Hennepzaad | simoneskitchen.nl

Wat is hennepzaad?

Wat is hennepzaad en waarom zou je dit kleine plantje vaker moeten eten? En wat heeft het zaad te maken met de plant cannabis?

Dit keer een plant in de spotlight voor de echte ‘Doe Maar’ fans; de cannabis sativa sementem; oftewel… Hennepzaad. Natuurlijk een volwassen zusje van de hennepplant waar de marijuhana vandaan komt, maar de hennep die in de keuken gebruikt wordt is toch echt heel anders en daarvan wordt je niet high… wel heel gezond. Je vindt het onder andere via de website van Puur Mieke.

Vol goede vetten

Hennepzaad en hennepzaadolie zitten namelijk vol goede vetten, vetzuren en proteïnen en is hiermee een perfecte vervanger voor vis in gerechten (qua voedingswaarde). Bovendien heeft het de perfecte verhouding omega 3 vs omega 6 in een verhouding van 3:1.

De hennepplant en hiermee dus ook hennepzaad, hebben inmiddels meer dan terecht een prominente plek ingenomen in de rij van superfoods.

Werkelijk alles van de plant is bruikbaar en het is één van de weinige planten die zonder bestrijdingsmiddelen gedijt.

Complete eiwitten

Hennepzaad is een van de weinige planten uit het plantenrijk waar een volledig eiwitprofiel in zit. Hennepzaad heeft 21 aminozuren inclusief de 9 essentiële die de mens niet zelf aan kan maken.

Wat kun je met hennepzaad doen | simoneskitchen.nl

Hennep was eeuwenlang het standaard canvas voor zeilen uit de scheepvaart en tenten. De term ‘Canvas’ is dan ook afgeleid van het woord ‘Cannabis’.

Naast kleding kan hennep ook dienen als bouwmateriaal of brandstof.

Hoe eet je ze?

Gebruik de hennepzaden door een handje in je soep te strooien of een lepeltje door een smoothie te scheppen. Je kunt er olie van maken en je kunt er bovendien een glutenvrij meel van maken. Het is makkelijk te verwerken in diverse gerechten. Maak eens energieballetjes met hennepzaad erin.

Vind hier alle recepten met hennepzaad op de site

Delen is fijn!