UPDATE! HELLOFRESH GEEFT 50% KORTING AAN ALLE LEZERS VAN SIMONE’S KITCHEN MET DE CODE SIMONE50A! KLIK HIER VOOR MEER INFO

Gemak

Jullie weten natuurlijk dat ik van koken hou, althans dat neem ik dan even voor het gemak aan, maar soms heb ik er ook gewoon even geen zin in. Geen zin om na te denken wat er vanavond nu weer op tafel moet staan. Dat is met name het geval als ik de hele dag bezig ben geweest met een fotoshoot. We staan dan toch al snel 8 uur met ons neus boven allerlei eten. Soms lekker, soms wat minder lekker, maar uiteindelijk betekent dat dan wel dat je die avond niet meer wilt nadenken wat er op tafel moet. Dat is een van de redenen dat ik zo blij ben met de HelloFresh box. Als ik weet dat ik een drukke week heb kan ik eenvoudigweg de box bestellen en een doos vol met heerlijkheden wordt aan de deur geleverd.

Doos vol met verse ingredienten

Vers en op maat

Deze week koos ik voor de Veggiebox. Tom is op het moment druk met de voorbereidingen voor de kerstmarkten die eind van het jaar komen en ik sta de laatste tijd opvallend vaak met mijn neus boven een stapel koekjes.. 😉 Heel vervelend, maar iemand moet het doen. Haha… Maar al die drukke dagen betekent dat ik wat eerder kies voor gemak, maar wel gezond wil eten. HelloFresh denkt helemaal daarin mee. Wat ik ook heel prettig vind is dat je kunt kiezen welke recepten je deze week zou willen hebben. Dat voorkomt dat je een doos thuisgestuurd krijgt met recepten die je niet zo lekker vindt. Daar schiet niemand wat mee op.

Vers en op maat

Afgemeten

Je geeft aan voor hoeveel personen je de box wilt ontvangen en alle ingredienten zijn al voor je afgemeten. Je hoeft dus alleen nog de bijgevoegde instructies te volgen en binnen no time heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Vers en zonder gekke dingen. Gewoon homemade maar dan wel met een beetje extra gemak.

Quinoa met ras el hanout

De smaken van het Midden-Oosten zijn hier altijd al favoriet en ik hoefde dan ook niet lang na te denken welke maaltijden ik dit keer zou bestellen. Uiteraard de quinoa met ras el hanout en feta uit de oven! Het recept is simpel te maken en omdat manlief nu eenmaal niet van kaas houdt had ik stiekem twee plakken feta. Doordat verder alles zo de pan in kan scheelt het gewoon veel tijd. Niet na hoeven denken na een drukke werkdag is echt wel een groot pluspunt! En wil jij dit lekkere gerecht ook een keer maken? Dan heb ik hier het recept voor je!

Probeer HelloFresh nu zelf uit

Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Ras el hanout-quinoa met feta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr feta 2 stukken
  • 20 gr pijnboompitjes
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 tl komijn
  • 1 bouillonblokje voor 350 ml
  • 150 gr quinoa
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 takjes verse munt
  • 2 tl witte balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Wrijf de stukken feta aan 1 kant in met wat van de komijn. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn. Zet apart. Maak ook vast de bouillon
  • Neem een pan met deksel en verhit de olijfolie hierin. Fruit de ui voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de rest van de komijn toe.
  • Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt ongeveer 12 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de baktijd de feta erbij en bak die mee.
  • Ondertussen verhit je de olie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen met de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe en doe ongeveer 2 el per persoon in de koekenpan. Doe de deksel erop en bak de sperziebonen 10 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep af en toe om.
  • Ondertussen snij je de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de witte balsamico azijn toe en het grootste gedeelte van de munt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de quinoa over twee borden. Verdeel de sperziebonen en de cherry tomaatjes over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer met de pijnboompitjes, de overige verse munt en olijfolie naar smaak.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor meer info in de privacy verklaring

Delen is fijn!