Verstopte eieren uit een pannetje | simoneskitchen.nl

Deze had eigenlijk rond de paasdagen geplaatst moeten worden. Niet verder vertellen hoor.. 🙂 Maar ik had – voor het eerst in de geschiedenis – teveel paasrecepten en laten we eerlijk zijn. Dit gerechtje kun je altijd maken. Er staat tenslotte geen paashaas op toch?

Het fijne van dit gerechtje is dat je heel makkelijk kunt varieeren en op die manier kun je restjes opmaken.

Print
Verstopte eieren uit een pannetje | simoneskitchen.nl

Verstopte eieren uit een pannetje


  • Author:
  • Yield: 4 personen
  • Category: Ontbijt

Ingredients

  • 500 ml tomatensaus of tomaat uit blik
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, in ringen
  • 1 jalapeno, zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • 1 el tabasco
  • zout
  • peper
  • italiaanse kruiden
  • klein scheutje room
  • 4 eieren
  • geraspte parmezaanse kaas (of vega alternatief)
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructions

  1. Bak de ui en de knoflook in een koekenpan tot zacht en glazig. Voeg de jalapeno toe en bak deze even mee. Voeg de tomaten, tabasco en italiaanse kruiden toe en het scheutje room.
  2. Verdeel de tomatensaus over vier pannetjes en breek de eieren erin. Verdeel de mozzarella en de parmezaanse kaas over de bovenkant. Dek de pannetjes af met een deksel of alu folie. Bak in de oven voor 20 minuten of tot de eieren gaar zijn.
  3. Serveer met lekker brood(kan eventueel ook op het fornuis worden gemaakt.)

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit