Simone's Kitchen

Mac & Cheese Gorgonzola uit de oven

En de winnaar van het exemplaar van Wat eten we vandaag is:

Annemarie van Mourik!

Gefeliciteerd Annemarie en je hebt als het goed is al een mailtje ontvangen.

Mac & Cheese met gorgonzola | simonekitchen.nl

 

Eigenlijk is het een soort zelf kastijding om deze wanstaltig lekkere Mac & cheese nu te posten. Het zit namelijk vol met kaas en kaas is zuivel en zuivel reageert op hooikoorts… En dus mag ik momenteel niet zoveel zuivel, want dan nies ik mijn longen weer uit mijn lijf… Zucht… maar ach, ik weet nu in ieder geval wat ik dan als eerste ga maken zodra het hooikoorts seizoen weer is afgelopen.

Wat niet snel genoeg kan zijn naar mijn smaak. Dit recept komt uit het boek ‘Wat eten we vandaag?‘ van Susan Aretz en als je snel bent kunt je nog steeds meedingen naar een exemplaar van het boek door een comment achter te laten op de eerdere blogpost. Ik zeg doen!

Mac & Cheese met gorgonzola | simonekitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Mac & Cheese Gorgonzola

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4

Ingrediënten

 • 50 gram boter
 • 50 gram bloem
 • 250 gram pasta
 • 400 ml melk
 • 150 gram gorgonzola
 • 250 gram broccoli roosjes beetgaar gekookt
 • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
 • peper
 • zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 C en vet een grote ovenschaal in.
 • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en zet even aan de kant tot nader gebruik
 • Smelt voor de kaassaus de boter op halfhoog vuur zonder bruin te laten worden. Voeg de bloem toe en meng deze met een garde erdoor. Laat een minuutje zachtjes pruttelen, dan trekt de bloemsmaak weg.
 • Schenk scheutje voor scheutje de melk erbij, terwijl je voortdurend goed roert. Misschien heb je niet alle melk nodig. Als de saus mooi glad en gebonden is (hij moet de achterkant van de lepel goed bedekken) laat deze dan nog een minuutje bubbelen. Verkruimel de gorgonzola erboven en laat deze in de saus smelten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng nu de pasta en broccoli door de kaassaus en doe het geheel over in de ingevette ovenschaal.
 • Dek af met een royale laag geraspte parmezaanse kaas. Bak in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Avatar

  Ziet er heerlijk uit. Hoeveel.pasta gebruik je en kook je die van te voren if gaart dat in de saus in de oven zoals lasagne?
  Gelukkig zit er broccoki in dan is het ook nog gezond!!!!

  • Simone van den Berg

   O ik zie dat dat er niet in staat… Haha… Ik gebruik meestal 50-75 gram droge pasta per persoon maar beetje afhankelijk hoeveel je eet normaal. Voor een salade doe ik meestal 50 gram (ongekookt he) voor ovenschotels 75.
   En niet ongekookt in de oven doen maar eerst koken!

 2. Avatar

  Hoi Simone, lijkt mij ook erg lekker. Ben dol op kaas, dus spekkie voor mijn bekkie. Gaat het zeker eens maken. Gr Ineke

 3. Avatar

  Hoi Simone! Mijn complimenten over je blog; ik ben fan! Prachtige foto’s, leuke recepten, vaak nét een beetje ‘anders’. Daar hou ik van, en maak ik mijn huisgenootjes ook regelmatig blij mee 🙂 ! En dit recept lijkt me heerlijk, misschien wat machtig, maar dat kan wel af en toe. Ik vroeg me ook af hoeveel pasta je gebruikt?

 4. Avatar

  Ik heb hooikoorts, gelukkig alleen van bomen. In juni heb ik het meestal gehad. Ik wist niet dat zuivel hooikoorts erger maakt. Zo zie je maar weer. Ik vermijd wel om appels te eten. Als ik hooikoorts heb, ik ben dan namelijk ook allergisch voor appels.
  Lijkt me trouwens een heerlijk recept. Ik ben dol op kaas 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!