Hoe cute is deze chocolademelk met marshmallow mannetje wel niet? Het is een super leuke manier om je chocolademelk eens anders te presenteren en het is ook nog een heerlijk natuurlijk. Perfect voor een koude winterse dag.

Chocolademelk met marsmallows

Chocolademelk met marshmallows

Ik zag dit idee ergens op Pinterest als ik me goed herinner en vond het zo leuk om te maken! Het is bovendien ook nog eens een perfect klusje om te doen met de kids. Behalve deze marshmallow mannetjes kun je met de marshmallows en de pretzels (of noem je deze nou pepsels?) natuurlijk ook allerlei andere figuurtjes maken. Je kunt er een hondje van maken, een rendier of laat je fantasie de vrije loop. Voor de ogen gebruikte ik suikeroogjes.

Die kun je gewoon kant- en klaar kopen bij de supermarkt (zijn van Dr. Oetker) en voor de knopen en het mondje gebruikte ik zo’n stift met eetbare inkt.

Chocolademelk met marshmallows

Maken van de marshmallow mannetjes

Om de marshmallow mannetjes te maken heb je witte marshmallows nodig en pretzels. Ik gebruik hier de gewone standaard pretzels voor. Dus niet die met een vulling van pindakaas of kaas. Kan wel natuurlijk maar die zijn nogal dik en dat maakt het lastiger om ze in de marshmallows te steken.

Om de pretzels in de marshmallows te krijgen kan het soms handig zijn om er even in te prikken met een mesje als je de pretzels er niet goed in krijgt. De pretzels zelf brak ik eerst doormidden, anders zijn ze veel te lang voor het poppetje.

Maken van de chocolademelk

Voor het maken van de chocolademelk met marshmallows heb je schuim nodig. Anders blijven de mannetjes (of vrouwtjes) niet liggen. Ze smelten sowieso een klein beetje als je ze erin legt dus maak het niet te lang van tevoren. Ik gebruik in dit geval voor de chocolademelk (amandel)melk en pure chocola. Je kunt ook melkchocola gebruiken als je dat lekkerder vindt. Of een combinatie van de twee.

Kloppen van de melk

Als je amandelmelk gebruikt dan zul je zien dat die niet altijd even goed schuimt. Voor het mooiste schuim gebruik je gewone volle melk. Een melkschuimer werkt daar heel goed bij, maar je kunt het ook ouderwets in een pannetje kloppen. Daar heb je ook weer speciale kloppers voor, maar een gewone garde werkt ook. Moet je alleen wat steviger kloppen.

Gebruik je amandelmelk dan kun je natuurlijk ook gewoon een lekkere dot slagroom er bovenop doen, voor het zelfde effect. Dat wordt wat lastiger als je geen gewone melk wilt gebruiken. Ik heb gemerkt dat de amandelmelk van Alpro (ongezoet) het beste schuim produceert in een melkopschuimer.

Chocolademelk met marshmallows
Chocolademelk met marsmallows

Chocolademelk met marshmallow mannetje

No ratings yet
GangDrank
KeukenHollandse keuken

Dit is gewoon zo cute om te maken. Super eenvoudig natuurlijk maar daarom niet minder leuk!
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

 • 1 liter amandelmelk of gewone melk
 • 200 gr pure chocola
 • 8 stuks witte marshmallow
 • 10 stuks pepsels
 • zwarte stift van chocola (dr oetker)
 • Suikeroogjes
 • slagroom optioneel

 • Breek de chocola in kleine stukjes en verdeel over vier bekers. Verhit de melk en klop deze goed op.
 • Giet de hete melk over de chocola en eindig met het schuim of gebruik wat slagroom voor de bovenkant. Doe er optioneel nog een snufje kaneel op.
 • Maak de marshmallow mannetjes door twee marshmallows te nemen. Geef het mannetje armen met 1 pepsel doormidden gebroken en doe hetzelfde met de benen. Een klein stukje dient als nek tussen hoofd en lichaam.
 • Teken met de chocoladestift oogjes of plak er de suikeroogjes op. Maak een neusje en een mondje en leg de marshmallow mannetjes in de chocolademelk.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer chocolademelk recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.