Simone's Kitchen

Geroosterde kippenvleugeltjes met broccoli en spruitjes uit de oven

Geroosterde kippenvleugeltjes met broccoli en spruitjes | simoneskitchen.nl

Geroosterde kippenvleugeltjes met broccoli

Vorige week deelde ik dit lekkere recept met pulled chicken (mijn favoriet!!) al met jullie en zoals beloofd vandaag een van de andere recepten uitgeschreven. Elke keer als wij een pakket bestellen via koopeenkip.nl zitten daar standaard natuurlijk kippenvleugeltjes tussen. Op de een of andere manier vind ik die altijd wat minder om te bereiden. Vraag me niet waarom. Teveel botjes misschien?

Ik ben van ‘nature’ toch al niet zo’n kipkluiver. Soort trauma van vroeger toen ik een vriendinnetje had met een boerderij (of nou ja, haar ouders hadden die boerderij) en wij zelf de kippen vingen en schoonmaakten. Yep… Daarna had ik nooit zo’n zin om die kip nog op te eten. Nu goed, ik kan die kippenvleugels natuurlijk niet in de vriezer laten liggen dus er moest iets mee gebeuren. En dit recept is wel erg lekker.

En je kunt natuurlijk ervoor kiezen om het te maken met drumsticks of een ander kipstukje. Alles in de oven en roosteren maar! Ik bak de kippenvleugeltjes wel altijd even aan. Op die manier krijg je een lekker krokant huidje.

Kippenvleugels met Oosterse kruiden en broccoli
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
30 mins
Totale tijd
40 mins
 
Als hoofdgerecht is dit voor 2 personen.
Soort: Hoofdgerecht
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 8 kippenvleugels
  • 400 gr broccoli in roosjes
  • 200 gr spruitjes schoongemaakt en door midden gesneden
  • 1 el Oosterse kipkruiden
  • 1-2 el olijfolie
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Wrijf de kippenvleugels in met de kruidenmelange en peper en zout naar smaak. Bak ze even goed aan in een koekenpan.
  3. Rangschik de kip vervolgens in een ruime ovenschaal. Doe de broccoli roosjes erbij en de spruitjes. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet voor 20-30 minuten in de oven of tot de broccoli en spruitjes beetgaar is en de kip gaar.

1 comment

  1. Pingback: Drie keer de lekkerste recepten met kip | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos