Een lekkere combinatie van kip tandoori met bloemkool uit de oven. Het recept is koolhydraatarm en paleo.

Kip tandoori met bloemkool

Kip tandoori uit de oven

Verraste ik jullie gisteren nog met die heerlijke spruitjes uit de oven met mosterdsaus, vandaag alweer zo’n overheerlijk gerecht maar dit keer met bloemkool en kip.

Wat gaat er in tandoori kruiden?

Voor de kip tandoori gebruikte ik in dit geval kant- en klare tandoori kruiden. Dat is over het algemeen goed te vinden in de supermarkt (let dan wel op dat je een versie koopt zonder zout) maar kun je het niet vinden? Maak het dan eenvoudig zelf. Wat er precies in gaat kan nogal variëren. Dus kies vooral wat je zelf lekker vindt. Over het algemeen heb je dan de volgende kruiden nodig:

  • garam masala
  • kurkuma
  • paprika
  • komijn
  • koriander
  • gember
  • knoflook
  • rode chili
  • zout

De verhoudingen kun je natuurlijk zelf maken. Traditioneel komt kip tandoori uit India, specifiek uit de regio Punjab. Meestal wordt er een marinade gemaakt voor de kip die uit de specerijen bestaat en vaak gemengd wordt met yoghurt. Maar omdat dit een paleo versie van de kip tandoori is besloot ik de yoghurt weg te laten. Ik verving dit door kokosmelk.

Kip tandoori

Dit recept is echt heel simpel om te maken. Je mengt eerst alles voor de saus samen.

Je rangschikt vervolgens de bloemkoolroosjes (hou ze een beetje klein) in een mooie ovenschaal en je giet hier de helft van je saus overheen. Leg de kipdij erop en giet hier de tweede helft overheen.

Rooster het geheel in de oven voor ongeveer 30 minuten. Serveer met de rozijnen eroverheen.

Je kunt de kip tandoori overigens ook goed maken door de kip apart te bakken. Dat geeft het wel net een wat krokanter uiterlijk. Dus dat is aan jou. In beide gevallen is het heerlijk.

De rozijnen erbij vind ik net even een lekker zoet accentje geven. Hou je niet van rozijnen dan kun je die natuurlijk gerust weglaten.

Eet smakelijk!

tandoori kip

Kip tandoori ovenschotel met bloemkool

4.80 van 5 stemmen
GangDiner
Keukenpaleo

Een heerlijk gerecht met kip en bloemkool. Makkelijk uit de oven!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml kokosmelk
  • 3 tl tandoori kruiden
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 2 rode uien in schijfjes
  • 400 gr kipdijfilet
  • handje rozijnen

  • Verwarm de oven voor op 225˚ graden.
  • Roer de kokosmelk, tandoori kruiden en citroensap door elkaar.
  • Doe de bloemkoolroosjes en de ui in een ovenschaal en giet de helft van de tandoorisaus eroverheen.
  • Leg de kipdijfilets erop en giet de andere helft van de saus erover.
  • Zet voor 30 minuten in de oven, schud of roer halverwege om.
  • Strooi de rozijnen erover en serveer warm

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 465kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 21g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 17g | Transvet: 1g | Cholesterol: 98mg | Natrium: 129mg | Kalium: 902mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 83IU | Vitamine C: 67mg | Calcium: 72mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.