Dit lekkere en makkelijke gerechtje met pittige verstopte eieren uit een pannetje is ideaal om te maken voor het paasontbijt.

Verstopte eieren uit een pannetje | simoneskitchen.nl

Verstopte pittige eieren

Ben je nog op zoek naar een lekker en makkelijk paasontbijt, dan hoef je niet verder te zoeken. Deze pittige eieren zijn heel makkelijk om te maken en een heerlijk ontbijt. Niet perse noodzakelijk om het met de paasdagen te eten overigens, maar dat past wel heel goed.

In de verte lijkt dit gerecht een beetje op shakshuka. Alleen komt er meer kaas overheen en laten we eerlijk zijn. Alles is lekkerder met kaas toch?

Om het gerecht te maken gebruik ik dit keer vrij veel pittige ingrediënten met de jalapeño en de tabasco. Ben je niet zo van pittig op de vroege morgen dan kun je dat ook wat minder maken door een van de twee of allebei weg te laten.

Pittige eieren

Variatie

Het fijne van dit gerechtje is dat je heel makkelijk kunt variëren en op die manier kun je restjes opmaken. Je kunt de pittige eieren zo goed aanvullen met allerlei groentes. Doe er eens wat doperwtjes in of – als het niet perse vegetarisch hoeft te zijn – kun je er wat blokjes ham in doen of wat kipstukjes bijvoorbeeld.

Je kunt ook afwisselen met de kaas die je gebruikt voor de pittige eieren. Probeer het eens met blauwe kaas (ook lekker in combinatie met bijvoorbeeld cantharellen). Wil je het gerecht glutenvrij houden dan serveer je het uiteraard niet met brood, maar het kan dan bijvoorbeeld wel met glutenvrije crackers. Of gewoon zo.

Ik vind de pittige eieren een ideaal paasgerecht. Het kost niet veel tijd en terwijl het in de oven staat kun je wat anders gaan doen om je ontbijt voor te bereiden.

Check ook deze recepten

Pittige verstopte eieren
Print recept Pin recept
No ratings yet

Verstopte eieren uit een pannetje

Een lekker makkelijk paasontbijt met eieren uit een pannetje
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 4 kleine pannetjes of ovenschaaltjes

Ingrediënten

  • 500 ml tomatensaus of tomaat uit blik
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 ui in ringen
  • 1 jalapeno zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
  • 1 el tabasco
  • zout
  • peper
  • italiaanse kruiden
  • 1 klein scheutje room
  • 4 eieren
  • geraspte parmezaanse kaas of vega alternatief
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de ui en de knoflook in een koekenpan tot zacht en glazig. Voeg de jalapeno toe en bak deze even mee. Voeg de tomaten, tabasco en italiaanse kruiden toe en het scheutje room.
  • Verdeel de tomatensaus over vier pannetjes en breek de eieren erin. Verdeel de mozzarella en de parmezaanse kaas over de bovenkant. Dek de pannetjes af met een deksel of alu folie. Bak in de oven voor 20 minuten of tot de eieren gaar zijn.
  • Serveer met lekker brood of eet het zo.
Gang: Ontbijt
Keuken: Pasen
Trefwoord: eieren, tomaten
Dieetsoort: glutenvrij

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 199kcal, Koolhydraten: 11g, Eiwit: 14g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 190mg, Natrium: 903mg, Kalium: 534mg, Vezels: 2g, Suiker: 7g, Vitamine A: 1040IU, Vitamine C: 14.9mg, Calcium: 187mg, Ijzer: 2.2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!