Broodje geitenkaas met tomaat uit de oven
Dit is weer zo’n typisch gerecht wat geheel spontaan tot stand kwam tijdens een bezoek van Fatima en Bo in de studio.
Broodje geitenkaas met tomaat
We hadden eigenlijk iets heel anders bedacht om voor de lunch te eten. We zouden namelijk een okonomiyaki maken. Maar ergens ging er iets horribly wrong en het eindresultaat was een plasje ei met kool. Hahaha… Zo zie je maar dat je zelfs met drie foodbloggers bij elkaar nog best een dramatische fout kan maken. En nee, het recept voor de okonomiyaki klopt wel. Ik heb het notabene al meerdere keren gemaakt. We deden er teveel vocht bij dus het werd nooit meer een vast geheel. Gelukkig had ik ook wat mini Turkse broodjes gehaald én lekkere gerijpte geitenkaas én lekkere tomaten.
Geitenkaas en honing
Natuurlijk moest het broodje ook op de foto en toen dacht ik; dan kan ik het net zo goed posten, want hoewel heel eenvoudig is dat vaak wel waar het meest op gezocht wordt. Eenvoudig is goed! En dit broodje wil je keer op keer maken.
Je kunt het natuurlijk ook prima maken met ‘gewone’ geitenkaas, maar wij vonden alle drie dat de gerijpte versie hier – in combinatie met de tomaten – erg lekker was. Je kunt gerijpte geitenkaas in een rolletje vinden van onder andere Bettine geitenkaas en Albert Heijn huismerk. En ongetwijfeld ook bij de kaasboer.
De lekkere tomaten maken het broodje geitenkaas wel echt af. Dus die zou ik zeker erbij houden. Voor het serveren deden we er nog een beetje honing overheen en wat verse tuinkers. En toen werd het zomaar een broodje made in heaven.
Ideaal voor een lekkere lunch. Overigens waren de Turkse broodjes ook echt een groot succes. Ik kocht hiervoor van die mini Turkse broodjes om af te bakken, maar je kunt natuurlijk ook een groot Turks brood hiervoor gebruiken en dat in stukken snijden als je met meer personen bent.
Broodje geitenkaas met tomaat
Ingrediënten
- 2 turkse broodjes afbak
- 1 el olijfolie
- 250 gr tomaten
- 1 el olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- peper en zout
- 1 rol geitenkaas (ik gebruikte de gerijpte)
- 2 el verse tuinkers om te serveren
- 1 el honing om te serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C (of gebruik de temperatuur van de verpakking van de broodjes)
- Snij de Turkse broodjes doormidden en wrijf deze in met wat olijfolie. Snij de tomaten in plakken en doe deze in een kommetje met 1 eetlepel olijfolie en de appelciderazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Beleg de broodjes met de plakken tomaat. Snij de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze op de tomaat.
- Schuif in de voorverwarmde oven en bak de broodjes af voor ongeveer 8-10 minuten.
- Serveer de broodjes met een beetje van de honing eroverheen gedaan en de verse tuinkers.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.