Dit is weer zo’n typisch gerecht wat geheel spontaan tot stand kwam tijdens een bezoek van Fatima en Bo in de studio.

broodje geitenkaas en tomaat

Broodje geitenkaas met tomaat

We hadden eigenlijk iets heel anders bedacht om voor de lunch te eten. We zouden namelijk een okonomiyaki maken. Maar ergens ging er iets horribly wrong en het eindresultaat was een plasje ei met kool. Hahaha… Zo zie je maar dat je zelfs met drie foodbloggers bij elkaar nog best een dramatische fout kan maken. En nee, het recept voor de okonomiyaki klopt wel. Ik heb het notabene al meerdere keren gemaakt. We deden er teveel vocht bij dus het werd nooit meer een vast geheel. Gelukkig had ik ook wat mini Turkse broodjes gehaald én lekkere gerijpte geitenkaas én lekkere tomaten.

Broodje geitenkaas en tomaat

Geitenkaas en honing

Natuurlijk moest het broodje ook op de foto en toen dacht ik; dan kan ik het net zo goed posten, want hoewel heel eenvoudig is dat vaak wel waar het meest op gezocht wordt. Eenvoudig is goed! En dit broodje wil je keer op keer maken.

Je kunt het natuurlijk ook prima maken met ‘gewone’ geitenkaas, maar wij vonden alle drie dat de gerijpte versie hier – in combinatie met de tomaten – erg lekker was. Je kunt gerijpte geitenkaas in een rolletje vinden van onder andere Bettine geitenkaas en Albert Heijn huismerk. En ongetwijfeld ook bij de kaasboer.

De lekkere tomaten maken het broodje geitenkaas wel echt af. Dus die zou ik zeker erbij houden. Voor het serveren deden we er nog een beetje honing overheen en wat verse tuinkers. En toen werd het zomaar een broodje made in heaven.

Ideaal voor een lekkere lunch. Overigens waren de Turkse broodjes ook echt een groot succes. Ik kocht hiervoor van die mini Turkse broodjes om af te bakken, maar je kunt natuurlijk ook een groot Turks brood hiervoor gebruiken en dat in stukken snijden als je met meer personen bent.

broodje geitenkaas en tomaat
broodje geitenkaas en tomaat
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Broodje geitenkaas met tomaat

Een heerlijk makkelijk broodje geitenkaas uit de oven
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 turkse broodjes afbak
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • peper en zout
  • 1 rol geitenkaas (ik gebruikte de gerijpte)
  • 2 el verse tuinkers om te serveren
  • 1 el honing om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220˚C (of gebruik de temperatuur van de verpakking van de broodjes)
  • Snij de Turkse broodjes doormidden en wrijf deze in met wat olijfolie. Snij de tomaten in plakken en doe deze in een kommetje met 1 eetlepel olijfolie en de appelciderazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de broodjes met de plakken tomaat. Snij de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze op de tomaat.
  • Schuif in de voorverwarmde oven en bak de broodjes af voor ongeveer 8-10 minuten.
  • Serveer de broodjes met een beetje van de honing eroverheen gedaan en de verse tuinkers.
Gang: Lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: geitenkaas, tomaat
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 511kcal, Koolhydraten: 41g, Eiwit: 20g, Vet: 31g, Verzadigd vet: 13g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g, Cholesterol: 35mg, Natrium: 560mg, Kalium: 416mg, Vezels: 2g, Suiker: 13g, Vitamine A: 2838IU, Vitamine C: 27mg, Calcium: 131mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Nog meer recepten met geitenkaas

Delen is fijn!