Geroosterde kippenvleugeltjes met broccoli en spruitjes | simoneskitchen.nl

Geroosterde kippenvleugeltjes met broccoli

Vorige week deelde ik dit lekkere recept met pulled chicken (mijn favoriet!!) al met jullie en zoals beloofd vandaag een van de andere recepten uitgeschreven. Elke keer als wij een pakket bestellen via koopeenkip.nl zitten daar standaard natuurlijk kippenvleugeltjes tussen. Op de een of andere manier vind ik die altijd wat minder om te bereiden. Vraag me niet waarom. Teveel botjes misschien?

Ik ben van ‘nature’ toch al niet zo’n kipkluiver. Soort trauma van vroeger toen ik een vriendinnetje had met een boerderij (of nou ja, haar ouders hadden die boerderij) en wij zelf de kippen vingen en schoonmaakten. Yep… Daarna had ik nooit zo’n zin om die kip nog op te eten. Nu goed, ik kan die kippenvleugels natuurlijk niet in de vriezer laten liggen dus er moest iets mee gebeuren. En dit recept is wel erg lekker.

En je kunt natuurlijk ervoor kiezen om het te maken met drumsticks of een ander kipstukje. Alles in de oven en roosteren maar! Ik bak de kippenvleugeltjes wel altijd even aan. Op die manier krijg je een lekker krokant huidje.

Traybake

Dit recept valt onder de noemer “traybake” Een complete hype die is overgewaaid uit Amerika en waar je van alles mee kunt maken. Ik ben er fan van. Hoe makkelijk is het om alles in een ovenschaal te doen, even in de oven en aanschuiven maar? Dit recept is daar geen uitzondering op. In sommige gevallen moet je bepaalde groentes wat langer roosteren. In dat geval kun je die op een later moment toevoegen. Stel dat je in plaats van kippenvleugels dit maakt met kippenbouten? Als dat zo is hou er dan rekening mee dat de kippenbouten langer moeten roosteren.

Rooster die dan eerst voor een minuut of 20 voor je de broccoli en spruitjes toevoegt. Dat is slechts een kleine stap extra maar nog steeds een makkelijk gerecht. Eet smakelijk!

Kippenvleugeltjes met broccoli en spruitjes | simoneskitchen.nl

Kippenvleugels met Oosterse kruiden en broccoli

Nog geen review
GangHoofdgerecht

Als hoofdgerecht is dit voor 2 personen.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugels
  • 400 gr broccoli in roosjes
  • 200 gr spruitjes schoongemaakt en door midden gesneden
  • 1 el Oosterse kipkruiden
  • 1-2 el olijfolie
  • peper
  • zout

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Wrijf de kippenvleugels in met de kruidenmelange en peper en zout naar smaak. Bak ze even goed aan in een koekenpan.
  • Rangschik de kip vervolgens in een ruime ovenschaal. Doe de broccoli roosjes erbij en de spruitjes. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet voor 20-30 minuten in de oven of tot de broccoli en spruitjes beetgaar is en de kip gaar.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 600kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 44g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 148mg | Natrium: 231mg | Kalium: 1321mg | Vezels: 9g | Suiker: 6g | Vitamine A: 2283IU | Vitamine C: 265mg | Calcium: 159mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.