Kip tandoori met bloemkool

Tandoori kip uit de oven

Verraste ik jullie gisteren nog met die heerlijke spruitjes uit de oven met mosterdsaus, vandaag alweer zo’n overheerlijk gerecht maar dit keer met bloemkool en kip.

Sneeuw

Sneeuwmegaddon wordt het al genoemd. Dit weekend gaat het gebeuren; we krijgen bergen met sneeuw. Ik zit er al klaar voor, want ik ben dol op sneeuw. Niet te lang maar aangezien we nog amper sneeuw hebben gehad lijkt het me heerlijk om een sneeuwerig weekend te hebben.

Kun je mooi deze kip tandoori maken na een lange wandeling in de sneeuw. Heerlijk toch? Ik hoop tenminste niet dat het weer met een sisser afloopt, want hoe vaak gebeurd dat niet hier?

Krijgen we code rood of oranje voor het weer en gebeurd er vervolgens helemaal niks. Ik snap goed dat het weer voorspellen een gekke business is, maar toch. Je verheugd je er (in dit geval) toch wel een beetje op.

Kip tandoori

Dit recept is echt heel simpel om te maken. Je mengt eerst alles voor de saus samen. De tandoori kruiden kun je meestal goed vinden in de supermarkt. Check wel even de ingrediënten, alleen kruiden is goed. Liever geen zout in de mix. Ik bepaal liever zelf hoeveel zout ik ergens in doe.

Je rangschikt vervolgens de bloemkoolroosjes (hou ze een beetje klein) in een mooie ovenschaal en je giet hier de helft van je saus overheen. Leg de kipdij erop en giet hier de tweede helft overheen.

Rooster het geheel in de oven voor ongeveer 30 minuten. Serveer met de rozijnen eroverheen.

Je kunt de kip tandoori overigens ook goed maken door de kip apart te bakken. Dat geeft het wel net een wat krokanter uiterlijk. Dus dat is aan jou. In beide gevallen is het heerlijk.

De rozijnen erbij vind ik net even een lekker zoet accentje geven. Hou je niet van rozijnen dan kun je die natuurlijk gerust weglaten.

Eet smakelijk!

tandoori kip
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

tandoori kip ovenschotel met bloemkool

4 personen | 40 minuten
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml kokosmelk
  • 3 tl tandoori kruiden
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 2 rode uien in schijfjes
  • 400 gr kipdijfilet
  • handje rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Roer de kokosmelk, tandoori kruiden en citroensap door elkaar.
  • Doe de bloemkoolroosjes en de ui in een ovenschaal en giet de helft van de tandoorisaus eroverheen.
  • Leg de kipdijfilets erop en giet de andere helft van de saus erover.
  • Zet voor 30 minuten in de oven, schud of roer halverwege om.
  • Strooi de rozijnen erover en serveer warm
Gang: Diner
Keuken: paleo
Trefwoord: bloemkool, kip, tandoori

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 465kcal, Koolhydraten: 23g, Eiwit: 21g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 17g, Transvet: 1g, Cholesterol: 98mg, Natrium: 129mg, Kalium: 902mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Vitamine A: 83IU, Vitamine C: 67mg, Calcium: 72mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!