Simone's Kitchen

Brownie uit de koekenpan (glutenvrij en paleo)

Brownie uit de koekenpan

Brownie uit de koekenpan

Maandag deelde ik al mijn recept voor paleo okonomiyaki en op dezelfde dag maakte ik ook deze brownie uit de koekenpan. Tenslotte kreeg ik bezoek voor de lunch dus dan is een lekker toetje bij de koffie of thee wel echt lekker. En deze brownie uit de koekenpan is bovendien glutenvrij.

Een van de vriendinnen die kwam eten, eet namelijk volgens het AIP principe en hoewel deze brownie daar niet voor 100% aan voldoet is het wel een goede poging.

Gehakte chocola

In plaats van de chocola te smelten in een pannetje en door het beslag te doen koos ik er dit keer voor om chocola te hakken en dat door het browniebeslag te roeren voor het de pan in ging.

Daardoor krijg je lekkere stukjes gesmolten chocola door de brownie uit de koekenpan.

Brownie uit de koekenpan

Gietijzer

Persoonlijk vind ik dit het allerbeste bakken in een gietijzeren koekenpan. Als je die een beetje goed invet komt het er altijd ook weer goed uit. Beter dan met een anti aanbakpan vind ik zelf tenminste.

Maken van de koekenpan brownie

Het maken van de brownie uit de koekenpan is echt heel erg simpel. Je verwarmt de oven van tevoren voor. Je mengt de natte ingrediënten goed met elkaar en je mengt de droge ingrediënten in een andere kom bij elkaar.

Meng die twee weer samen en vervolgens roer je er de gehakte chocola doorheen. Vet de pan goed in, doe het beslag er bij en zet in de oven.

Nu kun je dit natuurlijk heerlijk serveren met lobbig geklopte slagroom of kokosroom. Maar je kunt het ook zo plain serveren met een kopje koffie. In alle gevallen is het een heerlijke brownie!

Amandelmeel vind ik sowieso altijd al erg lekker in bakgerechten en in de brownie uit de koekenpan is het een topcombinatie. Wil je de ahornsiroop vervangen voor honing dan kan dat. Of vervang het amandelmeel door chufa.

Koekenpan brownie
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Koekenpan brownie

Een super makkelijke brownie uit de koekenpan, die bovendien glutenvrij is en paleo proof.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 80 ml kokosolie gesmolten en afgekoeld
  • 75 gr amandelboter
  • 80 ml ahornsiroop
  • 70 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille
  • 150 gr amandelmeel
  • 10 gr cacao
  • ½ tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • 110 gr donkere chocola gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng in een kom de eieren met de kokosolie, de amandelboter, ahornsiroop en de vanille. Mix het even goed door.
  • In een andere kom doe je de droge ingredienten bij elkaar (amandelmeel, suiker, cacao, baking soda en zout. Mix ook dit goed door en voeg dan de natte ingredienten bij de droge. Meng tot het een geheel vormt.
  • Roer als laatste de gehakte chocola erdoor.
  • Vet een koekenpan van 20 cm die in de oven kan goed in met olijfolie of kokosolie en doe het beslag hierin.
  • Bak voor 30 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.
Gang: Koek
Keuken: paleo
Trefwoord: chocola

Voedingswaarde

Calorieën: 395kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 8g, Vet: 30g, Verzadigd vet: 13g, Transvet: 1g, Cholesterol: 41mg, Natrium: 188mg, Kalium: 168mg, Vezels: 4g, Suiker: 20g, Vitamine A: 59IU, Calcium: 94mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.