We kennen het allemaal maar hoe zit het nu eigenlijk met kaneel? Waar is het goed voor en wat kun je er allemaal mee doen?

alles over kaneel

Alles over kaneel

Bij kaneel dacht ik nou niet meteen aan een superfood, maar omdat het wel in de algemeen bekende lijsten met superfoods wordt genoemd leek het me tijd voor nader onderzoek….:)
En het blijkt dat kaneel veel meer goede eigenschappen heeft dan je misschien zou denken. Want wie kent kaneel nou niet? Ik ben er gek op, strooi het in nagenoeg elk baksel dus wat dat betreft doe ik het goed ( misschien zou ik het ergens anders in moeten strooien eigenlijk…haha)

Gezondheidsvoordelen

Nog meer voordelen van kaneel; het gaat verstopping tegen, verbetert de circulatie en heeft een verwarmend effect in je lichaam. Zou dat ook meteen de reden zijn waarom we kaneel vooral in de winter meer gebruiken? Denk aan speculaas, pepernoten en meer van die winterse lekkernijen?

Kaneel heeft vrij veel chroom en helpt hiermee de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Met name voor diabetici kan het gebruik van kaneel daardoor een voordeel zijn. Maar uiteraard niet als je het gebruikt in combinatie met zoete bakrecepten.
Kaneel wordt gemaakt van de bast van de kaneelboom en werd waarschijnlijk al 2800 v. Chr. gebruikt door de Chinezen en in het oude Egypte.

Het komt daarnaast ook je spijsvertering ten goede en is een goede bron van ijzer, magnesium, kalium, zink, calcium, mangaan en de vitaminen A, B1, B2 en C.

Vele soorten kaneel

Wij gebruiken over het algemeen de naam kaneel, maar er zijn vele soorten kaneel te vinden. De meest onderzochte kaneel is de echte kaneel en wel de ceylonkaneel uit Sri Lanka. Kaneel heeft ook een rijke historie waar je hier meer over kunt lezen.

Niet dat ik meer reden nodig heb om kaneel te gebruiken want ik vind het gewoon een enorm lekkere specerij!
Daarom hier wat recepten die kaneel gebruiken!

Bron : Gezondheidsnet, De voedingswijzer – Juglen Zwaan

Delen is fijn!