Kaneel – Superfoods #2
Bij kaneel dacht ik nou niet meteen aan een superfood, maar omdat het wel in de algemeen bekende lijsten met superfoods wordt genoemd leek het me tijd voor nader onderzoek….:)
En het blijkt dat kaneel veel meer goede eigenschappen heeft als je misschien zou denken. Want wie kent kaneel nou niet? Ik ben er gek op, strooi het in nagenoeg elk baksel dus wat dat betreft doe ik het goed ( misschien zou ik het ergens anders in moeten strooien eigenlijk…haha)
Kaneel heeft vrij veel chroom en helpt hiermee de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Met onze enorme suikerconsumptie is dat geen overbodige luxe en natuurlijk een leuke bijkomstigheid als je kaneel gebruikt in je bakken (lijkt mij dan weer, maar dat is geen wetenschappelijke opmerking!)
Kaneel wordt gemaakt van de bast van de kaneelboom en werd waarschijnlijk al 2800 v. Chr. gebruikt door de Chinezen en in het oude Egypte.
Nog meer voordelen van kaneel; het gaat verstopping tegen, verbetert de circulatie en heeft een verwarmend effect in je lichaam. Zou dat ook meteen de reden zijn waarom we kaneel vooral in de winter meer gebruiken? Denk aan speculaas, pepernoten en meer van die winterse lekkernijen?
Het komt daarnaast ook je spijsvertering ten goede en is een goede bron van ijzer, magnesium, kalium, zink, calcium, mangaan en de vitaminen A, B1, B2 en C.
Niet dat ik meer reden nodig heb om kaneel te gebruiken want ik vind het gewoon een enorm lekkere specerij!
Daarom hier wat recepten die kaneel gebruiken!
Bron : Gezondheidsnet
Ik gebruik kaneel ook dagelijks. Behalve dat het goed voor je is is het inderdaad ook nog eens heel lekker!
De gezondheidsvoordelen die je beschrijft gelden alleen voor Ceylon kaneel. Niet voor de Cassia / Kassie variant die goedkoper is en over het algemeen verkocht wordt.
O kijk dat wist ik dan weer niet. Dat staat ook nergens vermeld dus geen idee.. 😉 Maar dank je wel voor de aanvulling!
Heerlijk, ik ben echt gék op kaneel!
Ja dat is toch wel een van de lekkerste specerijen!
Inderdaad nooit geweten dat het een superfood is, maar dat komt mooi uit aangezien ik ’s ochtends altijd wel 2 eetlepels door m’n havermout doe haha.
Kijk dat is dan toch weer meteen mooi meegenomen als begin van de dag Maura!
Ja kaneel, ik ben er ook dol op! Niet te missen in mijn havermout en appelgebakjes 🙂
Gr. Julie
Het leven zou zonder kaneel toch heel wat minder smakelijk worden vind je ook niet? 🙂
Oh wat leuk, ik wist niet dat kaneel superfood was!
nee grappig he Eslem! Ik wist het zelf ook niet totdat ik me in superfoods ging verdiepen… Ben er wel blij mee want ik ben gek op kaneel!