Simone's Kitchen

Zelf ras el hanout maken

Zelf Ras el Hanout maken | simoneskitchen.nl

Ik koop graag specerijen in bulk. De meeste hele specerijen kun je tegenwoordig wel in de supermarkt kopen maar ten eerste zijn die vaak idioot duur en ten tweede heb ik nog wel eens het idee dat ze veel te lang hebben gelegen en dus geen enkele kracht meer hebben. Dus koop ik graag specerijen op de zwarte markt in Beverwijk bijvoorbeeld of bij de Turkse supermarkt waar hele specerijen veel gebruikelijker zijn. Het nadeel daarvan is dat je dan wel meteen een enorme hoeveelheid hebt. Dus wat doe je er dan mee?

Nou ja gebruiken natuurlijk maar het is ook leuk om met al die specerijen eens een eigen mengsel te maken. Ik vind ras el hanout erg lekker en tegenwoordig is er die van Jonnie Boer die eigenlijk heel erg goed is, maar wil je hem toch zelf maken dan heb ik hier het recept voor je! Vergeet niet om de hele specerijen even goed te roosteren, daardoor komen de geuren en smaken goed vrij. Bewaar in een potje dat goed afsluitbaar is en je kunt er een aardig tijdje mee vooruit. Hoe lang precies is een beetje afhankelijk van je basis ingredienten. De mijne gaat zeker een maand of twee, drie mee voor het zijn kracht verliest. Het bederft niet maar wordt minder sterk in smaak.

(PS: We doen momenteel een suiker-challenge. Wil je weten hoe het daarmee gaat check dan Everyday Healthy..)

Zelf ras el hanout maken | simoneskitchen.nl

Ras el Hanout maken
Totale tijd
1 hr 10 mins
 
Ingredienten
 • 2 el korianderzaadjes
 • 2 el komijnzaad
 • 1 el kaneelpoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl zwarte peper
 • 1 tl kardemom
Instructies
 1. Doe de koriander en komijn in een droge koekenpan en rooster tot ze geurend zijn. Doe over in een vijzel en maal ze fijn. Meng met de andere ingredienten en bewaar in een afgesloten pot voor een paar maanden.

6 comments

 1. Wat een belachelijk mooie foto weer Simone! Waar gebruik jij ras el hanout het liefst bij?

 2. Wat een fantastische foto’s! En wat tof, ik had echt geen idee wat de ingrediënten van ras en hanout waren maar het gebruik het vet vaak. Ik ga het proberen, leuk!

 3. Moet er groene kardemom in of zwarte?

 4. Pingback: Waar koop je al die Midden-Oosterse ingrediënten? - Lauriekoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos