Een heerlijke dip van romige geitenkaasdip met knapperige granaatappel. Perfect voor een zomerse zwoele avond en lekker met wat krokant stokbrood of crackers.

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

Geitenkaasdip met granaatappel

Deze romige geitenkaasdip is super eenvoudig om te maken en is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens heerlijk uit. Met de kleuren van kerst dus wat wil je nog meer? Het maken van de geitenkaasdip is letterlijk een paar minuten.

Om het te maken meng ik zachte geitenkaas met ricotta tot het een romig geheel vormt. Dit smeer je uit op een serveerbord. Bestrooi het vervolgens met granaatappel pitjes, bieslook en drizzle er honing en sangiovese azijn overheen. Heb je geen sangiovese azijn dan kun je daar ook prima een lekkere balsamico voor gebruiken. Of alleen honing; dat is absoluut ook een optie.

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl

Perfecte dip

De romige geitenkaasdip is te gebruiken als snack bij een borrel maar kan ook prima dienst doen als makkelijk voorgerecht als je vrienden of familie over hebt voor de avondmaaltijd. Ik vind het altijd extra leuk om dit te serveren met kerst, maar kan natuurlijk op elk gewenst moment van het jaar.

Je kunt het ook prima variëren met andere kruiden erover. Het is ook erg lekker om – in plaats van de granaatappelpitjes – er bijvoorbeeld wat gehakte nootjes overheen te strooien. Keus genoeg!

Ik vind het lekker met krokant stokbrood maar het is ook erg lekker met diverse crackers. Heb je over dan kun je het absoluut de volgende dag lekker op brood smeren.

Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl
Romige geitenkaas met granaatappel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Romige geitenkaas met granaatappel

Deze lekkere romige geitenkaasdip is perfect als makkelijk smeersel op een stokbroodje of cracker
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 g zachte geitenkaas zonder korst
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr granaatappel zaadjes
  • klein bosje bieslook gesnipperd
  • 1 el heldere honing
  • 2 el sangiovese azijn
  • lekker knapperig brood voor erbij

Instructies

  • Prak de geitenkaas en de ricotta samen in een schaal en gebruik dan een spatel om het grof uit te smeren over een groter bord. Bestrooi met de granaatappel pitjes en de bieslook en zet opzij tot je klaar bent om te serveren.
  • Roer de honing en de azijn samen en zodra je klaar met om het op tafel te zetten druppel je dit over het bord. Lekker met knapperig brood.
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: bieslook, geitenkaas, granaatappel
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 219kcal, Koolhydraten: 5g, Eiwit: 14g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 11g, Meervoudigd onverzadigd vet: 0.4g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g, Cholesterol: 49mg, Natrium: 191mg, Kalium: 106mg, Vezels: 1g, Suiker: 2g, Vitamine A: 666IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 183mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!