Dit lekkere broodje ei bak je in de koekenpan. Je maakt hiervoor een gaatje in het brood en breekt daar je eitje in. Sla je twee vliegen in een klap!

Broodje ei met za'atar

Broodje ei uit de koekenpan

Ik ben gek op eieren. Jij? Zijn er eigenlijk mensen die niet van eieren houden? Afgezien van veganisten natuurlijk, die geen eieren eten, maar laten we eerlijk zijn: je moet er toch niet aan denken dat er geen eieren meer zouden zijn of wel? Een ei is tenslotte de basis van oneindig veel gerechten. Van soufflé tot omelet tot custard tot saus tot meringue… You name it… Ei zit in onnoemelijk veel producten. Ik probeer wel altijd eieren te eten van blije kipjes.

Broodje ei uit de koekenpan

Adopteer een kip

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Alex een bon voor eitjes van een adoptiekip. Hoe leuk is dat!  Biologische eitjes dus. Ook een grappig kado voor iemand die van eten of van eieren in het bijzonder houdt. Of je kunt er ook zelf een kip adopteren (en daar dan de eitjes van krijgen).

De eitjes heb ik nog niet in huis (de bonnen zijn nog onderweg) maar deze zijn ook van een blij kipje geweest hoor (alhoewel ik me dan stiekem wel altijd afvraag hoe blij dat kipje is, als je elke keer haar eieren weghaalt, maar dat even terzake)

Op zich is dit recept voor een broodje ei natuurlijk een super eenvoudig receptje, maar wel erg lekker. En wie zegt dat een recept ingewikkeld moet zijn?

Hier deden we er za’atar over om het een beetje een midden oosters tintje te geven maar je kunt variëren met de kruiden die jij lekker vindt. Verse bieslook, basilicum, er is veel mogelijk.

Broodje ei uit de koekenpan
Verstopt eitje met za'atar | simoneskitchen.nl

Broodje ei uit de koekenpan

3 van 1 stem
GangLunch, Ontbijt
KeukenHollands

Lekker broodje met ei uit de koekenpan
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 1 snee brood
  • 1 eitje
  • 1/2 tl za’atar
  • peper
  • zout

  • Met een ronde uitsteker ter grootte van ongeveer een eidooier maak je een gat in de boterham.
  • Verhit een koekenpan en smelt wat boter of olie. Bak de boterham aan de ene kant bruin, draai hem om en breek het ei in het gat. Strooi er za’atar overheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak tot het ei gaar is en eet lekker op.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 67kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 164mg | Natrium: 69mg | Kalium: 66mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 257IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 35mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.