorizo is natuurlijk optioneel. Je kunt het ook vega houden door dit weg te laten.

Courgettenestjes met ei en chorizo

Verstopt eitje met za’atar

Het is een ding om met pasen je eieren te verstoppen. En hoewel je dat natuurlijk in de tuin kunt doen kun je het ook best in de keuken doen. Maak bijvoorbeeld een relatief simpele boterham en verstop daarin een lekker eitje. Verstopte eieren met za’atar.

Verstopt eitje met za'atar | simoneskitchen.nl

Eierdonuts

Deze eierdonuts vind ik wel heel erg leuk om met de paasdagen te serveren. Het is natuurlijk een gerecht wat je eigenlijk altijd wel kunt maken, maar met pasen extra leuk.

Eierdonuts

Paasrecepten

Nou dit zijn dan alle 9 paasrecepten met ei voor je op een rijtje. Natuurlijk kun je met ei nog oneindig veel meer doen, maar deze 9 recepten zijn ideaal voor de paasdagen! Check ook deze inspiratie voor het paas ontbijt!

Delen is fijn!