Simone's Kitchen

Sla uit een potje oftewel Salad in a jar

Salad in a jar | simoneskitchen.nl

Modeverschijnsel

De food-wereld zit best behoorlijk vol met hypes en tijdelijke ‘gektes’. Ik kan nu heel stoer gaan roepen dat ik daar niet aan mee doe, maar in de praktijk ben ik ook niet geheel ongevoelig voor bepaalde modeverschijnselen. En sommigen van die hypes zijn best leuk. Gewoon doen kan altijd nog, alhoewel je je af kunt vragen wat bij mij eigenlijk gewoon is. Ik was laatst ergens, ik weet al niet meer waar en iemand anders maakte de opmerking dat ik weer eens een 30-dagen-dingetje deed (whole30 toen denk ik) Vervolgens moest ik natuurlijk uitleggen wat dat was en waarom ik dat deed. Dus ik vertel dat ik nog wel eens van die 30-dagen uitdagingen doe. Waarop de opmerking kwam ‘Doe je ook wel eens 30 dagen normaal eten?’ 🙂

Salad in a jar | simoneskitchen.nl

Best een goede vraag en dan is de volgende natuurlijk ‘wat is normaal?’ Want dat is bij ons best een beetje verschoven merk ik. Maar ik dwaal af, want het ging over hypes. De salade in een potje dus. Dat is zo’n hype waar ik altijd mijn vraagtekens bij zette. Want het leek me niet praktisch en het leek me een duidelijk geval van ‘het ziet er leuk uit maar is het ook functioneel?’ Maar soms moet je dingen eerst een uitproberen om er over te kunnen oordelen nietwaar? Dus besloot ik om recentelijk maar eens zo’n potje vol te stoppen met lekkers. Ik had nog bieten over en meer salade-items dus de salade zelf was zo bedacht.

Salade in een pot | simoneskitchen.nl

Essentieel bij de potsla is dat je de dressing onderin doet. Daarop eerst een ingredient dat niet zo snel verlept (in mijn geval dus bietjes) en dan de rest. Probeer het niet uit de pot te eten want dat wordt hem niet. Maar het is wel heel handig om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld. Ik maakte de salade ergens halverwege de middag en at het ’s avonds als avondeten. Je bewaart het bij voorkeur wel in de koelkast want bij warm weer verlept de boel natuurlijk wel.

Maar omkeren in een kom of op een groot bord, even mengen en voila; je salade is klaar. Ik moet zeggen dat ik nu wel overtuigd ben van het feit dat het stiekem toch wel heel handig is. En ja ziet er nog cute uit ook. O ik zie een nieuwe serie aankomen; ‘test de foodhype!’ Haha… De eerste was de smoothiebowl. Die testte ik alweer een tijdje terug. Scoort punten op looks, maar daar houdt het voor mij op. Smoothie drink je. Punt.

De salade in een pot is een blijvertje! Overigens klinkt het natuurlijk voor geen meter en salad in a jar is ook weer zo engels… Maar hoe dan? Heb jij een foodhype die je zelf eet of drinkt of wil je dat we er eentje gaan uitproberen? Let me know!

Sla uit een pot
Voorbereiding
10 min
Totale tijd
10 min
 
Servings: 1 persoon
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 3 el mayonaise
  • 2 el fruitazijn naar keuze
  • peper en zout
  • 1 bietje gekookt, in blokjes
  • 1/2 broccoli geraspt of gemalen in de keukenmachine
  • paar radijsjes in plakjes
  • 1 mango in blokjes
  • pecannoten 50 gr
  • handje veldsla
  • 1 grote glazen pot
Instructies
  1. Maak de dressing door de mayonaise en de azijn te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
  2. Giet de dressing voorzichtig onder in de fles.
  3. Doe hier de blokjes biet op, daarna de broccoli, de radijs, mango, pecannoten en de veldsla als laatste. Schroef de deksel op de pot en bewaar in de koeling tot je hem nodig hebt.
  4. Als je wilt gaan eten kun je de pot het beste omkeren boven een kom, mix de dressing door alle ingrediënten en eet smakelijk!

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Is inderdaad een plaatje, de sla in een potje. Ga toch ook maar eens proberen denk ik. Uiteindelijk wil het oog ook wat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos