Simone's Kitchen

Zondag is toch Mac & Cheese dag

Macaroni en kaas | simoneskitchen.nl

De ultieme Mac & Cheese

Deze heerlijke Mac & cheese is romig en heeft als bonus ook nog wat groente meegekregen. Alles wat je in een goede pasta ovenschotel zoekt!

Ik kom toch echt vaak nog tot de ontdekking dat er best wel wat gerechten zijn die ik wel ken, wel heb gegeten en nog nooit gemaakt heb. Ja duh… denk je nu waarschijnlijk…

Alsof je alle gerechten in de wereld kunt maken!! Nee, dat weet ik ook wel natuurlijk maar er zijn toch heus wel van die gerechten die je eigenlijk een keertje zou moeten hebben ‘gedaan’. Een goede spaghetti bolognese bijvoorbeeld, of eigengemaakte patatjes, of tiramisu of.. nou ja, de lijst is te lang.

Maar ‘Mac & Cheese’ dat is toch wel een begrip. In de Engelstalige wereld maar toch ook wel in Nederland. Macaroni en kaas klinkt dan wel weer een stuk minder sexy moet ik zeggen maar is in weze hetzelfde.

Mac and Cheese | simoneskitchen.nl

Mac & cheese

Plus ik kwam op dit briljante idee op de woensdagavond. De laatste avond dat ik nog ‘home alone’ was en aangezien Tom niet van de kaas is, zit een Mac & Cheese er anders natuurlijk niet in. Je raadt het al; ik maakte een eigen versie op de klassieker.

Daarbij ben ik ongeveer uitgegaan van het weinig intelligente idee dat mac and cheese over macaroni en kaas gaat. Dat zit er dus in. Ja echt…

En verder; het is natuurlijk een super simpel recept dus ik heb het hier en daar wat opgeleukt. Was het een succes? Ja het was lekker maar ik ga toch broeder op nog een andere versie… Ik vermoed met meer kaas. Ik had bewust gekozen voor belegen boerenkaas.

De cheddar die ze in de supermarkt verkopen is niet de beste variant, dus ik koos voor belegen boerenkaas. Nu ben ik meestal fan van pittigere kaas, maar was bang dat het in de Mac & cheese te zout zou worden. Achteraf gezien had dat dus makkelijk gekund.

Voor volgende keer staat dat dus zeker op de planning; want laten we eerlijk zijn. Je kunt toch eigenlijk nooit teveel kaas hebben toch?

Ben je op zoek naar een andere versie van Mac & Cheese? Probeer dan zeker eens deze Mac & Cheese met chorizo of deze met gorgonzola

Macaroni en kaas | simoneskitchen.nl
Macaroni en kaas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Mac & Cheese

Een lekkere versie Mac & cheese
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr pasta naar keus
  • 100 gr geraspte kaas ik gebruikte boerenbelegen maar kies volgende keer voor een meer extra belegen of oude kaas, maar daar hou ik van
  • 25 gr blauwe kaas ik gebruikte Danish blue
  • 45 gram boter
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 1/2 tl chili poeder
  • 1/2 tl verse tijm
  • 100 gr doperwten
  • 400 ml halfvolle melk
  • 25 gram hazelnoten gehakt
  • 20 gram boter gesmolten
  • 2 eetlepels panko
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Maak ondertussen een kaassaus door de 45 gram boter te smelten in een pannetje en voeg hier bloem aan toe tot het bij elkaar komt en net geen klont vormt. Bak dit even door om de bloem te garen
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer elke keer goed door. Je wilt dat het een dikke gebonden saus wordt dus misschien heb je minder melk nodig dus hou het goed in de gaten en stop als je denkt dat het goed is. Het moet qua dikte een beetje lijken op yoghurt
  • Haal van het vuur en roer de chilipoeder, de geraspte kaas, de blauwe kaas (brokkel in stukjes), de doperwten en de verse tijm erdoor.
  • Doe de gesmolten boter (de 20 gram) samen met de panko en de gehakte hazelnoten in een kom bij elkaar en roer goed door.
  • Doe de kaassaus bij de uitgelekte pasta en roer het geheel door. Doe over in een ovenschaal en strooi je kruimmengsel eroverheen.
  • Zet voor 20-25 minuten in de oven of tot het een goudbruin korstje heeft
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: macaroni, ovengerecht, pasta

Voedingswaarde

Calorieën: 1067kcal, Koolhydraten: 89g, Eiwit: 38g, Vet: 63g, Verzadigd vet: 34g, Cholesterol: 152mg, Natrium: 884mg, Kalium: 739mg, Vezels: 7g, Suiker: 17g, Vitamine A: 2398IU, Vitamine C: 21mg, Calcium: 719mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.