Een heerlijke dip van romige geitenkaasdip met knapperige granaatappel. Perfect voor een zomerse zwoele avond en lekker met wat krokant stokbrood of crackers.

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

Geitenkaasdip met granaatappel

Deze romige geitenkaasdip is super eenvoudig om te maken en is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens heerlijk uit. Met de kleuren van kerst dus wat wil je nog meer? Het maken van de geitenkaasdip is letterlijk een paar minuten.

Om het te maken meng ik zachte geitenkaas met ricotta tot het een romig geheel vormt. Dit smeer je uit op een serveerbord. Bestrooi het vervolgens met granaatappel pitjes, bieslook en drizzle er honing en sangiovese azijn overheen. Heb je geen sangiovese azijn dan kun je daar ook prima een lekkere balsamico voor gebruiken. Of alleen honing; dat is absoluut ook een optie.

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

Perfecte dip

De romige geitenkaasdip is te gebruiken als snack bij een borrel maar kan ook prima dienst doen als makkelijk voorgerecht als je vrienden of familie over hebt voor de avondmaaltijd. Ik vind het altijd extra leuk om dit te serveren met kerst, maar kan natuurlijk op elk gewenst moment van het jaar.

Je kunt het ook prima variëren met andere kruiden erover. Het is ook erg lekker om – in plaats van de granaatappelpitjes – er bijvoorbeeld wat gehakte nootjes overheen te strooien. Keus genoeg!

Ik vind het lekker met krokant stokbrood maar het is ook erg lekker met diverse crackers. Heb je over dan kun je het absoluut de volgende dag lekker op brood smeren.

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl
Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

Romige geitenkaas met granaatappel

No ratings yet
GangBijgerecht, Snack
KeukenHollandse keuken

Deze lekkere romige geitenkaasdip is perfect als makkelijk smeersel op een stokbroodje of cracker
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 150 g zachte geitenkaas zonder korst
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr granaatappel zaadjes
  • klein bosje bieslook gesnipperd
  • 1 el heldere honing
  • 2 el sangiovese azijn
  • lekker knapperig brood voor erbij

  • Prak de geitenkaas en de ricotta samen in een schaal en gebruik dan een spatel om het grof uit te smeren over een groter bord. Bestrooi met de granaatappel pitjes en de bieslook en zet opzij tot je klaar bent om te serveren.
  • Roer de honing en de azijn samen en zodra je klaar met om het op tafel te zetten druppel je dit over het bord. Lekker met knapperig brood.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 219kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 14g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Cholesterol: 49mg | Natrium: 191mg | Kalium: 106mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 666IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 183mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.