Simone's Kitchen

Romige geitenkaas met granaatappel

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

Het zit er weer aan te komen… Die maand van het jaar waarin iedereen druk op zoek gaat naar makkelijke en feestelijke recepten om de familie blij te maken, of het ultieme recept voor een etentje met vrienden. Hebben jullie je kerstavond al gepland of zitten jullie nog volop in het Sinterklaas gebeuren? Omdat wij geen kids hebben gaat Sinterklaas voor ons altijd wel een beetje aan ons voorbij. Alhoewel we al tien jaar (of is het inmiddels alweer langer?) met eerste kerstdag “Sinterkerst” vieren met vrienden. Dus ja wij noemden dat toen al Sinterkerst. Lang voor die ene reclame! Onze uitvinding.. 😉

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

Ik ga hoe dan ook proberen om in de aanloop naar de kerst zoveel mogelijk lekkere, makkelijke en feestelijk recepten voor jullie neer te zetten. Sommigen – zoals deze – komt uit de oude doos. Ik maakte dit recept in 2011… (en ja daar komt de foto ook vandaan dus!) maar ik kan me nog goed herinneren hoe lekker het was. Ideaal om een feestelijk avondje mee te beginnen. Granaatappel is toch al een van mijn favorieten.

Die mooie rode kleur en de zaadjes die veel op kleine juweeltjes lijken! Het recept is klaar in een paar tellen. Perfect dus voor een stressloze avond.

Romige geitenkaas met granaatappel
Totale tijd
10 min
 
Ingredienten
  • 150 g zachte geitenkaas zonder korst
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr granaatappel zaadjes
  • klein bosje bieslook gesnipperd
  • 1 el heldere honing
  • 2 el sangiovese azijn
  • lekker knapperig brood voor erbij
Instructies
  1. Prak de geitenkaas en de ricotta samen in een schaal en gebruik dan een spatel om het grof uit te smeren over een groter bord. Bestrooi met de granaatappel pitjes en de bieslook en zet opzij tot je klaar bent om te serveren.
  2. Roer de honing en de azijn samen en zodra je klaar met om het op tafel te zetten druppel je dit over het bord. Lekker met knapperig brood.

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

 

 

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    Lijkt me lekker fris bij het aperitief. Zondag verwacht ik bezoek, dus dan ga ik dit receptje eens uitproberen.

  2. Avatar

    Oh! Wat een mooie foto! heel kerstig al!
    Vroeger vond ik geitenkaas maar zo zo, tegenwoordig ligt het standaard in de koelkast. Wel alleen voor mij, dat begrijp je… hahhahaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!