Dat ik fan ben van quinoa is vast geen geheim (check maar eens de post met 9 x quinoa salades!), maar ik maak niet alleen maar een salade van quinoa. Dit lekkere gerecht van ras el hanout quinoa maak je gedeeltelijk in de oven en heeft lekker midden oosterse smaken.

Quinoa met ras el hanout

Ras el hanout quinoa met feta

Dit lekkere gerecht is eenvoudig om te maken, ondanks de lijst met ingredienten. Die vallen echt wel mee als je de stappen volgt. Heb je geen ras el hanout in huis dan kun je het ook eenvoudig zelf maken met dit recept om ras el hanout te maken.

Feta bakken

De tomaatjes voor dit recept rooster je in de oven en halverwege de oventijd voeg je er eenvoudig de plak feta bij. Die heeft minder lang nodig en wordt lekker zacht en romig in de oven. Je kunt er ook voor kiezen om de feta na het roosteren door de quinoa te roeren, maar dat is volledig optioneel. Ik hou er wel van moet ik zeggen. Zo lekker!

Door de romige feta heb je verder niet echt een saus nodig bij dit gerecht, maar je kunt er optioneel wel nog wat olijfolie over drizzelen. Dat is altijd lekker. Ook de tomaatjes helpen mee om wat vocht aan het gerecht toe te voegen.

Quinoa met ras el hanout

Met sperziebonen

Verder komen er bij deze ras el hanout quinoa eigenlijk alleen wat gekookte sperziebonen. Ben je geen fan van sperziebonen dan kun je die desgewenst ook vervangen voor iets anders. Ik vind pompoen hier ook wel lekker bij, maar het ligt een beetje aan het seizoen.

Eet smakelijk alvast!

Ook fan van feta?

Probeer dan zeker eens deze onderstaande recepten uit:

Ras el hanout quinoa

Ras el hanout-quinoa met feta

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenMidden oosten

Een lekkere twist op een quinoa gerecht. Dit keer met ras el hanout kruiden en feta uit de oven.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr feta 2 stukken
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 tl komijn
  • 1 bouillonblokje voor 350 ml
  • 150 gr quinoa
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 takjes verse munt
  • 2 tl witte balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Wrijf de stukken feta aan 1 kant in met wat van de komijn. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn. Zet apart. Maak ook vast de bouillon
  • Neem een pan met deksel en verhit de olijfolie hierin. Fruit de ui voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de rest van de komijn toe.
  • Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt ongeveer 12 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de baktijd de feta erbij en bak die mee.
  • Ondertussen verhit je de olie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen met de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe en doe ongeveer 2 el per persoon in de koekenpan. Doe de deksel erop en bak de sperziebonen 10 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep af en toe om.
  • Ondertussen snij je de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de witte balsamico azijn toe en het grootste gedeelte van de munt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de quinoa over twee borden. Verdeel de sperziebonen en de cherry tomaatjes over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer met de pijnboompitjes, de overige verse munt en olijfolie naar smaak.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 823kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwit: 27g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 14g | Meervoudigd onverzadigd vet: 9g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 22g | Cholesterol: 67mg | Natrium: 889mg | Kalium: 1169mg | Vezels: 11g | Suiker: 10g | Vitamine A: 1731IU | Vitamine C: 46mg | Calcium: 524mg | Ijzer: 9mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor meer info in de privacy verklaring

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.