Romige geitenkaas met granaatappel
Het zit er weer aan te komen… Die maand van het jaar waarin iedereen druk op zoek gaat naar makkelijke en feestelijke recepten om de familie blij te maken, of het ultieme recept voor een etentje met vrienden. Hebben jullie je kerstavond al gepland of zitten jullie nog volop in het Sinterklaas gebeuren? Omdat wij geen kids hebben gaat Sinterklaas voor ons altijd wel een beetje aan ons voorbij. Alhoewel we al tien jaar (of is het inmiddels alweer langer?) met eerste kerstdag “Sinterkerst” vieren met vrienden. Dus ja wij noemden dat toen al Sinterkerst. Lang voor die ene reclame! Onze uitvinding.. 😉
Ik ga hoe dan ook proberen om in de aanloop naar de kerst zoveel mogelijk lekkere, makkelijke en feestelijk recepten voor jullie neer te zetten. Sommigen – zoals deze – komt uit de oude doos. Ik maakte dit recept in 2011… (en ja daar komt de foto ook vandaan dus!) maar ik kan me nog goed herinneren hoe lekker het was. Ideaal om een feestelijk avondje mee te beginnen. Granaatappel is toch al een van mijn favorieten.
Die mooie rode kleur en de zaadjes die veel op kleine juweeltjes lijken! Het recept is klaar in een paar tellen. Perfect dus voor een stressloze avond.
Romige geitenkaas met granaatappel
Ingrediënten
- 150 g zachte geitenkaas zonder korst
- 250 gr ricotta
- 50 gr granaatappel zaadjes
- klein bosje bieslook gesnipperd
- 1 el heldere honing
- 2 el sangiovese azijn
- lekker knapperig brood voor erbij
Instructies
- Prak de geitenkaas en de ricotta samen in een schaal en gebruik dan een spatel om het grof uit te smeren over een groter bord. Bestrooi met de granaatappel pitjes en de bieslook en zet opzij tot je klaar bent om te serveren.
- Roer de honing en de azijn samen en zodra je klaar met om het op tafel te zetten druppel je dit over het bord. Lekker met knapperig brood.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lijkt me lekker fris bij het aperitief. Zondag verwacht ik bezoek, dus dan ga ik dit receptje eens uitproberen.
Ben benieuwd hoe ie bevalt Leen!
Oh! Wat een mooie foto! heel kerstig al!
Vroeger vond ik geitenkaas maar zo zo, tegenwoordig ligt het standaard in de koelkast. Wel alleen voor mij, dat begrijp je… hahhahaa
Haha… En het is nog wel een oudje… die foto.. 😉 Maar ik vind geitenkaas echt lekker… Krijg er spontaan trek in ook!